香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 18114|回復: 53
打印 上一主題 下一主題

星期四晚上 ( UK time ) vs 西布朗 ( 作客 )

1萬

拖肥球星

樓主
今場對球隊爭前四其中一場重要波, 但我希望有D 輪換留力星期日作客車路士的關鍵一戰, 我估愛隊今埸小勝一球
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
回復

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-3-8 13:54
又唔係唔睇好.....只係一來波係一場一場踢....未開波大家都仲係0-0,無話高低。我認為只要愛華頓做好防守 ...

暫時我對球隊完季目檩都係拿頭七位搶下季歐霸位實際 D
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2021-3-8 11:07
餘下十場賽程戰士兄似乎唔睇好我地搶到好多分 ?

又唔係唔睇好.....只係一來波係一場一場踢....未開波大家都仲係0-0,無話高低。我認為只要愛華頓做好防守,打出穩定性,每場制造到7-8 個攻門機會,面對英超任何對手都係有破門機會。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-3-8 09:45
我個人覺得我地隊波對車路士有少少格食格O既感覺....相對上車仔班中前場球員踢法比較斯文......同埋佢地個 ...

餘下十場賽程戰士兄似乎唔睇好我地搶到好多分 ?
回復 支持 反對

拖肥隊長

我個人覺得我地隊波對車路士有少少格食格O既感覺....相對上車仔班中前場球員踢法比較斯文......同埋佢地個迫搶唔太強.....只要我地中場中路防守集中啲....兩邊又減少到對方兩閘出波.....我地唔係無機會偷雞。

至於話之後對咩對手.....真係其實英超宜家無話邊隊特別弱....而且好多都要搶分。所以真係要自己打爭氣D 。
不過都可以大家有個大概印象,真心講.....其實都無乜邊場話易踢....

客) >車仔 ---> 如果踢出紀律....可坐和望贏
主)>般尼 ----> 對家D 波不溫不火.....我地可勝不穩
主)>水晶宮----> 沙夏復出....尋日雖比熱刺大炒....但水晶宮班爛仔幾搶得....我地對住無乜明顯優勢
客)>白禮頓----> 對家最近搶分心切....踢出黎都幾醒神
主)> 熱刺 ----> 熱刺最近好火,進攻開晒花....一個巴爾已經難對付
客)>阿仙奴----> 阿仙奴近況幾頹,
主)>維拉-----> 無加利殊威力少左一半
客)>韋斯咸---> 我地主場都比佢趙埋....
主)> 錫菲聯----> 對呢D 包尾有時仲得人驚
主)>狼----> 對面行軍快速....雖然今屆少左個箭頭威力係弱左....但始終踢整體......
客)> 曼城----> 舉定白旗
#(客)> 維拉----補賽, 呢場未定時間
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2021-3-5 19:15
咁嘅表現愛隊下星期一作客點向車路士搶分呀 ?

就算輸都唔係世界末日,應嬴的波要嬴就夠,嬴邊隊都係拎三分,當然令車失分就更好
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-3-5 19:30
打主守開正我地強項bo? 只要守得住一開始,應該至少有分拎。呢場唔贏唔緊要,唔輸就夠。打埋呢場,剩番啲 ...

在史丹福橋先求穩守攞一分全身而退為目標
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-3-5 19:15

打主守開正我地強項bo? 只要守得住一開始,應該至少有分拎。呢場唔贏唔緊要,唔輸就夠。打埋呢場,剩番啲場次多數弱過我哋,曼聯同李斯特城最近都狀態下滑緊。我哋做好自己,我幾相信一定有歐洲賽打。有歐洲賽,我哋唔單止同安76加james續約大增,老細都更容易泵水!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

回復 支持 反對

拖肥主席

呢場的確水準以下

老問題組織唔到, 杜哥利, 伊禾比輪流兜口兜面交失波

不過表現唔好唔緊要, 最緊要把握到機會, 後防穩陣, 應贏得贏

“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對