香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

英超 vs 狼隊 ( 作客 )

1萬

拖肥球星

樓主
ngkk821 發表於 2021-1-13 19:38
對球隊有期望就走樣,無期望又反彈,吹脹。無鋒陣贏波,還諗住今場有機會比Simms落場,應該之後都無機會了 ...

TD其實才22歲,比DCL還要年輕,以這個年紀的球員來講,黃金時間應該未到才是,TD有無潛力? 年齡來講肯定有,高文係呢個年紀也是錯誤百出,但TD的缺點也是明顯,身型未夠硬淨,速度還可以,但盤扭技術和傳波準確度有待改進,差又未算,但離其他正選又有一些距離,我其實覺得TD應該外借爭取較多上場機會去進步,佢跟愛華頓好多年青球員唔同的經歷係未曾外借,以前愛華頓好多年青球員都會外借一兩年後才得到重用。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

沙發
ngkk821 發表於 2021-1-14 13:44
TD令我諗起Leon Osman,佢都係大器晚成,不過印象LO都曾經外借過才收回自用。 ...

奧士借過2季出去,其實我地年輕球員傳統上都會外借一兩年,有潛質的回來就會重用,但TD並未外借過,其實對佢的發展來講,外借也是一個塑造自己的機會,我覺得球會應該考慮外借TD一個球季,或許回來後更成熟。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
barker 發表於 2021-1-14 19:50
breaking news : 星期日阿士東维拉 vs 愛華頓已取消左

其實如果維拉只能半殘出賽,我又唔介意打落水狗,最重要係可以3分落袋,提高拿到前4的機會,可惜。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
拖肥糖 發表於 2021-1-18 02:00
踢第一次英超就MoM,竟然被借走,陣中所有中堅都無咁成就個個有得踢,屌那星 ...

其實我隊好多球員都會外借一兩年才重用,也算是一個傳統,借完返來的球員一般會更成熟,其實都是一件好事,咁年輕係愛隊大把前途,好似TD無外借過,係隊中反而未能突破,所謂讀萬卷書不如行萬里路,去轉換環境,有新衝擊,更多上場機會,反而進步更快
回復 支持 反對