香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton
打印 上一主題 下一主題

作客修頓

拖肥主席

今場確實優勝劣敗

James進攻貢獻唔洗多講,但防守真係缺口,加上葛菲唔擅打閘,搞到今場右路嚴重放題

另外希望班球員收少少火, 連續兩場直紅真係好肉酸

尤其我地D正選同後備差距咁大既時候, 停幾場好難搵到替補
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥隊長

大家又唔需要將一兩場波睇得太重要,不論勝敗,但重點係需要從敗仗中尋求改善。

熱刺第一場都輸左比我地,結果宜家遇神殺神拎住11分排第五
利記大敗一場甘....對我地即時止血宜家同我地一樣13分
曼聯比熱刺炒完....加上永遠有球証偏幫....咪又止跌回升

國際賽返黎後隊波明顯係無左之前O既集中力,估計係部份球員比勝利充昏左頭腦,所以今仗輸波都未必係壞事黎,比球員自己清醒一下。今屆英超基本上無話特別弱隊....
唔計所謂BIG 6
列斯虎虎有威
李城餘威猶在
維拉加利殊O既中場活力充沛
修咸頓唔使講啦....越踢越有
狼隊勝在均勻....
韋斯咸都出奇地韌

牌面叫弱D 只有白禮頓, 西布朗, 般尼, 錫非聯, 富咸5 隊....

我地暫時領先,本身頭幾場打出水準當然係原因,而另一原因可能就係暫時6場對手都唔算太強.....所以呢刻我地唔好太著意排名。

今場波突顯左我地一個弱點就係進攻上我地比較缺乏推波突破型球員。
修咸頓防守非常嚴密,中堅1.99米.....所以今場我地幾下角球都唔選擇直接斬入去禁區.....而且對手就係知我地無左李7同高文.....中場幾個正選都係偏向傳波走位型...所以防守上完全係用封位方式.....唔比我地輕易上腳....同埋收窄我地波比路線,要破呢D 防線....唯有用高速突破型球員。本來我地對伊禾比有期望可以做呢個角色....但條友真係太廢.....莫講話推波....連惦波都唔得....所以下半場領隊刻意出賓納特同哥頓做個人突破....意圖用速度衝散對邊。本來效果唔錯....可惜一個意外甸尼紅牌 ( 無錯係踩到人死腳....但無意識....我覺得比黃牌合理D)...結果就無力回天。

下仗作客紐卡素....呢隊波係暫時比較難猜透O既....寄望連續2場失分後今場真係能夠重回勝軌.....伊禾比同賓納特真係唔適合再用....我唔知保拿斯有無註冊....我諗用佢取代李7 個位會好D。...其他無乜可講.....相信領隊吧。

回復 支持 反對

拖肥隊長

保拿斯和比錫都無註冊呢。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

kenny 同巴夫韋特可以在週末作客 newcastle 随時候命
回復 支持 反對