請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton

星期六早場7:30PM 迎戰利物浦

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2020-10-17 21:57
不如諗定李察利臣停賽,用咩人代佢個位仲好…唉…

哥頓?巴納特?伊禾比?

我估出巴納特,因為控制節奏,駁腳,傳送都有一定級數,有一定李察利臣的特點
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2020-10-17 22:01
講番今日場波,真係勢均力敵得好緊要。點解一定維拉輕鬆嬴,我地唔得,主因就係我地隊波唔係打快GE球隊。
...

我覺得勢均力敵無錯,双方常常打斷對方組織,令我覺得兩隊都打得好亂,好似好無組織咁,一盤散沙咁對攻
回復 支持 反對

拖肥隊長

感覺李察利臣開季有啲腳風同運氣都唔係好顺!
回復 支持 反對

拖肥主席

Everton_ 發表於 2020-10-17 21:37
執返身彩
豬福今場MVP啦 一開波就掃低對面隻雲狗
又有幾下神救 果然有新龍門黎比壓力 差好遠 ...

同感 做低雲迪克係一大貢獻

今場和到有運, 睇返慢鏡我都唔覺係越位, ANYWAY 1分已袋就理X得你

“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥主席

八十年代的愛迷 發表於 2020-10-17 23:10
感覺李察利臣開季有啲腳風同運氣都唔係好顺!

係. 頭幾場又詐糊又中柱中楣

之後愈來愈心急想入波, 人就躁左

可能停一停賽俾佢冷靜下都好既

“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

我覺得季初連勝個陣最大問題係中場三個入球能力真係低左D...
可能要COVER JAMES...我見DOUCOURE好少前插入禁區起腳...GOMES同ALLAN又冇咩遠射。
前鋒入唔到波膠著緊就係靠呢D致勝,利記FOUL走個球入波GE正正就係主力防守GE軒達臣。
呢一點我諗安76真係要諗諗,黎緊3場冇左李察利臣呢個進攻點,單靠JAMES同鴨仔,俾人MARK死左禁點呢?
回復 支持 反對

拖肥主席

有幾點總結:'

1) 一而再再而三同樣錯誤重犯,後防收後但中場無回後mark人,形成大量空位俾RS中距離射門(RS最少係大禁區頂撞射3,4次),三中場缺點暴露,建議打4141,專門大禁區頂遮線阻擋對手

2) 死球防守方面防中制空力弱不足以協防,建議calvert-lewin死球主動回防,留番richarlison打防反

3) iwobi打中間暴露左佢腳法欠奉,擺邊齋爆搏對手攞牌較現實

4) godfrey完全唔知做乜,等holgate,kenny復出或重用Jarrad Branthwaite一定好得多

5) cenk tosun,bolasie係變數,既然iwobi,sigurdsson後備入替表演平平,不如用下佢地
Paul Tierney and VAR referee Chris Kavanagh are piece of shits
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Godfrey 只係第一埸兼且後備入替, 你對他要求太高喇, 俾D 時間等他適應球隊打'法先再下判斷較公平
回復 支持 反對

拖肥正選

高飛有一球自已殺入對方陣地然後橫傳, 有d功架
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

高飛始終剛到,夾都未夾過,兼因為高文受傷,無心理準備下突然上場,表現有些恍惚可以理解,我會觀察多幾場,當年高文都花兩三年才成長到獨當一面
回復 支持 反對