香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

EPL 6 19-9-2015 sat 10:00pm Swansea ( away )

拖肥球星

coyb 發表於 2015-9-20 00:04
續約一件事 但你睇到米拉個樣 食左x咁。

90分鐘先出, 佢心諗你玩我啊

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2015-9-20 00:04
作客 1分都算收貨, 其實真係唔知KONE 可以做D咩, 下下到佢就斷, 一換DEL BOY, 已經有威脅做到
今場 同上場, ...

出錯人, 擺明BROWNING係守死MONTERO, 右邊就要出是但一隻翼

馬仔有時就係一個陣打到直至輸為至, 有時又識變但有時又咁固執..呢場3分係可以袋結果係要和波

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

jacks66 發表於 2015-9-20 00:10
今場其中之一問題是好幾次進攻, d 人好似唔係好識應該走去邊, 俾機會人地回防 ...

節奏太慢, 干尼同尼史都唔快, 巴克利比人針對性部署

回復 支持 反對

拖肥球星

coyb 發表於 2015-9-20 00:16
呢場波 無睇上半。下半其實好多攻勢 但係始終欠銳利。

攻勢集中左邊 都好明顯因為無左高文。人地佈防易左 ...

除左修咸頓個場KONE打右邊有奇特效果之外, 之後場場人地都識守干尼.......進攻貢獻唔明顯, 0防守

回復 支持 反對

拖肥球星

coyb 發表於 2015-9-20 00:26
Galloway 左面其實okay  只係面死晒火。

GALLOWAY本身中堅底, 要佢打閘基本0助攻0組織, 佢最多係前面駁下腳, 佢冇可能場場都好似今日咁射到波....

馬仔要打邊線佢只會用疊瓦式打法, 佢唔似摩佬咁去用夏神同柏度個種同中路配合打法...今場2隻閘都冇哂佢索性中路硬闖

回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2015-9-20 00:41
Mirallas is  停 3 games ( reading, west brom, liverpool )

對曼聯出得就OK....反正唔到輸波, 干尼都會一直正選

回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2015-9-20 15:56
呢場點都唔明咁多隻正宗的翼唔放出來,搵打開中間的球員當翼用,出波唔靚好正常,中間入涉好啦掛,點知前邊 ...

唉....但係作客9分攞5分

回復 支持 反對

拖肥球星

leonkit 發表於 2015-9-21 10:31
正選陣容無問題
出高尼都理解 始終季初踢得好..
不過唔明出mirallas 90分鐘先換  風險都有係到

換巴克利因為佢都踢到懆左, 只係太遲.  上半場出番對車仔一樣人腳OK, 但重點係下半場

上半場已經知史雲斯係得咁多, FINE作客我唔介意上半場睇定D...我覺得下半場70分鐘已經可以放米拉換走尼史再進取D, 打正宗2翼拉番開闊度LUKAKU先有空間走位傳波同入攝, 既然BROWNING同GALLOWAY單對單都已經令到AYEW同MONTERO都冇哂板斧, 冇理由唔全力攻佢.  我同意LUKAKU留番係正路

用干尼其實冇問題, 打得好唔好先別論, 但係唔好出齊3個前鋒因為尼史同干尼係冇辦法拉邊線, 即係1986兄所講既塞車.  連GALLOWAY條線都比NAUGHTON封左, 咁咪變左困死係中路巴克利根本傳唔到出去局帶.  去到前場3個前鋒係哂禁區頂咁打咩.....

對車仔右邊有高文拉邊, 左邊係伊雲奴域打得差GALLOWAY先有咁多空位做野.  今場明顯少高文, 左閘後上被人封左咁就打唔出對車仔既威力.

點都好, 3場作客9分攞5分暫時尚何接受, 只係史雲斯呢2分衰自己係有D唔甘心.  而我唔開心既係馬仔仍然有時識變有時真係固執到不得了, 人咁多點解唔按對手同自己人腳而調動.  做左變動只係對手打得好而和波咁都心甘命抵......

回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2015-9-21 13:55
其實場波真係踢得唔差
控制哂成場波節奏
要鬧係鬧盧卡古冇著鞋

KIT兄今季前4你點睇?

回復 支持 反對

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2015-9-21 15:21
正確來講, 上場佢係代替BESIC 打左中場
好簡單, 留意第一球入波, 佢拿波位置係中間, 佢進攻時, 活動範圍都 ...

我覺得2場都係打433雙輔鋒, 防守干尼去右邊尼史去左邊.  呢種打法閘位唔上或上唔到就只有中路夾硬黎

回復 支持 反對