香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

EPL 6 19-9-2015 sat 10:00pm Swansea ( away )

拖肥隊長

Antony Evans

樓主
nowhere 發表於 2015-9-15 22:40
望就望 WIN 到
但大家睇禁多年都知對中遊成績唔多好

但我地對史雲斯往績一直都唔錯bor, 最好保個和, 未輸過
值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對

拖肥隊長

沙發

上季2賽都和
但我地踢落攻勢都係佔優
值得留意青年軍:
回復 支持 反對

拖肥隊長

板凳
我又覺得唔可以入哂馬天尼斯數
用番一個對車仔贏嘅陣式....其實有錯咩
基本上我地全場形勢係好過對面
而且有好多機會, 只係我地把握唔到

巴克利今場踢得好......但係個注意力集中去哂Lukaku, Naismith, Kone 3個前鋒失機同mirallas遲入+紅牌
巴克利睇落好上腳, 但已經好少夾硬射波, 好少斷纜同創造左6次機會 (暫時今季英超單場最多)
咁人地回防咁快都好難整到個節奏快ge
有一次難得嘅反擊都俾Naismith蹝左

同埋出面已經3個前鋒......邊個換lukaku?
kone個邊係咁斷換del boy多d攻勢都明
但搵隻翼換lukaku, 再搵naismith打前嘅效果會點?會唔會比而家好真係唔咁講
同埋始終lukaku都係當家前鋒, 可能一個機會就入到個d, 咁就睇下領隊對佢有幾大信心啦

淨係唔明mirallas入黎有咩用.......
係咪protect barkley? (因為barkley滿場飛已經好攰唔想佢傷?定因為佢狀態好所以收埋佢留下場用?)
點都係覺得個換人係為左換走barkley多過換mirallas入黎

不過mirallas個野我覺得佢想踩定個波多過踢對方
但人地踢走左就一野踩左落去
紅牌就一定係,無得傾架啦......
黑面又未必關有冇機會事,
早幾日訪問佢自己先話呢個陣係"winning team"
馬天尼斯用呢個陣自己都接受 (係咪客套說話就唔知)
黑面都有可能係因為自己2分鐘都博盡但係就紅牌, 覺得唔開心而已

galloway同stones都踢得好
galloway踢得好有火, 後生仔有咁嘅態度, 抵讚
stones真係越踢越有class, 有星味, 上半場咁樣俾人踢都無乜事出番黎, 佢真係好fit

其實我地成隊都好後生, 過多2,3年可能真係潛能大爆發都未頂
值得留意青年軍:
回復 支持 反對

拖肥隊長

地板
evertonfan1986 發表於 2015-9-21 12:53
其實有留意, 今場陣式和對車仔係唔同
最大分別係冇左高文, 對車仔大約係打433, 今場係4231, 當中最大分別 ...

Naismith上場入黎都轉左4231, 都係naismith+kone打邊
分別係上場進攻時naismith會入中路, 但今場唔多見
史雲斯個防守部署係冇俾到空位naismith發揮嘅, 寧願俾佢拎波上腳多過後上

其實攻勢一路係大好, 換左人會唔會反而差左, 真係好難講
睇結果黎講,當然係保守左
值得留意青年軍:
回復 支持 反對