香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

EPL 6 19-9-2015 sat 10:00pm Swansea ( away )

拖肥球星

祗計聯賽;不計盃賽。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2015-9-20 00:41
Mirallas is  停 3 games ( reading, west brom, liverpool )

So sad
回復 支持 反對

拖肥球星

第三場clean sheet了。
回復 支持 反對

拖肥隊長

Antony Evans

我又覺得唔可以入哂馬天尼斯數
用番一個對車仔贏嘅陣式....其實有錯咩
基本上我地全場形勢係好過對面
而且有好多機會, 只係我地把握唔到

巴克利今場踢得好......但係個注意力集中去哂Lukaku, Naismith, Kone 3個前鋒失機同mirallas遲入+紅牌
巴克利睇落好上腳, 但已經好少夾硬射波, 好少斷纜同創造左6次機會 (暫時今季英超單場最多)
咁人地回防咁快都好難整到個節奏快ge
有一次難得嘅反擊都俾Naismith蹝左

同埋出面已經3個前鋒......邊個換lukaku?
kone個邊係咁斷換del boy多d攻勢都明
但搵隻翼換lukaku, 再搵naismith打前嘅效果會點?會唔會比而家好真係唔咁講
同埋始終lukaku都係當家前鋒, 可能一個機會就入到個d, 咁就睇下領隊對佢有幾大信心啦

淨係唔明mirallas入黎有咩用.......
係咪protect barkley? (因為barkley滿場飛已經好攰唔想佢傷?定因為佢狀態好所以收埋佢留下場用?)
點都係覺得個換人係為左換走barkley多過換mirallas入黎

不過mirallas個野我覺得佢想踩定個波多過踢對方
但人地踢走左就一野踩左落去
紅牌就一定係,無得傾架啦......
黑面又未必關有冇機會事,
早幾日訪問佢自己先話呢個陣係"winning team"
馬天尼斯用呢個陣自己都接受 (係咪客套說話就唔知)
黑面都有可能係因為自己2分鐘都博盡但係就紅牌, 覺得唔開心而已

galloway同stones都踢得好
galloway踢得好有火, 後生仔有咁嘅態度, 抵讚
stones真係越踢越有class, 有星味, 上半場咁樣俾人踢都無乜事出番黎, 佢真係好fit

其實我地成隊都好後生, 過多2,3年可能真係潛能大爆發都未頂
值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對

拖肥領隊

其實如果你係米拉,你都嬲,唔係劣勢,又唔係作客BIG 4,唔駛踢到咁低莊。不如留多半分鐘去進攻。

之後無後備出過佢,一出就係90分鐘出,其實球員好難受,加上佢脾氣大家知道,所以一出來就咁衝動。

馬仔唔應該換,講真如果真係想踢返歐聯,呢場波一定要拎3分。因為我地下半場基本上係我地玩晒。
2015-2016年目標

1) 拎40分護級成功
2) 爭取聯賽前四名,踢歐聯戰
3) 爭取聯賽前六名,踢歐霸戰
4) 聯賽杯及足總杯,拎到冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

正選陣容無問題
出高尼都理解 始終季初踢得好..
不過唔明出mirallas 90分鐘先換  風險都有係到
剩番2分鐘想羸波既話 我覺得barkley 留番係場上仲大機會 靠佢傳波反擊
相信barkley體能都唔係點下降
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥隊長

我會收起下lukaku先
班隊友做左咁多機會比佢 一球都執唔到
(洛迪古斯可以準備下)
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥球星

leonkit 發表於 2015-9-21 10:31
正選陣容無問題
出高尼都理解 始終季初踢得好..
不過唔明出mirallas 90分鐘先換  風險都有係到

換巴克利因為佢都踢到懆左, 只係太遲.  上半場出番對車仔一樣人腳OK, 但重點係下半場

上半場已經知史雲斯係得咁多, FINE作客我唔介意上半場睇定D...我覺得下半場70分鐘已經可以放米拉換走尼史再進取D, 打正宗2翼拉番開闊度LUKAKU先有空間走位傳波同入攝, 既然BROWNING同GALLOWAY單對單都已經令到AYEW同MONTERO都冇哂板斧, 冇理由唔全力攻佢.  我同意LUKAKU留番係正路

用干尼其實冇問題, 打得好唔好先別論, 但係唔好出齊3個前鋒因為尼史同干尼係冇辦法拉邊線, 即係1986兄所講既塞車.  連GALLOWAY條線都比NAUGHTON封左, 咁咪變左困死係中路巴克利根本傳唔到出去局帶.  去到前場3個前鋒係哂禁區頂咁打咩.....

對車仔右邊有高文拉邊, 左邊係伊雲奴域打得差GALLOWAY先有咁多空位做野.  今場明顯少高文, 左閘後上被人封左咁就打唔出對車仔既威力.

點都好, 3場作客9分攞5分暫時尚何接受, 只係史雲斯呢2分衰自己係有D唔甘心.  而我唔開心既係馬仔仍然有時識變有時真係固執到不得了, 人咁多點解唔按對手同自己人腳而調動.  做左變動只係對手打得好而和波咁都心甘命抵......

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2015-9-21 12:00
換巴克利因為佢都踢到懆左, 只係太遲.  上半場出番對車仔一樣人腳OK, 但重點係下半場

上半場已經知史雲 ...

Roberto Martinez 點都應好過隔離利狗的羅渣士 10兄
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2015-9-21 12:00

上半場已經知史雲 ...

Roberto Martinez 點都應好過隔離利狗的羅渣士 10兄
回復 支持 反對