香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

2015-2016 EPL 19 stoke city ( home )

拖肥隊長

用人真係好L有問題,球員未fit哂又擺正選,巴利同侯活都講到口臭,34,5重場場打足,痴q線
回復 支持 反對

拖肥隊長

巴利算可以了 侯活真係幫唔落
回復 支持 反對

拖肥隊長

之前講左我地D防中好普通, 開波講左巴利頂盡打半場, 又唔出 BESIC/GIBSON
我地要個高效爛仔防中做掃盪
尾段連 STONES 都壓上來都傻傻地, 完全打 開放進攻,
隊波搞到冇 紀律性, 防守球員壓上就壓上, 進攻球員又唔番來防守
大佬呀, 贏緊 3-2, 就打長波, 唔得都唔會輸反擊啦
點解成日輸傳中球, 因為2邊成日2翼冇協防, 比人單對單出波
防守系統不嬲講左唔得, 一係搵個防守教練番來汁, 一係諗下係米下季轉傾隊, 防守唔好, 唔好諗住可以高排名
回復 支持 反對

拖肥主席

evertonfan1986 發表於 2015-12-28 17:05
打得最好應該係對 曼城個場
表現都算唔錯, STOKE 明顯用波多左, 後場慢慢搓上前場, 不過招數唔多, 所以總 ...

真係好諷刺

一隊本來平均每場入唔到一球既球隊

對我地入夠4球
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥隊長

Antony Evans

Shawcross 終於失波.....但.......

頭2球人地一球組織到, 一球金球, 我都仲勉強接受到嘅
老問題係McCarthy一走個禁區頂就不切防, Barry活動範圍唔夠廣
Cleverley今彭都多左係個d位出現, 但一傷埋就無人, 好多球我都見Funes Mori要走出禁區頂幫手
Stones今場係近來最差, 唔係單講12碼個球, 係連d傳波都唔準
Kone上半場一pet屎, 但下半場ok
Lukaku踢得咁好都輸, 仲多左回後防守, 佢真係好慘......
Howard真係要換, 俾唔到成條後防信心
值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

一早就話後面防守咁差,前邊入幾多都唔夠後面輸,都係個句,聯賽已完,就睇杯賽,下季唔換教頭,都唔認為我隊會有好大改進,推前防線,控球在腳的打法唔適合我地!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

唔可以話馬仔無料,只係佢個套理念唔適合愛華頓,而佢又沒有因為執教球隊的不同而對自己理念作出改變,由季初開始已話比佢知,佢個套唔適合愛隊,為什麼還是不作改變呢?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2015-12-29 10:53
唔可以話馬仔無料,只係佢個套理念唔適合愛華頓,而佢又沒有因為執教球隊的不同而對自己理念作出改變,由季 ...

咁唔該快的完成 US Takeover deal 換個老板作出改變去救球隊
回復 支持 反對

拖肥隊長

上半場 失波, 睇到 GALLOWAY 未有能力睇實 沙基利, 第一年打英超, 唔會怪佢
現在隊波, 防中係有問題, 好容易比人打入禁區, 令後防受壓, 防中做唔到 前面屏璋保護中線, 而2翼唔紀律回防去協防, 比人容易出波, 亦造成失球
就算2翼回唔切, 巴利範圍唔能夠支援, 証明馬仔尼D OPEN PLAY, 防中要求係好高, 被人打反擊, 要有足夠速度包位, 又要高效壓迫掃盪, 又要有波底中後場分波, 真係冇個世界級防中都幾吃力, 最起碼有個上季MATIC 先夠頂
中堅都唔可怪佢地太多, 2個年紀都算細, 冇人可以指揮成個後防線, 不過隊長都唔打得幾多年, 係米應該搵個有經驗中堅?
最後都係個句, 今季再冇任何藉口, 冇成績馬仔很難向球迷交代
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2015-12-29 10:47
一早就話後面防守咁差,前邊入幾多都唔夠後面輸,都係個句,聯賽已完,就睇杯賽,下季唔換教頭,都唔認為我 ...

隊波要拎個平衡
如果要我睇番純高Q大棍 我都頂唔順
對面史篤城就完全轉哂型,要地波又有.. 高波雖然差左 但都唔係完全輸哂(起碼 有禾達斯﹑梳高斯等等)
有PLAN A, 有PLAN B 先係重要
舊名: leon183
回復 支持 反對