香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
返回列表 發新帖
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

明晚 vs man utd ( away )

1萬

拖肥球星

laukarwing 發表於 2019-12-16 10:58
如果BIG DUNC. 能夠將Dominic Calvert Lewin 及 Oumar Niasse 改造成防守型前鋒,對現時球隊的發展係絕對有 ...

Niasse我覺得佢一直都好肯做防守丫,DCL係呢方面就弱少少,防守走位麻麻
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2019-12-16 11:11
作客黎到奧脫福大部份時間領先,最後拎走一分,也不能說不滿意了。

好明顯BIG DUN 係識波之人,今場我開頭 ...

拜恩斯係值得正選,或許佢體力無法場場出,但輪換係無問題,同後期的希拔一樣,或許速度係無以前咁快,但企位和攔截都十分出色。

堅恩你可以話現時戰術不符佢的善長,但19歲咁年輕就work rate來講就太低了,這就是心態或態度問題,咁後生有氣有力點會係前面就算唔夠技術也可以做到死纏爛打,佢做唔到就係態度問題,我也相信鄧肯有咁的交代,Niasse出來就做到呢樣野。但球會也唔會放棄堅恩,肯定希望對方適應返英超快速的節奏,始終佢來自節奏較慢的意甲,英超對體力的要求係會高一些。
回復 支持 反對