香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

明晚英超早場 vs 車路士 ( 主場 )

1萬

拖肥球星

killersmiling 發表於 2019-12-9 21:43
鄧肯只是打贏一場,不要太楽觀!因伛仍然出C9,堅尼等!好危險,車仔入唔到我地波,係佢地失机,我地入到波 ...

呢點我同意,板凳深度唔夠一直係當年都係問題,但限米煮限飯。現時睇個風向係Moshiri唔喜歡老莫,所以不斷尋找其他選擇,老莫隨時間經過希望越來越低了,如果想搵佢根本無需等到今日,炒完Silva老莫都可以上場啦。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-12-9 21:19
Emery’s broken English is not the only reason why Arsenal are struggling. In fact, in the list of ...

英文應該唔關事...我自己覺得。唔好忘記人地話哂上季都第五位...
反而佢控制唔到班球員,佢地唔認同領隊理念更大問題...有人提過愛SIR好鍾意叫人睇片...
大家講求激情的話,我地隊波都唔岩佢。

如果大家想KEEP著現有呢套打法,我認為BIG DUNN做算啦。跟著搵個好D副手俾佢。
現有套陣容,冬季執番一至兩個勁防中/中場中就夠佢用。

EPL        15-12-2019 Manchester United vs Everton       
EFLC        18-12-2019 Everton vs Leicester       
EPL        21-12-2019 Everton vs Arsenal       
EPL        26-12-2019 Everton vs Burnley       
EPL        28-12-2019 Newcastle United vs Everton       
EPL        01-01-2020 Manchester City vs Everton

呢六場波,其實只要嬴到聯賽杯個場同埋其中聯賽拎到5分,我就覺得可以俾佢打到季尾。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2019-12-9 23:13
英文應該唔關事...我自己覺得。唔好忘記人地話哂上季都第五位...
反而佢控制唔到班球員,佢地唔認同領隊 ...

其實我覺得鄧肯用返老莫嗰套,只係護級捱到季尾的話,依家都可以叫佢做,我相信護級無問題,但始終唔覺鄧肯會係中長期的人選,加上係季尾搵又是否比現時搵領隊好得多呢? 如果並不是有很大好處,我覺得無謂浪費時間等到季尾,早一步為下季準備,否則下季又要有一段適應的時間。始終現時已經有很多大牌領隊available,肯來的依家都會來,唔覺得去到暑假,唔肯來的突然就變得肯來。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

“He’s tactically unaware, he doesn’t understand the Premier League; that is a recipe for disaster. If he is even a candidate, (the person who recommended him) he needs sacking and put on a plane far away,” former Liverpool and England midfielder Murphy raged, suggesting that the person who recommended Emery for the job should be sacked on the spot.

“No one could give me an argument that Emery can run this club. It is nonsensical. Someone at Everton has no idea about football, they need exposing and taken to task.”

嘩,好嚴重丫,直頭講推介Emery 嗰個要引咎辭職咁嚴峻喎
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Big Dunc到季尾啦至少
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Rafael Benitez says he would like to go back to the Premier League in the future but insists there is “no chance” of an imminent return.
肥賓應該唔會來了
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

英國傳媒今早廣泛報導 Moshiri 同 bill 叔叔已決定請上海上港主帥 vitor pereira 做 EVERTON 新主帥
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-12-10 07:54
英國傳媒今早廣泛報導 Moshiri 同 bill 叔叔已決定請上海上港主帥 vitor pereira 做 EVERTON 新主帥  ...

佢的履歷一d都唔吸引,越做越霉,葡萄牙,土地其,希臘,中國,連5大歐洲聯賽都未帶過,咁的領隊點令球迷信任?
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2019-12-10 08:08
佢的履歷一d都唔吸引,越做越霉,葡萄牙,土地其,希臘,中國,連5大歐洲聯賽都未帶過,咁的領隊點令球迷 ...

大老細好中意搵呢D咁
即係好似大家玩FM買D 妖人黎証明眼光...
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥隊長

宜家最引起愛華頓球迷關注O既2點,一個係現在式 (BIG DUN如何提升宜家球隊表現);另一個係將來式(邊個係下一任合適領隊)

理所當然,如果費格遜可以領到班波踢出好表現,我諗大家都唔會再關注係咪需要再物色領隊。觀乎大家都關注新領隊一事,可以睇到各大媒體以至球迷們對宜家班波都係無乜信心。
主場炒車當然係一個球迷最樂見的賽果,比賽過程令球迷最開心的一定係球員踢出拼勁。- 而同時我地三個入球出現時間都係非常好....上下半場早段同下半場尾段....球球都打擊對手士氣。仲要三球入邊有兩球係滾下滾下咁入....。觀乎整場比賽....我地無錯O係迫搶上係相對佔左D 上風....不過大家唔好忘記車仔本身幾個進攻球員從來都唔係踢法硬朗.....韋利安, 艾巴咸, 高華錫. 仲有個攻中新仔,....最硬得個干提.......我地於相對主守唔要控球下.....用硬朗破壞....拎到D 優勢係正常的。

今場因為大家都去防....變相舒拉達連踢落比較搶鏡....因為一人一步下....佢防守相對就較其他隊友突出.....幾球見佢都可以包到。
施格臣雖然仍然係截球成功率唔太高(見佢幾球同干提拍都硬係拍唔贏....) 但至少肯去幫手迫

米高堅尼仍然係習慣性派膠.....有一球回追橫傳差D 輸....仲有幾下見佢追到腳軟軟.....防線仍然未比到信心.....
甸尼傷出....呢下我覺得又唔使太擔心....拜恩斯雖然助攻力應該已大不如前...但防守封位仍見D 功架....我相信黎緊左路助攻相對減少下.....防守會相對會變返穩陣D
薜迪比貫徹我早前所講....每場都會有D 亮點....( 今場助功同幾球靚截) 但同樣幾次回防填錯位。

禾確特今場唔算好FIT....一球殺入禁區射得差....另上落個頻率都唔太高....不過正如之前討論過.....中場中路如果係得2個.突破力唔高的中場中.....只能寄望兩翼拉散對方....
伊禾比我今場要讚....雖然佢速度其實唔高....但我見佢今場搏晒命又上又落....踢唔到好精彩足球....不過拼勁很好.....佢為中場注入左活力

李察利臣無乜可以挑剔.....用腦踢波.....唯有佢可以將五五波變六四......集中精神打一擊入波係佢黎緊最大任務

DCL 入兩球今場當然係贏波功臣....佢爭頂係有D 威力....不過作為射手我始終認為佢唔太夠班....同埋佢保護皮球能力唔高....幾下控球控到離行離列....今場佢要多謝蘇馬.........蘇馬今場可能真係心裡留一點掛念,踢落患得患失....

回復 支持 反對