香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

明晚英超早場 vs 車路士 ( 主場 )

1萬

拖肥球星

laukarwing 發表於 2019-12-9 10:04
係就好了。愛隊根本沒有一個中場指揮官及一個有份量防中,所以打番莫耶斯足球就對了。同埋愛隊很需要一個 ...

啱丫,鄧肯明顯打緊莫耶斯style的足球,始終佢係老莫麾下都頗長時間
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-12-9 10:54
啱丫,鄧肯明顯打緊莫耶斯style的足球,始終佢係老莫麾下都頗長時間

老莫style係好, 不過今時今日呢種打法應該唔會令球隊踏足歐洲賽場.....442都可以好屈機, 不過唔係老莫咁

老細揼咁多水出黎一定唔會滿足7 8 9 10, 所以我覺得唔會返去請老莫.  試問有邊個老細每年比1億鎊買人係排7-10位會好滿意?

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2019-12-9 12:37
老莫style係好, 不過今時今日呢種打法應該唔會令球隊踏足歐洲賽場.....442都可以好屈機, 不過唔係老莫咁
...

預左,要請老莫請左啦,使鬼等到今日,但老老實實Moshiri的眼光真心膠,如果又係甚麽河床或上港請個唔知乜領隊,年幾後我估計又炒人了事,然後又使左億億聲。但鄧肯又的確唔係長遠的option,如果夏季,吸引一些較有名的主帥還是可能的
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-12-9 10:53
我個人希望1月前落實領隊人選,1月轉會窗才可以因應將來打法買人,夾半季,下季才可以一開始就上力。 ...

我安76係首選, 同你一樣肥賓都係心水, 經驗豐富, 戰術唔差....另外施蒙尼應該差唔多, 我希望老細可以去爭取下施蒙尼, 我覺得佢對愛華頓個PLAN更感興趣.....要爭未必會輸阿仙奴, 得唔得一件事, 試下冇壞.

PERXXXXX我就冇留意喇, 尼高高華要不是利雲救左佢一季.......免喇.  加拿度雖然南美成績好, 不過未試過歐洲賽場教波, 再加埋我地水深火熱同語言問題, 我唔太睇好會請加拿度.  普捷一定唔會過黎.

至於BIG DUN, 睇多幾場先, 我預計12月中左右會有消息BIG DUN坐正定請新教頭.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-12-9 12:52
預左,要請老莫請左啦,使鬼等到今日,但老老實實Moshiri的眼光真心膠,如果又係甚麽河床或大連請個唔知 ...

講真而家唔係話踢得熱血踢得夠火就足夠...

老莫時期熱血同火可以排567都可以生存, 無他, 下面個12隊都仲也也烏.  今日只係憑熱血憑火係唔夠, OK...今季7 8 9 10冇問題, 下季呢?  冇人知道下季會唔會WESTHAM或者維拉比人大揼水拉我地落黎, 活生生例子就係狼隊, 換個好教頭就有成績, 就係BRENDAN ROGERS既李斯特城!!

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2019-12-9 12:58
講真而家唔係話踢得熱血踢得夠火就足夠...

老莫時期熱血同火可以排567都可以生存, 無他, 下面個12隊都仲 ...

我地需要一些有track record的領隊,就好似話河床個領隊,連歐洲球會都未帶過唔通又話係下一個肥普? 尼高高華除左教國家隊,球會成績都好差,俾人話帶隊的球隊無乜form,領隊經驗又唔多,咁樣難道又話可以帶領球會成功? 現時傳得最勁的人,個個履歷都唔吸引,唔覺得佢地教得掂,名牌領隊就無聲氣,連肥賓都完全無聲氣,睇怕都無機會,都唔知個board想點,想炒Silva都已經超過一個月先落實,咁成個月的時間都無B計劃的? 真係見招拆招,一d前瞻性都無,呢個董事會真心要改革
回復 支持 反對

拖肥預備組

Big Dun的確未必係長遠適當人選 但係佢的確係短時間注入左好強大的energy 同passion俾球員 如果令班球員可以打番起 有番信心
其實我地隊波 欠缺左個領袖 big dun就係可以有尼種影響力
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2019-12-9 12:52
我安76係首選, 同你一樣肥賓都係心水, 經驗豐富, 戰術唔差....另外施蒙尼應該差唔多, 我希望老細可以去爭 ...

摩納哥查旬會不會係好主帥人選之一 ?
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2019-12-9 14:09
摩納哥查旬會不會係好主帥人選之一 ?

唔好喇....

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

toffeeweb 發表於 2019-12-9 14:01
Big Dun的確未必係長遠適當人選 但係佢的確係短時間注入左好強大的energy 同passion俾球員 如果令班球員可 ...

咁鄧肯用老莫的打法,短時間捱到季尾係無問題,但到夏天一樣要唸長遠人選,現時良地的大牌領隊現時唔來,夏季都好可能唔會來,除非今個賽季杯賽拿到冠軍,下季可以打歐洲賽,領隊的選擇都有限,但我地今個中期轉會窗就可能浪費了
回復 支持 反對