香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: laukarwing
打印 上一主題 下一主題

EPL 作客 vs Liverpool

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-12-6 06:33
moshiri 反對要 moyes

輸多幾場睇下仲有無人肯來? 咪等降班羅,個大股東成日無料扮四條,再遲d搵大Sam都救唔返
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton2018 發表於 2019-12-6 01:51
唔係潑冷水,如果我是老莫就一定唔會接手目前的愛華顿,直到呢一刻我覺得是我捧咗愛華頓咁多年覺得最大機會 ...

我都幾同意你講,根本依家唔會有有名的教練肯來,俾我係老莫就企硬,你唔請老莫就只有一些少帥(問題係教緊的做乜過來?),仲有就係無英超經驗的二線聯賽領隊,甚至中國國內聯賽的領隊(pereira之流),大不了去韋斯咸,起碼人地球迷都支持佢,好過返來主場俾部份愛迷噓,一邊係掌聲歡迎,一邊就俾人噓,不如等睇愛華頓降班算了,唔受教訓班主係唔會明白外行管內行係幾咁柒的行為。
回復 支持 反對

拖肥隊長

上海申花的Vitor Pereira突然成為次熱。Sky Sports News報道
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-12-5 23:29
在英格蘭的年輕愛迷係好反對 moyes 回歸

仲有英國嗰班愛迷,個個自我感覺良好,硬係覺得個個聽到球會召喚就會仆到來,又施蒙尼,肥普,根本唔唸下人地點會來? 就算肥賓都未必肯係季中來,因為佢講過要完賽季先會離開球隊(國內聯賽係咪12月底完季?),然後又話Gallardo好,但其實個個都唔識佢,佢無英超經驗就話有新衝擊,只教過烏拉圭和阿根廷球會幾年就話係下一個肥普,真心膠,Howes其實同Silva係客觀條件上咪又係半斤八兩,佢地可以話Howes係救世主咁劑,Silva之流同佢無得比,但又唔唸下上次請Silva時又讚佢係天上有地下無,成班完全無思考分析的腦殘球迷咁。阿迪達都唔會呢個時間來啦,好地地剛跟哥帥學野,要出師都等多一兩年啦,加上要揀球會都唔會揀現時的愛華頓,做臭左執教的第一隊波好糟糕,有一個完整賽季可以好好準備就話姐。總之見到英國愛迷的反應我真係覺得佢地好似活係平衡世界,又或姐活係愛華頓最頂峰的80年代,而不知愛華頓已經沉左20年,而愛華頓領隊也唔再係一個人人羨慕的位置。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2019-12-6 08:36
仲有英國嗰班愛迷,個個自我感覺良好,硬係覺得個個聽到球會召喚就會仆到來,又施蒙尼,肥普,根本唔唸下 ...

你又睇得我哋太悲觀啦...上次RK之亂同今次施華黑氣石好唔同。上次係隊波連點打都唔識...今次係輸中場啫...捱過12月就會慢慢好返。嚟緊幾場以1分目標,等下半季唔駛追得禁辛苦。
我哋領隊同球隊資源其實聯賽入面前八,隔離李城奪冠個次,個陣雲尼阿里都屈就教李城,羅渣士夠係季中教緊些路迪轉過去教沉咗一排嘅李城。
其實,領隊都係人夾人緣...施華同隊波真係廢到值呢個分數咩,明顯唔係。但係黑起上嚟,邊個教都一樣。認清事實,球隊成績差,根本唔係換領隊就解決到所有問題,唔通big dun上場明仔同載夫即刻冇事咩?
回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2019-12-6 09:38
你又睇得我哋太悲觀啦...上次RK之亂同今次施華黑氣石好唔同。上次係隊波連點打都唔識...今次係輸中場啫.. ...

班球員大部份都肯幫MS賣命既
奈何佢真係無咩戰術 又真係黑仔搞到咁
btw 好期待 big dunc用咩陣
舊名: leon183
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

leonkit 發表於 2019-12-6 09:41
班球員大部份都肯幫MS賣命既
奈何佢真係無咩戰術 又真係黑仔搞到咁
btw 好期待 big dunc用咩陣 ...

臨場調動個反應差囉...賽前部署其實佢一向做得唔差。
所以打前列堆球隊,佢做到偶有佳作。
回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2019-12-6 09:45
臨場調動個反應差囉...賽前部署其實佢一向做得唔差。
所以打前列堆球隊,佢做到偶有佳作。 ...

講真,都有D同情施華,話佢好就一定唔係好,但好差又唔係差到極,衰就衰在佢同VAR唔夾,對白禮頓,熱刺同李城俾VAR吹走左我地6分,如果有返呢6分,佢應該冇咁快俾人炒
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Jassoo 發表於 2019-12-6 10:37
講真,都有D同情施華,話佢好就一定唔係好,但好差又唔係差到極,衰就衰在佢同VAR唔夾,對白禮頓,熱刺同 ...

佢最大獲係輸俾3隊升班馬,咁的成績點收貨?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton great Kevin Ratcliffe has questioned why the club did not follow the sacking of manager Marco Silva by immediately appointing a permanent successor.

"I'm quite surprised, with the way results have been going, that they haven't had somebody to come in straight away," Ratcliffe, Everton's last league title-winning captain in 1986-87, told Sky Sports News.

"A bit like Tottenham when [Mauricio] Pochettino left and [Jose] Mourinho came in for him.
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對