香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

EPL 作客李斯特城 sunday night

1萬

拖肥球星

黑仔到FA Cup第三round 竟然抽到利記,都好的,集中精力護級
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

from BV odds : 河床主帥 Marcelo Gallardo 執教愛華頓賠率由原先 16/1 狂跌到 5/1
回復 支持 反對

拖肥隊長

killersmiling 發表於 2019-12-2 16:01
Tom仔,我留意佢好耐,上半埸有氣有力就頂到兩咀,但下埸就好快謝,但仲有一重大缺点,就係好多次交失波, ...

呢個陣對佢有D吃力
正選無個正式既防中
好難踢
舊名: leon183
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-12-3 08:21
from BV odds : 河床主帥 Marcelo Gallardo 執教愛華頓賠率由原先 16/1 狂跌到 5/1

我唔認為係要護級的情形下會請一個無英超經驗的領隊
回復 支持 反對

拖肥球星

aeroplane602 發表於 2019-12-2 16:46
如果冇放走比錫 你地估佢打唔打救到silva

我估佢地打救到Silva。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥預備組

Forever_Fan 發表於 2019-12-2 16:35
我同意你,Tom的確質素有限,佢有材有些單薄,傳球唔夠毒同準,勤力係勤力,但視野唔夠通透,當然佢仲後 ...

我都留意tom仔
佢算係有energy 但唔係D硬朗逼搶型中場
有點像卡華利 如果有件防中係佢身後 先可以解放到佢
希望基巴文可以快D後出

同埋自從冇左基爺
中場就算用左tom仔 佢加冰島神 防守真係得啖笑
好多時中場逼搶 勤力有餘 但係經常2個一齊撲落同一個對方球員度 攔截時間同選擇已經唔係好 一齊撲就一齊失晒位 上半場李城中場中已經唔只一次可以輕鬆攞波轉身面對我地D中堅
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

leonkit 發表於 2019-12-3 09:22
呢個陣對佢有D吃力
正選無個正式既防中
好難踢

根本邊個教都差不多,問題係中場傷哂個度,係礙於成績先要諗炒唔炒...唔好以為換咗領隊即刻冇事...唯一係走左件黑氣石,會唔會轉運...
回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2019-12-3 10:04
根本邊個教都差不多,問題係中場傷哂個度,係礙於成績先要諗炒唔炒...唔好以為換咗領隊即刻冇事...唯一係 ...

MS真係好黑仔...
FA cup中埋 對面街
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥隊長

其實宜家打左14場波.....拎住14分,排尾4....同尾3差2分;同前半版都係差2-4 分,講真,唔好再諗咩杯賽住啦,專心打好聯賽好過啦。
聯賽已過左1/3,可幸的係未有被拉得太開,但估計下半季賽程都係粒粒皆辛苦。

基巴文/ 德夫/ 高美斯全傷.....呢個當然係一個踢唔出穩定足球的原因之一,但其餘球員如何現況下的起心肝去打返好至係關鍵。
究竟點樣善用佢地的長處同改善弱點....係黎緊不論邊位領隊都要正面解決的問題︰(集中討論中後場)

碧福特︰今季感覺他場場都食左興奮劑般,好幾場企位都發覺佢唔太合理,同埋佢成日開快波.......想打反擊....如何小心改善控球權,要認真同隊友夾下。

甸尼︰走上走落,依舊落力,但今屆落底出波成功率下降,估計係比對手洞悉了,當然我地仲需要佢的罰球遠射;今屆有幾次防守甸尼都被人明爆,防守上封位同硬淨度不足要改善。
MIRA︰對佢身型好有期待,但佢企位唔太聰明,而且真係要佢同對手硬碰硬爭位爭頂時....佢又唔見得太硬淨,做唔到一柱擎天。( 或者要用論盡黎形容佢),而死球時上前助攻的能力亦唔高。---> 對面街雲迪克今年長傳明顯有改善,但MIRA D 對角線長傳我感筧上係比較缺。
米高堅尼︰唔使點形容,今年睇佢無晒信心無晒比賽狀況。無速度,無硬淨度----> 唔提升個人競賽狀況的話,唔能再用。
HOLGATE︰呢幾場有份落場帶到D 新元素比隊波.....佢相對上出腳較果斷同有活力,同埋佢夠信心帶個波上前。下半年如果佢專心做防守,加強對抗性,我覺得佢最適合打正選。
薜迪比︰每場都有D 似樣攔截/ 什至助攻,( 但同時感覺上佢狀態唔可以帶到全場) ---> 始終隊波受壓時防線出現比較大的混亂,中後斷出現跌WATT 又唔能夠太怪佢。---> 如果高文用得,我認為甚至先比薜迪比試下打防中可能會有一個可以接受的效果。始終佢算有身型同硬淨度較高。

防中︰
拜恩斯︰強烈建議考慮用拜恩斯試打
舒拉達連︰----> 掛牌賤賣
湯戴維斯︰有球商,但找不到自己最合適的位置。 踢小型球....穿花蝴蝶果D 得,但唔係踢大波的踢法。----> 你踢中場究竟係攔截 (簡迪型),係爛打型(沙華治) ,係帶波突破連系(伊斯高),係控球分波(恩尼斯達),係遠射(謝拉特),定傳送型(沙比阿朗素)?.....湯戴維斯仍然唔知自己點踢中場。

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

leonkit 發表於 2019-12-3 10:20
MS真係好黑仔...
FA cup中埋 對面街

咪當專心護級羅,以我地現時人腳根本開唔到幾條戰線,瘀血就無清到留係隊,有等於無,打得吓的後備又借走哂。老實講,自從有DoF制度之後我都唔覺有乜好處,買賣或借走球員我都覺得做得差,入水貨又多,入好野又少,瘀血又清唔走,季中一有傷病就發覺得返d瘀血,板凳無哂人
回復 支持 反對