香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
返回列表 發新帖
樓主: laukarwing
打印 上一主題 下一主題

19/20 EPL 08 Burnley ( Away ) Saturday

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-10-9 00:00
下週末愛隊主場對 west ham 再敗的話 , Marco Silva 真係 bye bye

我其實希望要炒就趁並無賽事的呢2個星期,無謂拖拖拉拉,起碼新帥要調整球隊都還可以有時間做。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2019-10-9 00:25
我睇開的愛迷論壇係大比數反對老莫

6年4個領隊,究竟有幾多個領隊仲肯係季中接手愛隊係一個疑問。英國愛迷一向都好似活係另一個時空架啦,往往佢地傾向的領隊都唔現實,我們又唔係班霸又唔係有歐洲賽,頂級領隊又點會來呢?但佢地就係覺得只要向對方招手對方就會來咁。對上幾次選領隊,英國愛迷邊次係有眼光架?次次唔係活係幻想世界,就係每次新領隊上場就指出新領隊的優點,覺得新賽季一定可以大殺四方羅冠軍咁的心態,過一兩年就個個話炒佢啦.....佢地根本唔客觀,之前幾個領隊上任前,我都話過無一個係impress到我,主要係經驗和履歷,揀少帥就係睇運氣,佢地的履歷無一個有說服力,但英國的愛迷就係可以搵到N個優點說明佢就係愛隊的Mr Right,簡直就係令我摸不著頭腦兼無言。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2019-10-9 10:57
其實歸根究竟後莫耶斯後幾個領隊都無針對成隊波的弱點去強化隊波。

得中場得天下,我印象中我地O係卡維臣/ ...

係莫耶斯之後,無一個領隊識得買人,有錢都好,只係買廢人,呢幾年花左幾億係買人上面,但唔少人最後約滿放走或低價賣走,浪費了多少珍貴的轉會費就唔在講,單係球隊由老莫走後6年裡面,花大價錢後不單沒有進步,更只有退步,班英國球迷仲係度自J,更聲言老莫回歸係退步,試問呢6年無老莫啦,球會就難道進步了?一點都沒有面對現實的心態。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2019-10-9 13:02
都係個句
要嘗試挑戰前列DM唔會係一個好選擇
但相比依家又悶又放題既話

就算球會俾DM教都唔慌係長約啦,但如果DM任命安斯禾夫和卡希爾做助理教練,咁就好有期待了
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2019-10-9 15:57
DM回巢頂埋今屈都好,至少佢係防守方面有一手,安斯禾夫助教,我更想阿迪達回巢,將佢跟哥師學到的一套融合 ...

阿迪達才無可能回來,加上才跟哥帥不久,學多2年先啦。如果老莫回來,最少俾年半約啦,俾一季佢針對個別位置打造佢的想法,並有完整的季前準備,才真正睇到老莫的實力。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-10-11 07:36
今早英國各大報章話愛隊高層會俾三埸波機會俾馬高施華, 另外 sky sports 話愛隊 no plan to sack marco sil ...

下場West ham 一輸就即炒啦,仲等?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2019-10-11 11:40
真心唔明點解仲話要等多幾場,等多幾場即係等(輸) 多幾場,遲早都要炒。
點解仲要虛耗球迷的期待?

球會炒領隊一向都慢幾拍,之前炒朗奴高文都係咁,耽誤左唔少機會成本
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2019-10-11 14:59
係就快,遲啲曼聯熱刺同我地爭教頭⋯⋯

家下係睇曼聯炒教頭先定我地炒先,熱刺我唔認為今季會換人
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-10-11 15:23
愛隊嚟緊三場係主場對 west ham,  作客對白禮頓 , 聯賽盃十六強主場對屈福特 Fan 兄 ...

今季的賽程咁靚,由弱到強,都打成咁真係無寃枉Silva,隨時由西咸送佢一程
回復 支持 反對