香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 156352|回復: 616
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2019-2020球季及18/19球季總結

1萬

拖肥球星

樓主
ngkk821 發表於 2019-6-20 17:39
明顯無人出高價,明知你唔用,唔壓你價就奇。Niasse,Lookman,Mccarthy都有類似情況,前幾手買落太多冗員 ...

同意太多冗員,清咁一些球員先買會好d,寧願平少少轉會費,起碼慳返薪金,好過最後free走
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

沙發
ngkk821 發表於 2019-6-21 13:39
我相信Silva會買人,Valsic/Lookman唔係佢杯茶,你信/支持Silva,就要信佢眼光,邊一個適合佢嘅打法。以Loo ...

我幾喜歡Lookman,技術雖唔算好細膩,但有進步空間,年輕又有身型,肯栽培的話俾多一兩年必然係主力。Valsic始終係態度問題,反而支持賣走
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
Fuko~ 發表於 2019-6-21 13:13
我覺得有buy back clause的話,11-12M賣都得。
講真,我唔信冰島神可以top fit多兩三季... ...

由一開始我就唔太喜歡冰島神,有價唔介意賣走,也支持威廉斯和積隊長約滿離隊,他們已經跟唔到英超的節奏了。Galloway和Garbutt只應留一人,如果他們能力有限,也無謂阻礙他們的發展了。另外舒拉也應該賣走,雖然偶有佳作,但總括來講,佢的表現並不穩定,差起上來可以好差,表現同佢薪金唔成正比。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
賣人方面還未有進展,無謂最後要free 走好蝕水
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

成隊1隊有三十四五人,瘀血賣又賣唔走,今季估計都係借走哂佢地,下季free走,要知道下季有9個1隊球員到期
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2019-7-1 12:14
照計就應該唔會GE,點都賣到兩三個...俾D耐性啦。
始終今個轉會窗都唔算熱鬧 ...

我唔期待有幾多新人來,反希望俾多d機會年輕球員上位,Dowell, Lookman, Besic都可以多些機會,只需係個別位置加強一兩人足矣,但縱觀各英超球隊,大部份球隊都不過30人,我們球隊太冗腫,我希望汰弱留強,儘快清除瘀血,就算平賣都好過free走借走。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2019-7-1 20:43
BESIC應該唔會啦...聞說米堡度都打得唔差...佢同麥卡菲應該有班落先係。
DOWELL下半季借出去都打得唔好.. ...

我一直唔欣賞南美球員,有腳法但功底太粗疏,團體意識太差,阿根廷有辦你睇,粒粒星但打起上來一點說服力都無,加上南美球員一般早熟早殘,紀律性差,唔認為呢條路係適合我地的。而且我隊優良傳統係俾多些機會我地青訓球員,呢幾年我唔認為有好好重視過。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2019-7-6 23:08
愛華頓前面需要DC果種野性,打二三年好波,DCL順便學師,之後接班。

DC的表現係好,但紀律太差,麻煩友都係不了
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2019-7-7 14:50
成日吹啲冇可能既人,實制D啦

可能來講又未必無,但DC已經30歲,上季係西甲表現唔好,20-25m已經好大機會買到,但份人工可能幾高,而且上季表現一般,又無resell的潛力,加上份人麻麻煩煩,反而未必值買。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

都差不多半隊正選,後生的都係Lookman,Davies,Connolly ,Gibson和Holgate ,而Davies上季都不時正選上陣,季前第一場來講都叫強陣。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對