香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2015-2016球季

拖肥球星

barker 發表於 2015-10-14 16:48
如果本田真係一月簽入, 到時巴克利的定位係 ?

應該唔會擺中間, 基本上BARKLEY M16 巴利已經霸左中場中3個位, 仲有CLEVERLEY BESIC GIBSON OSMAN仲用得...左中場係最大可能性

可是...如果轉會費要800-1000萬或人工要求太高, 唔值得引入明年30歲既HONDA!

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2015-10-14 17:56
yarmolenko want move to Barcalona in january

看開點吧

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

會唔會中場壓迫力唔夠?  呢3季都睇到保護防線做得不足, 成日比人起到腳或者入到危險地帶..而問題係巴利速度轉身慢, 巴克利同CLEVERLEY同我地堆翼鋒唔善防守始終做唔到迫搶效果, 而家人腳應該只有M16同BESIC做到但係未正式試過

進攻如果盧生可以一直KEEP到對利狗咁高水準演出, 無論高波定地波停球或組織又或者反擊都已經唔再係問題.  假如計埋今年3年內盧生都成長唔到穩定水平, 聯賽入球數一直突破唔到20球, 有新人選可以頂替的話我會贊成賣走盧生, 只不過21-22歲我估盧生仍然係頭3內

馬仔自己防中出身, 唔係好明佢竟然搞唔掂中場迫搶問題

回復 支持 反對

拖肥球星

B-Lai 發表於 2015-10-16 10:39
資產總值超過16億
但可流動嘅唔知(即係唔知有幾多係可以現兜兜用黎駛)

B-LAI兄投資者係咩人/公司?  有興趣去裝裝

應該見多BILL叔叔3-5年....一個WELL DONE既主席

回復 支持 反對

拖肥球星

B-LAI兄唔駛懷疑了, ROB HEINEMAN 7小時前已經到左葛迪遜公園參觀, 呢單野係100%堅, 佢仲幾靚仔添.  (傾唔傾得成就冇講)

https://twitter.com/robbheineman

佢手下隊MLS係SPORTING KANSAS CITY, 2006年收購前身係美職始創會員肯薩斯巫師.  係佢入主後2013年互射12碼擊敗皇家鹽湖城贏左MLS總冠軍.  今年岩岩仲贏埋國內盃賽US OPEN CUP冠軍, MLS暫時西岸第4.  今年年頭都斟過雲達華治加盟.  合作伙伴有Panasonic, Sprint, Cisco, Google.

呢條友同利狗老細唔同, 利狗老細玩開北美冰曲 / 北美職棒大聯盟 / SUPER BOWL, 但係第一次玩英式足球, 而ROBB HEINEMAN一直都玩緊...水喉大唔大就唔知AT LEAST叫做冠軍級班主

回復 支持 反對

拖肥球星

B-Lai 發表於 2015-10-16 12:14
有新班子, 自然新人士新作風
尤其是係美國搞得咁成功, 當然都想係第個地方有番咁上下成績

其實佢隊MLS都冇大牌球星, 最出名都係匈牙利國腳Krisztián Németh同美國國腳Matt Besler.  而教頭係2000奪MLS總冠軍功臣Peter Vermes, 歷史唯一以球員同教頭身份贏過MLS.

係佢帶領下球迷層由老野變成年青一代大約29-30歲.  但係MLS主場的確耗資2億美元新起的, 仲係冠名比人只係後黎中止合約.

雖然所知唔多, 就咁睇管理風格都仲可以, 但係賺錢手法必定係AMERICAN STYLE.  馬仔同隊波變化而家十劃都未有...唔駛擔心住

回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2015-10-16 12:43
下月初開 AGM 係唔尋常

唔好開心住.  去睇曼聯係:

1) 傾掂左只係純粹睇隊波演出

2) 睇左場波先然後傾價

3) 睇完先諗買唔買

距離AGM仲有成個月, 唔知會發生咩事架.

回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2015-10-16 14:30
breaking news on twitter : yarmolenko 和 kiev 續約到 2020

佢一定會離開烏克蘭, 只係要dynamo kiev收到好既轉會費.  續左約意味25M EURO(18M英鎊)已經冇可能買到佢分分鐘變成25M英鎊.  基本上可以打消收購yarmolenko呢個念頭.

冇得怪佢, 最心痛是..出價太遲~~~

除非......ROBB正式入主有水喉咁就另計

回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2015-10-16 14:28
預左都會賣
BILL叔叔有心但開始無力
始終年紀大

其實大家想唔想愛記變成:

鑀華頓 VS 鏝聯

回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2015-10-16 19:07
update news from liverpool echo : everton refusing to comment on rumours of 225M US takeover bid !

睇左幾篇報導, 媒體都只話EVERTON REFUSE TO COMMENT.  只不過消息指ELSTONE本月初去完美國唔知搞咩啦  而LIVERPOOL ECHO引述ELSTONE果段野好似係2007年佢其中一節對話.  亦有媒體話TWEETER張相係BIG DUN紀念賽個陣影既, 係舊野.

JAMES個問題我揾到答案, 有消息話大老細ROBB HEINEMAN既PARTNER MIKE ILLIG本人同佢INVESTOR老豆CLIFF ILLIG都係愛華頓FANS, TIM HOWARD係FAVOURITE

係真係假星期6就知..如果係球場出現而又坐係BILL叔叔隔離咁應該都冇走雞.  冇出現, 再傾!!

阿巴當年6000萬英鎊收購車仔, ROBB用2.25億英鎊收購愛華頓, 價錢算唔錯.

ANYWAY, TOUCH WOOD咁講, 希望BILL叔叔有生之年睇到愛華頓捧起英超冠軍

回復 支持 反對