香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2015-2016球季

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2015-9-16 18:24
2者相差5分, 的確有機會
但要好睇2個聯賽球會係歐賽成績打成點
照現時祖記最能搶分球隊, 今屆唔係好點, 要 ...

Westham southampton出局咪影響好大?今年真係靠哂4支歐聯隊?
回復 支持 反對

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2015-9-16 18:38
Westham 出局冇影響, 因為佢係靠fair play 入圍, 唔計佢成績
反而修仔出局影響大, 因為係除平均數, 1隊拿0 ...

英超賽會真係要諗諗, 再咁頻密賽程真係好大鑊....其實我覺得有球員因為賽程唔想去英超...球員都想賺錢但係都唔想揾命博...英超係好賺錢但係減低質素連帶拖累國家隊真係得不償失

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2015-9-16 18:39
Mori eye everton into champion league spot next season

我自己咁諗:

我唔認為曼聯實力會高過我地好多, 頂多6/4...利物浦今季我已經無視左

真正強過我地係車仔(而家未打起姐) 曼城同阿仙奴....第4競爭有曼聯 熱刺 水晶宮 史雲斯

我地只要KEEP住而家進度再慢慢進步, 注意輪換休息, 馬仔又針對各場對手改戰術, 今季第4相信有機會.  本身我睇完熱刺我係睇淡, 但係過左車仔我又有番少少信心

但係睇埋個11月先可以肯定有冇機會如果頭圍到12/5對完水晶宮後而又攞到理想分數先有得傾前4, 下半賽程對BIG 4除左阿仙奴其他連帶水晶宮都係AWAY搶分唔容易, 我當輸哂冇哂12分.....

只不過今季AT LEAST板凳深度提高左非常大呢樣好重要...季初5場演出(除左熱刺個場)都相當理想....

重點都係: 1) 輪換  2) 針對性部署.  軟硬件乜都有齊, 陣容人腳亦係25年黎最好最強, 有冇機會入前4就睇馬仔功力.  學馬田兄, 重回歐洲賽已經係最基本要求  

就算最後入唔到, 都希望坐第4坐到3-4個星期

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2015-9-16 21:13
其實英超太多隊導致賽程太密,個人覺得英超少2隊會比較好

4隊輸3隊.....搞笑嗎

回復 支持 反對

拖肥球星

馬卡爾係唔係WALTER SMITH其中一筆收購?  唔知我有冇記錯

回復 支持 反對

拖肥球星

當年仲有個以色列國腳TAL....打翼鋒, 唔記得係唔係WALTER SMITH手筆

阿歷山達臣係邊個領隊買架?

回復 支持 反對

拖肥球星

ROY MAKAAY前荷蘭國腳, 唔係打過愛記咩...?  定係借番黎

回復 支持 反對

拖肥球星

B-Lai 發表於 2015-9-18 15:06
tal同阿歷山達臣都係史密夫買的

瑞典3寶都係史密夫手筆

當年walter smith買番返既人係有水準, 佢唔識用各打各
但係亦都幫老莫打左根基, 以下都係walter smith收購:

david weir
scott gemmill
abel xavier
steve watson
thomas gravesen
gary naysmith
alan stubbs
tomasz radzinski
lee carlsey

可以參考呢個: http://toffeeweb.com/players/transfers.php

回復 支持 反對

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2015-9-18 15:45
基本佢D戰術唔得, 打唔出FORM, 可以話係很傳統式高Q大棍
我只係記得有年上半季係尾3度, 1月買左 Kelvin Cam ...

我都記得, 場場佢打哂入哂咁.  著住件9號

回復 支持 反對

拖肥球星

當年雙光頭熱血都爆...再後來條黃金中場......諗起都HIGH

回復 支持 反對