香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2015-2016球季

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-3-19 10:54
Everton scouts were in Belgium last night, at Anderlecht/Shakhtar game. Looking at 3 players, they a ...

有冇KOVALENKO?

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-3-29 19:34
其實佢一開始已講明要踢歐聯, 甘愛記入唔到前四, 走都好合理
要怪就怪馬仔, 今季唔駛一周2賽都打得甘差
來 ...

講真如果馬仔留任都冇計....但係如果真係換帥, 我會稍為支持老帥, 希望憑經驗執番正隊波應該有既防守力度, 壓迫性同組織控制能力, 係馬仔帶領下我只係見到班波靠個人能力頂住.  執番好先再考慮合適既年輕少帥都唔遲.   

當然有人支持馬仔留任, 費SIR係80年代接手曼聯都好似成績好一般亦都留唔住主力(我記得係史特根), 到第7定第8年先有第一冠, 亦有球評家認為馬天尼斯係一個充滿天份既教頭, 但係未成型, 起碼佢買人相對前幾位愛記教頭係OK既不過識唔識用又係一回事(我唔認為DEL BOY今季入得一球係正常囉).  等定係唔等真係見仁見智.

盧卡古想走咪比佢走囉, 傳皇馬拜仁?  坦白講以盧生現有既能力想係皇巴拜PSG祖記呢類頂級球會企正選或者2號前鋒真係諗都唔好諗.  6000萬磅既話我全力支持放人.....

新老細話一億, 只可以話信住先.  入主後到底佢野心有幾大亦都冇人知, 想點樣打造隊波同點樣建設隊波除左BILL叔叔之外應該係一個謎.  我就睇佢會出幾多錢買一個龍門返黎.......假設性肯用3500萬買Gianluigi Donnarumma或者肯高薪請Sirigu我信係有機會全力爭前4甚至英超冠軍, 但係只肯出1000萬買英冠龍, 咁都係以第7完成以後既聯賽罷了.

青訓我認為新老闆會好計對性部署, 畢竟青訓一向都係愛記強項, 應該唔駛擔心出產問題, 係用唔用咁解.  GALLOWAY算上左位, 係睇MCALENY同GARBUTT, 再年青D係JONJOE KENNY / RYAN LEDSON / DAVID HENEN / TARASHAJ(我明佢同HENEN唔算青訓).

坦白講, 我認為一隊波要有老中青三代, 我一直覺得愛記而家缺乏25-28當打又有相當經驗既骨幹.  所以我一直希望今年夏季前中後可以引入呢類型既人, YARMOLENKO / BANEGA曾經絕望, 今夏唔知又有冇希望呢?

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-3-29 18:00
執下防線先,現時睇愛隊波,成日覺得好無安全感......

個人睇法, 我覺得後防係唔需要再買人, 只係需要調整.  2個中堅同防中都以封射門封位為主, 封到位但又被人搓鬆又射過), 並唔係貼身壓迫搶截(目前只有BESIC稍為做到呢種效果).  人係有但係要調整用法同要球員習慣搶截(當然以SUCCESSFUL TACKLE為準).

回復 支持 反對

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-3-29 19:34
其實佢一開始已講明要踢歐聯, 甘愛記入唔到前四, 走都好合理
要怪就怪馬仔, 今季唔駛一周2賽都打得甘差
來 ...

呢個亦都係馬仔敗筆, 針對性部署=0, 難怪比大SAM串....

回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-3-29 23:47
暫時覺得要個高的後防,我地今季輸唔少高波,以前迪斯天係度都幫頂唔少,佢離隊後,我唔知係現時後防企位 ...

高度應該係夠, MORI同GALLOWAY有6尺1, STONES有6尺2, 只係隊長得5尺10, 咁當然甸甸有6尺4....角球死球馬仔係人盯人, 一失位或者人地跑交差單擋就算7尺高都要輸, 另外生球果陣變左係閘位太容易比人出波, 呢個亦都同翼位或防中幫手有關係

回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2016-3-29 23:53
yarmolenko big chance to join, everton eye PSG keeper now

YARMOLENKO暫時只可以講佢未必會去超級大會, 英超係首選, 但係佢都講到出口一定要場場出, 冇得出場佢會發瘋...利狗阿仙奴車仔未必滿足到佢呢個條件, WESTHAM同我地或者可以....

不過BIG CHANCE又點, 滿足到佢出場又點......

$$$$$$$滿足到SURKIS先算

回復 支持 反對

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-4-18 16:43
柏歷連尼唔知買人同佢有冇關, 曼城尼幾年買左唔少水貨, 青訓又冇咩機會出場
佢反而教中小型球會有一手, 當 ...

迪米我冇問題, 因為未必輪到佢...反而如果柏歷堅尼過到黎, 咁伊斯高有冇得諗下呢

我都係諗下姐....唔好咁認真

回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2016-5-24 09:55
都話如果賣到50-60M基本上係大家雙贏

快D賣走佢, 煩到死, 阿媽叫去愛華頓, 老豆話去曼聯, 你地一家三口傾掂想點先啦

回復 支持 反對