香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2015-2016球季

拖肥球星

barker 發表於 2015-9-16 18:39
Mori eye everton into champion league spot next season

我自己咁諗:

我唔認為曼聯實力會高過我地好多, 頂多6/4...利物浦今季我已經無視左

真正強過我地係車仔(而家未打起姐) 曼城同阿仙奴....第4競爭有曼聯 熱刺 水晶宮 史雲斯

我地只要KEEP住而家進度再慢慢進步, 注意輪換休息, 馬仔又針對各場對手改戰術, 今季第4相信有機會.  本身我睇完熱刺我係睇淡, 但係過左車仔我又有番少少信心

但係睇埋個11月先可以肯定有冇機會如果頭圍到12/5對完水晶宮後而又攞到理想分數先有得傾前4, 下半賽程對BIG 4除左阿仙奴其他連帶水晶宮都係AWAY搶分唔容易, 我當輸哂冇哂12分.....

只不過今季AT LEAST板凳深度提高左非常大呢樣好重要...季初5場演出(除左熱刺個場)都相當理想....

重點都係: 1) 輪換  2) 針對性部署.  軟硬件乜都有齊, 陣容人腳亦係25年黎最好最強, 有冇機會入前4就睇馬仔功力.  學馬田兄, 重回歐洲賽已經係最基本要求  

就算最後入唔到, 都希望坐第4坐到3-4個星期

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2015-9-16 19:22
英超賽會真係要諗諗, 再咁頻密賽程真係好大鑊....其實我覺得有球員因為賽程唔想去英超...球員都想賺錢但 ...

其實英超太多隊導致賽程太密,個人覺得英超少2隊會比較好
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2015-9-16 17:33
現時環境又很難同當年老莫比
當年球會負債嚴重, 想買人都很難, 續約當然要諗過點去平衡啦, 當年收支係負數
...

絕對同意,現時愛隊每年都有盈餘,以前老莫時代就靠舉債渡日,馬仔連續2季已有最少20m買人,以前老莫時根本1毫子都無,唔係靠賣主力換錢再買人,實行賣1入2咁來重建球隊,邊會有愛隊的今日?
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2015-9-16 21:13
其實英超太多隊導致賽程太密,個人覺得英超少2隊會比較好

4隊輸3隊.....搞笑嗎

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥隊長

Antony Evans

Forever_Fan 發表於 2015-9-16 21:16
絕對同意,現時愛隊每年都有盈餘,以前老莫時代就靠舉債渡日,馬仔連續2季已有最少20m買人,以前老莫時根 ...

AJ, Yakubu, Fellaini個時係有錢的.....之後就真係無
值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對

拖肥隊長

B-Lai 發表於 2015-9-17 18:32
AJ, Yakubu, Fellaini個時係有錢的.....之後就真係無

但買佢地前我地又賣左米高波爾,謝菲斯,朗尼來換錢呢!基本愛華頓在九十年代到千禧年後過度左十年黑暗期!
回復 支持 反對

拖肥球星

QQ
Stones 去唔去到皇马呢?
不鸣则已!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

B-Lai 發表於 2015-9-17 18:32

咪又係賣主力先有錢買人.....當年愛隊根本係一直無錢
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

niclas 發表於 2015-9-18 01:13
Stones 去唔去到皇马呢?

咁後生去皇馬咪只有做後備,晒氣啦
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

Antony Evans

八十年代的愛迷 發表於 2015-9-17 23:58
但買佢地前我地又賣左米高波爾,謝菲斯,朗尼來換錢呢!基本愛華頓在九十年代到千禧年後過度左十年黑暗期! ...

都係因為禾達史密夫大使亂買人je.....

不過馬天尼斯都初初賣走左Fellaini, Anichebe先有d錢使, 再之後先有個tv deal
值得留意青年軍:
Antony Evans (AMC/AMR)
Liam Walsh (MC)
Alex Denny (MC/DMC)
Ellis Simms (FW)
回復 支持 反對