香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2018-2019球季

拖肥隊長

witzz 發表於 2018-7-19 10:04
Lookman應該會走,好似標左價18M

如果係真, 極失望,連最好 潛質都放走
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2018-7-19 10:49
如果係真, 極失望,連最好 潛質都放走

若果真係低價走,希望球會醒少少加轉售獲利或者回購條款入去...
其實LOOKMAN未必打到英超住,佢又有長約係身,球會大有條件唔放人走。
只要你唔做柒事就得GA LA。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

今季最難係清走冗員,今季其實真係唔使點買人,我唯一唔滿意只係一個較砲的中場和一個中堅就夠:

前鋒:Cenk Tosun, Dominic Calvert-Lewin, Oumar Niasse

翼:Theo Walcott, Ademola Lookman, Yannick Bolasie, 米拉拿斯

攻中:Gylfi Sigurdsson, Nikola Vlasic, Kieran Dowell

中場:James McCarthy / Besic (2個只可留1個), Tom Davies, Joe Williams + (一個新中場中)

防中:Morgan Schneiderlin, Beni Baningime, Idrissa Gueye, Callum Connolly (上季外借全季都打防中幾好表現)

右閘: Seamus Coleman, Jonjoe Kenny, Cuco Martina (佢無可能賣得出,做下輪換後備羅), Callum Connolly (除打防中,佢打得最多就係右閘,有需要可客串)

左閘: Leighton Baines, Antonee Robinson

中堅:Michael Keane, Phil Jagielka, Mason Holgate, Browning + (一個新中堅)

龍門:Jordan Pickford, Maarten Stekelenburg

冗員:Sandro, 卡拉臣,麥卡菲/比錫 (二選一),威廉斯,Galloway
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-7-20 08:29
今季最難係清走冗員,今季其實真係唔使點買人,我唯一唔滿意只係一個較砲的中場和一個中堅就夠:

前鋒:Ce ...

Bolasie同米拉一定要賣, 再換隻左翼

左中堅必需起碼一個

打多場熱身賽睇清楚robinson係唔係真係得再考慮左閘

如能提昇Klaassen既防守力我認為佢係一個有實力既8號位(重申Klaassen唔係10號位)...要買勁或者proven既8號位真係又貴又搶手, 倒不如係現有人腳嘗試用訓練同比賽去打造出黎

以上係我對今季轉會既希望........但係, 冇乜時間

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥隊長

左閘要買個當打即食
回復 支持 反對

拖肥隊長

c9 雖然有實力,但係上季心理質素好差,心情好就打得好,心情唔好就亂黎,應該要搵個心理專家傾下計,雖然8號位難求,但傾唔掂就賣左佢
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

aeroplane602 發表於 2018-7-20 16:32
左閘要買個當打即食

巴塞法國左閘 Digne
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

今季清人唔易,估計唔會有大手交易
回復 支持 反對

拖肥隊長

而家咁多傳,來來去去都係左閘,中堅同左翼,應該增兵最多都係呢三個位
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

左翼其實都係睇信唔信lookman, 信的話,你留低米拉打後備就得。專攻中堅同左閘,意外係冇點傳中場中,唔明點解唔追藍斯...
回復 支持 反對