香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-7-7 10:29
www.toffeeweb.com rumour mail : Joel reject new contract , he may back to spain

佢都知無正選,佢重年輕,梗係走啦,佢表現又唔算差
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

多口講多幾句朗尼單野....假如真係入手.....我都希望球會係比1000萬鎊曼聯 (咪等曼聯私下當賠比朗尼囉)...然後減朗尼周薪落返去例如15萬鎊....咁會令到隊波其他球員心態上平衡D....否則朗尼返黎做後備....球正選下屆全部會要求加人工....咁就大大鑊了。
同埋就算真係要佢返.....都可以遲1個月至叫佢返.....咁可以比少1個月人工佢。

盧卡古一定要企硬90m 鎊以上至好賣.....曼聯車仔佢地真係無前鋒可用....我唔信佢地轉會市場關閉前會唔出價。瘦田無人耕....耕開就個個爭架啦

至於陣容方面....4231 肯定係高文的偏好陣.....
2個防中就無乜爭拗....基本上gana 同舒拉達連正選機會較高....巴利/麥卡菲/ 比錫間中輪替...
反而3個攻中會難定位d.....中間應該係卡拉臣機會最高....( 就算朗尼黎都應該係卡拉臣後備)......左右相信有一個位係拉美利斯....( 另外米拉拿斯都應該可以打20場左右)....再配洛克文...保拿斯 (下半季康復後)
正印前鋒當盧卡古走人.....隊內宜家真係無乜邊個踢得.....如果基奧特黎....當然可以....佢雖然無盧卡古果種入涉爆破能力....但做個點分左右後的能力較盧卡古清晰....再轉身入禁區搶點攻門都應該ok;再玩大d 打個4213......其實米拉拿斯, 拉美利斯, (*朗尼 - 如入手)三個前面互換位攻門....其實都可以考慮.....
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-7-7 09:24
一直都好奇怪你點解覺得RAMIREZ係打翼...
我走去搵番好多場比賽的LIVE,除左馬拉加有時會打雙箭頭,可能 ...

Mirallas – 新前鋒/朗尼 – Bolasie/Lookman/拉美利斯
Davies/卡拉臣 – Gueye/McCarthy/Besics
Schneiderlin / Barry / Besics
Baines/Garbutt – Williams/Jags/Mori/Kaene – Coleman/Holgate/Browning
Pickford / Stekelenburg

暫時覺得係咁,朗尼咁貴週薪,無理由比佢坐板凳,後邊更加無位比佢,佢以前主要打開AM和SS位置,咁放佢係前邊中間係合理的選擇,剛巧保拿斯下季先出得,Sandro 本身助攻唔錯,又打過翼,所以可能放係前邊3個位置的左或右翼,米拉上季保拿斯傷後打左翼,咁Sandro可以打左翼,然後米拉返回右翼位。我地左右翼其實也無需分得太開,因為我地通常d翼都係可以打左又可以打右。

1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-7-7 10:57
多口講多幾句朗尼單野....假如真係入手.....我都希望球會係比1000萬鎊曼聯 (咪等曼聯私下當賠比朗尼囉). ...

朗尼我偏好借佢返來,然後人工跟曼聯55分賬拆掂佢,風險係最低
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-7-7 10:57
多口講多幾句朗尼單野....假如真係入手.....我都希望球會係比1000萬鎊曼聯 (咪等曼聯私下當賠比朗尼囉). ...

其實我都唔係好通RK的陣,無錯,4-2-3-1 係多少少,但其實4-3-3,3-4-3,4-4-2 都試過,效果其實都係半斤八兩,可能係今季季前賽或歐霸上會清晰少少
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-7 11:04
朗尼我偏好借佢返來,然後人工跟曼聯55分賬拆掂佢,風險係最低

Daily Mail : 愛華頓第二次報價 32M 力斟施古臣加盟 , 他自己似乎有與趣
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-7 10:59
Mirallas – 新前鋒/朗尼 – Bolasie/Lookman/拉美利斯
Davies/卡拉臣 – Gueye/McCarthy/Besics
Schneid ...

所以我先話好奇怪你會禁樣安排拉美利斯走去打翼...你都識講朗尼會打後一格...
正前係佢,攻中係朗尼就得啦...
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-7 11:13
其實我都唔係好通RK的陣,無錯,4-2-3-1 係多少少,但其實4-3-3,3-4-3,4-4-2 都試過,效果其實都係半斤 ...

呢個真
成季都冇一個穩定嘅陣

不過無論打咩陣都好,可以肯定嘅係佢唔prefer擺三個進攻中場(講緊嘅包括傳統翼鋒、內切翼鋒、10號位攻中)
好似之前咁講,如果係擺三個進攻中場,咁上季就會係Barkley打10號,搭配兩個打邊嘅人(Mirallas, Bolasie, Lookman, DCL之類)
但係事實上係佢甚少出齊三個喺盧卡古後面
所以好多場都打得唔夠闊而攻唔入(Bolasie傷咗之後情況更甚)

同埋前場啲位咁少,朗尼真係會面對好大競爭
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-7 07:51
Sandro我一直覺得RK買使回來主要係打翼,佢助攻能力高,另外係馬拉加好多時都係打翼,尤其係左翼,所以我 ...

無論佢係打正前定打翼,Lukaku走後都一定要入多個前鋒
得佢一個打到正前嘅話,冇咩人同佢爭唔係好事
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2017-7-7 10:29
www.toffeeweb.com rumour mail : Joel reject new contract , he may back to spain

俾我係佢都走人啦

不過自私啲諗我想留佢做後備龍多過堡堡
堡堡冇潛力再升,而且睇季尾嗰幾場都唔覺佢好過Joel
Joel起碼有時神經刀有啲神撲
回復 支持 反對