香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

EVERTON twitter : 傳愛華頓 , 李斯特城一同出價 40M 力爭史雲斯冰島中場施古臣
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-7-6 23:16
唔覺得佢夠班打正選
首先高文甚少用4-2-3-1正選陣容,多數都係下半場久攻不下先轉呢個陣
你睇Barkley多數 ...

Sandro我一直覺得RK買使回來主要係打翼,佢助攻能力高,另外係馬拉加好多時都係打翼,尤其係左翼,所以我估正前唔係佢打,也因為咁我才估賣盧卡古後會入多一個前鋒
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nsno 發表於 2017-7-6 23:18
Add on 到90M就合理啲,不過要睇啲條件可唔可行

再加條賣走有錢分咁就完美啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2017-7-6 23:29
唔認為Davies 夠料打正選,攻不好守又不好,出基爾好過

Davies真係年輕,才19歲,當然能力上唔係咁成熟,但你唔比機會佢上場又點會成長呢?佢比波有時都幾好,但防守因為身型太單薄,同人鬥身位真係輸哂
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-7-7 07:58
Davies真係年輕,才19歲,當然能力上唔係咁成熟,但你唔比機會佢上場又點會成長呢?佢比波有時都幾好,但 ...

我都覺得要俾機會呢 d 有潛質嘅後生仔,上季出場咁多次只有 last 嗰半場對 阿妓失準,以新人嚟講已經叫相當穩定
回復 支持 反對

拖肥隊長

愛華寶寶 發表於 2017-7-6 23:29
唔認為Davies 夠料打正選,攻不好守又不好,出基爾好過

我地有幾個年青球員其實潛質唔錯,當然佢地仲係好年青,水準唔穩定,但係對佢地都唔可以太苛求,始終神童冇幾多個,我都唔想佢地好似朗尼咁,十幾歲出頭,三十唔到就冇貨交
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-7 07:51
Sandro我一直覺得RK買使回來主要係打翼,佢助攻能力高,另外係馬拉加好多時都係打翼,尤其係左翼,所以我 ...

一直都好奇怪你點解覺得RAMIREZ係打翼...
我走去搵番好多場比賽的LIVE,除左馬拉加有時會打雙箭頭,可能會走兩邊之外,佢根本係打單箭頭BO...
你話睇片的話,可能就見佢係邊位發難多D...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

車路士現在處境有點尷尬,當家前鋒和主教練鬧翻不得不離隊,自己追求了一個多月的盧卡古,又要被曼聯半道截胡,在這種情況下,車路士只能無奈的改換目標,追求其他前鋒。

就在昨天,BBC、天空體育等權威媒體均證實,曼聯即將以7500萬英鎊的價格簽下盧卡古。雖然隨後天空體育又發佈消息稱,愛華頓方面消息源證實,這樁交易尚未徹底達成。但在英國主流媒體看來,這筆交易僅剩一些細節問題在敲定,達成似乎已無懸念。車路士追求了一個夏天的目標,就這樣要被曼聯截走了。

不管願意不願意,車路士現在似乎只能改變求購目標了。《每日郵報》、《太陽報》、《鏡報》、《每日電訊報》等英媒均證實,車路士方面對皇馬前鋒莫拉達重燃興趣。就在賽季末,車路士確定夏季補鋒人選時,在體育主管埃梅納洛等高層力主下,車路士選擇了盧卡古。但實際上,干地更加欣賞的人選,其實是莫拉達。現在看來,干地將讓車路士趕緊挖莫拉達。

此前一個月,莫拉達一直和曼聯聯繫在一起,但皇馬方面堅持9000萬歐元的要價,讓曼聯方面難以接受,只能無奈放棄。現如今,隨著曼聯向盧卡古發起攻勢,車路士購買莫拉達也迎來了好機會。接下來,就要看車路士方面的報價,能否讓皇馬方面滿意了。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

英國多家傳媒周三報道,瑞典「呂布」伊巴謙莫域長期養傷兼暫無約在身,紅魔領隊摩連奴希望帶同新射手於周日出發前往美國展開季前集訓。由於皇家馬德里就中鋒艾華路莫拉達的交易不停討價還價,故趁一直垂青盧卡古的車路士還未報價,「狂人」搶先一步與愛華頓達成協議,以七千五百萬鎊成功搶購這名廿四歲中鋒。

消息人士指,剛季英超獨取廿五球的盧卡古最快周五完成體測和簽約,趕及隨隊前往美國,與當年曾於車路士合作的摩帥再續未了緣。完成這宗交易後,曼聯和愛華頓將會繼續留在談判桌上,商討朗尼重返母會一事。

為求節省廿五萬鎊周薪開支,曼聯願意免費讓朗尼重返愛華頓,據報後者卻不欲冒險,希望先觀察這名今非昔比的三十一歲老將,反建議借用此子一年,期間雙方平均負擔其薪金。拖肥糖球迷更嘲諷球會浪費金錢,不應把他帶回葛迪遜公園球場,可見會方和球迷都恐怕此子只是空有名氣而已。

不過,朗尼已為重返母會做好準備,周三被傳媒拍攝到現身於默西塞德郡街頭,其經理人就和愛華頓主席簡韋特會面。同時,英國《每日鏡報》指他已斥資一千萬鎊在默西塞德郡買地建豪宅,地點更距離拖肥糖訓練基地只有三十英里,方便日後出入。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-7 09:34
車路士現在處境有點尷尬,當家前鋒和主教練鬧翻不得不離隊,自己追求了一個多月的盧卡古,又要被曼聯半道截 ...

www.toffeeweb.com rumour mail : Joel reject new contract , he may back to spain
回復 支持 反對