香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: witzz
打印 上一主題 下一主題

新領隊人選

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-5-22 10:13
柏歷連尼這段時間無乜消息,而且賠率也不算熱,唔知乜事

最熱還是只執教過阿積士的法蘭迪保亞,講履歷其實 ...

我一早就咁講啦!
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-5-22 13:10
我唔信管理層願意信任一個無頂級聯賽經驗,只執教過一間球會,係轉會市場又毫無往績的新手領隊,師兄你覺 ...

係 Moshiri 會落最終決定, 有小飛俠從旁幫迪保亞, 我對他有信心
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2016-5-22 16:51
係 Moshiri 會落最終決定, 有小飛俠從旁幫迪保亞, 我對他有信心

Director of Football 一般都會選熟悉球會運作,並對球會有感情和熱誠的元老擔任,佢的責任係擔任董事會和領隊的橋樑,怎會找從未做過愛隊球員或領隊的奧華馬斯擔任? 董事會怎去信任佢? 如果所有事情DoF都無條件的傾向領隊,咁就失去呢個職位作為橋樑的意義。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-5-22 17:09
Director of Football 一般都會選熟悉球會運作,並對球會有感情和熱誠的元老擔任,佢的責任係擔任董事會和 ...

另一位人選係 Joe Royle
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2016-5-22 12:31
呢幾日係靜左冇咩聲氣GE...又其實唔駛禁心急...反正球員都放哂假。
球員買賣,又唔駛擔心,我地球探做野 ...

七月我真係覺得太遲,今年太多球員會走啦,絕對係近幾季的高峰,如果七月才落實,組軍工作必然受影響,熱身賽時無法上陣試夾陣,而且如果主力開季才離隊也影響士氣,屈福特都搞掂新領隊啦,我覺得最遲6月第一個星期一定要搞定
回復 支持 反對

拖肥主席

DUM下DUM下最後請返老莫
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2016-5-22 17:48
DUM下DUM下最後請返老莫

我又真係唔介意,當然栢歷堅尼我都收貨。但唔知點解英國個邊個個都話搵老莫就係倒退,就係無進取心,老莫係愛華頓都未試過有錢買人,就斷定佢係唔得,覺得經過曼聯和西甲後還是一定無進步,我都唔明點解咁武斷。
回復 支持 反對

拖肥正選

其實過埋今日 下星期開始就會開始明朗化
傳聞嘅準確度同速度會高好多
特別係當曼聯正式公布Moirinho上任
而如果Pellegrini真係去俄超 應該都好快有消息
但我覺得佢會想等 睇下有冇機會黎Goodison Park.....

個人選擇繼續係.....
Emery > Pellegrini > Koeman > Favre > Rinho > de boer >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Moyes
如果等到Euro完 睇下Deschamps, Low 有冇機都可以
當然搵現任國家隊教練 時間上係輸蝕...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

『K』 發表於 2016-5-22 19:26
其實過埋今日 下星期開始就會開始明朗化
傳聞嘅準確度同速度會高好多
特別係當曼聯正式公布Moirinho上任

國家隊教練係時間上真係蝕晒.....尤其今年咁多人走,亦有些冗員應該要走,真係早好過遲。

希望柏歷堅尼唔好去俄超,但我覺得佢如果有機會肯定係想留係英超,雖然有傳佢會去辛尼達.....不過係對年青球員development方面,柏歷連尼的往績未能令我消除憂慮。

西維爾要錢有錢,要歐聯有歐聯,要獎盃有獎盃,諗唔到有乜誘因令到還有2年約的Emery肯走,你的願望應該同愛隊球迷想摩連奴過來的願景一樣,比較難實現.....

朗奴高文也是一樣,只要下季穩穩陣陣,羅前6畢業,再係歐霸中規中矩,下季約滿應該會有多間豪門等佢揀,無需要過來愛華頓重新開始......

Favre 應該有一定實力,但佢似乎不善青訓係我的另一個憂慮。

Rinho 可能下次才執教可能性較大,今年愛隊有錢買人,董事會未必放心佢一來就接手球會,也怕壓唔住班球員,如果咁放心就唔會搵 Joe Royle 拍住佢教今季最後一場。

de Boer 係最先對愛隊領隊職位有興趣的,但到依家都無乜突破消息,明顯董事會對佢無信心,始終一個只教過一間球會,羅埋一d好似蘇超咁的 level 的聯賽冠軍,係轉會市場從無往績的教練,同3年前任命馬仔有乜分別?再賭3年咩?董事會一定有顧慮。

Moyes 最蝕底係英國愛迷唔想佢回來,呢幾日傳佢會執教維拉,個人覺得佢能力係有,有買賣球員眼光,係曼聯和西甲唔會無得著,應該未至於要咁慘,但奈何現實就係咁無奈。

所以我地的選擇多嗎?真係唔多,只係比3年前略多少少,選柏歷堅尼係較為可取,但董事會肯定要加一個前題係要重視青訓,否則就使我地球會的一份傳統失去了。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-5-22 20:15
國家隊教練係時間上真係蝕晒.....尤其今年咁多人走,亦有些冗員應該要走,真係早好過遲。

希望柏歷堅尼唔 ...

仲有一個人選雲高爾
回復 支持 反對