香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-30 12:33
Dzeko 可能會走 , 我地仲有無可能斟介他呀 ?

31歲啦,速度又唔係快,爆發力又唔係高,諗唔到佢來做乜,我們現時要的球員要跑得快,快,同快
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-30 12:38
31歲啦,速度又唔係快,爆發力又唔係高,諗唔到佢來做乜,我們現時要的球員要跑得快,快,同快 ...

其實你有咩人選?  except lucas perez

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

水晶宮和韋斯咸蘊釀炒領隊

雲加落台的聲音不絕

我覺得我地最差的時間還未到,我並不睇好今季成績,尤其發生巴克里和米拉拿斯的事件之後。米拉在國際賽後是否回歸一隊也是兩睇,隨時只係跟u23訓練,如果發生這事我相信會對1隊的士氣造成打擊,上場對車仔球員士氣低落是否跟米拉事件有關也不是沒有可能,如若失去更衣室的掌控,董事會應該要儘快探討換帥的可能。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-30 12:46
其實你有咩人選?  except lucas perez

我之前講過如果買唔到佩雷斯,市場上選擇有限,我會疊埋心水用Sandro, Rooney, DCL 和 Niasse (但RK會用Niasse先奇)

如若真係要揀,現時傳聞的,我寧願選Nikola Vlasic (克羅地亞射手) 或 Kenneth Zohore (英冠丹麥射手,身高身型好,但被reject offer)試下效果,但效果成疑。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-30 12:55
我之前講過如果買唔到佩雷斯,市場上選擇有限,我會疊埋心水用Sandro, Rooney, DCL 和 Niasse (但RK會用N ...

英格蘭的愛迷更接近去接觸球會 , 大部份都無提過要炒朗奴高文 , 遠在香港的你地 ( 唔包括我 ) 似乎反應過大喇
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-8-30 12:55
我之前講過如果買唔到佩雷斯,市場上選擇有限,我會疊埋心水用Sandro, Rooney, DCL 和 Niasse (但RK會用N ...

Vlasic 係翼/中場,唔後 striker,不過可以買嚟頂 Mirallas
Zohore 英冠都只係入1×球,你睇吓 找咭數 個 Gayle, 上季係英冠神鋒咁滯,今季睇佢幾場,真係入唔入到 5球都問題 (其實以往喺水晶官已經反映到佢級數去到邊), 所以呢個水份極高
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

爆炸拖肥糖 發表於 2017-8-30 13:30
Vlasic 係翼/中場,唔後 striker,不過可以買嚟頂 Mirallas
Zohore 英冠都只係入1×球,你睇吓 找咭數 個  ...

Vlasic 其實好多位置都有打,左右翼攻中前鋒,全部都打過,所以打前都唔係問題,加上RK可以將DCL打翼,施古臣又打翼,sandro也可以打翼,最佳位置呢樣野係RK眼中浮雲來的姐.....

咁我一直覺得 niasse 比我地傳緊的好多前鋒相比都唔係好差,只不過今季由始至終 niasse 都係跟 u23 訓練都唔比佢上1隊之嘛.....寧願比靚仔試打前都唔比一個有 track record 的人打.....
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-30 13:34
Vlasic 其實好多位置都有打,左右翼攻中前鋒,全部都打過,所以打前都唔係問題,加上RK可以將DCL打翼,施 ...

Rudy Gestede ?
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2017-8-30 13:11
英格蘭的愛迷更接近去接觸球會 , 大部份都無提過要炒朗奴高文 , 遠在香港的你地 ( 唔包括我 ) 似乎反應過 ...

咁你可唔可以分析一吓朗奴高文上任以嚟嘅戰術部署,踢法特式俾我睇?
佢上任以嚟我睇晒愛隊咁多場波(係全場,唔後精華), 我都唔知道踢緊咩form, 係短傳滲入?Direct ball? 隱守突擊?兩翼傳中?我睇唔透,我相信場上嘅球員有時都唔知道自己做緊乜嘢。
要我數RK 俾人炒嘅原因,我諗大部份師兄以上已經講得好清楚,反而 不如Barker 兄你講吓點解你咁支持 RK la (除咗佢係荷蘭名宿 同 你話 佢係 Moshiri 親自揀之外) (後者我都有保留,可能RK都只係當時退而求其次嘅人選)

回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-8-30 13:34
Vlasic 其實好多位置都有打,左右翼攻中前鋒,全部都打過,所以打前都唔係問題,加上RK可以將DCL打翼,施 ...

非常同意 Niasse 嗰句,
不過我敢寫包單,
有 RK 一日,Niasse,Barkley, Mirallas 都唔會再有出場機會
回復 支持 反對