香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2016-2017球季

關閉 [複製鏈接]

1萬

拖肥球星

爆炸拖肥糖 發表於 2017-6-18 21:51
一季前只值 0.4M,
打左一季蘇超真係值球會攞30M 出嚟?
有d 保留.....

蘇超29場入17球,呢個效率真係唔差...話就話低英超幾班,但尼史密夫同謝拉域之前都係打蘇超。
佢地黎到一樣都有貨交...不過禁,睇片我會覺得DUVAN ZAPATA勁D。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-18 22:12
荷甲,上季32場聯賽,入21球,助攻14球,雖然已經26歲,但就算將來年紀大左,速度各方面下降,可以打佢第 ...

18M 英磅 , 他係以前奇雲金寶個種中鋒 ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-6-18 22:27
18M 英磅 , 他係以前奇雲金寶個種中鋒 ?

奇雲金寶根本就係前鋒啦,唔算係中鋒,最重要係佢根本就唔係好會助攻,職業生涯助攻數極少,現時傳的所有前鋒球員都有一個共同點,無論佢打前鋒,定係翼,助攻數都非常重要,明顯 RK 要打造前面所有球員都能策動進攻,無論上季買保拿斯,今季的卡拉臣,上季爭輸去左阿仙奴的前鋒Lucas Pérez,現時傳的施古臣,Jorgensen,Sandro Ramirez 全部都係助攻數唔少。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-18 23:01
奇雲金寶根本就係前鋒啦,唔算係中鋒,最重要係佢根本就唔係好會助攻,職業生涯助攻數極少,現時傳的所有 ...

睇嚟仲有好消息陸續有來
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-18 23:01
奇雲金寶根本就係前鋒啦,唔算係中鋒,最重要係佢根本就唔係好會助攻,職業生涯助攻數極少,現時傳的所有 ...

BIG DUNC
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華頓於上周四從阿積士簽入中場卡拉臣(Davy Klaassen),據報轉會費達2350萬鎊。這位荷蘭國腳中場揚言自己會為球隊射入很多入球。「我愛入波及製造入球機會,我平生攻入很多入球,所以我預計在這兒亦是一樣。」 這位24歲,迄今為阿積士上陣163場入49球的名將,未必信口雌黃,因為他的入球紀錄不俗。2015/16年球季,他攻入13球及貢獻8次助攻,及至2016/17年球季,他攻入14球及貢獻9個助攻。 剛過去的球季,他協助阿積士得到荷甲亞軍鎖定歐聯參賽資格外,同時殺入歐霸盃決賽,無奈最終被曼聯所敗。

希望如佢所言
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

我真係懷疑你有無睇過Big Dunc 時期的愛華頓,佢的助攻數更少,要知道以前愛華頓的前鋒根本就係衝撞型前鋒,純粹入波的球員,因為通常前邊都係得1個人單天保至尊得一個前鋒係前邊,就算識傳球都無用,因為通常無人幫佢,所以搵返來而又成功的都係純粹的射手,助攻呢d技術野,愛隊以前的前鋒邊識呢樣野丫......更何況識都無用......
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-18 23:18
我真係懷疑你有無睇過Big Dunc 時期的愛華頓,佢的助攻數更少,要知道以前愛華頓的前鋒根本就係衝撞型前 ...

i know
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-6-18 23:18
我真係懷疑你有無睇過Big Dunc 時期的愛華頓,佢的助攻數更少,要知道以前愛華頓的前鋒根本就係衝撞型前 ...

佐真遜效力過利華古遜 , 凱沙羅頓 , 但上陣次數不多
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Barcelona have decided to trigger the buy-back clause on Everton winger Gerard Deulofeu. Reliable Times correspondent Paul Joyce tweeted this evening.

Deulofeu had spoken recently about his intent on staying at Milan and continuing to get the playing minutes that he was unlikely to receive at Everton. However, it is unclear if Barca consulted with the player before deciding to activate the buyback clause which expires on June 30th.

巴塞開啟回購條款,10.5m,巴塞都好屈機姐,次次賣球員加條咁的條款,等人地幫你練兵,打得好加多少少錢就可以買返來,當然前題係球會唔可以阻止回購條款,但如果球員唔肯返去,回購條款其實應該無強制球員返去母會的權力,有錯請指正。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對