香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-19 22:59
正路,摩連奴係大師級的領隊,去每一隊都有料到,今季冠軍我真係睇好曼聯,買每個球員都好有針對性。 ...

快的想辦法我地作客曼市雙雄有乜破敵之法仲好喇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-19 23:08
快的想辦法我地作客曼市雙雄有乜破敵之法仲好喇

上場對住隊歐霸外的弱隊RK都唔比班主力休息下,對住曼城真係唔睇好,講真朗尼上場已經得返半場氣咁,下半場追波都無力,今場都唔知出唔出好,但最衰就係呢幾場朗尼每場的表現都係水準之上,而且唔係入球就係助攻,一個救全家個隻,我都好糾結應唔應該出佢。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥正選

對車仔我覺得有機會偷下雞 始於佢地更衣室好似又有內亂 買人又唔係多 反而主力就走唔小 所以上面有師兄話10名以外真係唔意外

但係曼市雙雄我真係唔睇好 由係曼聯個勢咁屈機 輸少當贏就算
回復 支持 反對

拖肥隊長

正路出施格臣, 是但一個打正前, 肥仔可以休息, 或後備上場
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-19 23:42
上場對住隊歐霸外的弱隊RK都唔比班主力休息下,對住曼城真係唔睇好,講真朗尼上場已經得返半場氣咁,下半 ...

又唔可以話佢冇輪換GE...威廉斯再上場都係出半場,米拉同LOOKMAN再上場更加一個後備上場同埋冇出。
馬天拿亦都係出左半場。你話舒拉同肥仔唔輪休,似係想佢地以戰養態多D。
唯一係GUEYE呢D體力型球員,你連續3場都出到盡會令人擔憂多D LO。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-8-20 00:04
又唔可以話佢冇輪換GE...威廉斯再上場都係出半場,米拉同LOOKMAN再上場更加一個後備上場同埋冇出。
馬天 ...

我真係期望上場除出 lookman 和 william 頂隊長,還會出連儂打邊,niasse 頂朗尼,davies 頂舒拉,besic 頂 gana個位,2星期打5場,對曼城才第3場咋.....輪換好重要,仲要用盡每一個可動用的球員,現時班主力咁攰,對曼城不如打4-5-1 搏打反擊或守和,來個香港隊的常規陣式: 穩守突擊。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-20 00:34
我真係期望上場除出 lookman 和 william 頂隊長,還會出連儂打邊,niasse 頂朗尼,davies 頂舒拉,besic  ...

其實,米拉再上場都係踩下草JE講真...舒拉同朗尼都係個句,前者明顯狀態唔夠,你家下唔操下佢都幾難搞。
朗尼除左操態,亦都顯示RK對於DCL都唔係好信得過...因為佢都想呢個回合分勝負。本身就想入夠3球就算,點知攻足全場都唔得,咪要連佢都踢足全場。
係唔知點解唔收起GUEYE JE講真。下場對曼城靠哂佢掃條中場...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

睇到新聞話巴塞買格離街的古天奴,巴塞開的add-on 條件真係超搞笑

The true fee is a guaranteed £80m, with a string of improbable targets triggering further payments.

These ‘never-never payments’ would include Coutinho...

Winning multiple trophies in the same season (多個冠軍?難d喎)
    Winning multiple Champions League titles (贏歐聯或歐霸都係得1個咋喎,點 multiple?)
    Winning the Ballon d’Or as the world’s best player (金球獎和世界足球先生?巴塞同唔開無分別)
    Winning multiple trophies and the Ballon D’Or in the same season (呢個唔使講,多個冠軍+金球獎...)
    Payment of the basic £80m fee staggered over five years (80m 都要5年分期?)

巴塞真係叻,開d咁的條件究竟有無誠意架,應承個位都係水魚啦~
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

sunday mirror : EVERTON interested in signing wantway chelsea striker Diego Costa on short-team loan deal
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-20 12:50
sunday mirror : EVERTON interested in signing wantway chelsea striker Diego Costa on short-team loan ...

我唔想搞屎棍過來
回復 支持 反對