香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

拖肥隊長

barker 發表於 2017-8-9 02:58
但 Liverpool echo 講談判仍然繼續

無啦就係差個500 萬英鎊,令到談判破裂
回復 支持 反對

拖肥隊長

不如用4000 萬英鎊去斟馬列斯啦,李城應該放人
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2017-8-9 03:24
無啦就係差個500 萬英鎊,令到談判破裂

我一早就話呢單野你估球會真係支持RK咩, 如果真係支持,呢單野唔會2個月都搞唔掂,球員又肯來,董事會點會搞咁耐,明顯華殊都係出工唔出力,即係呢單野係RK一力堅持,但同華殊和董事會肯定唔係一條心的, 明顯就係董事會有其他想法,但又要尊重領隊的權威。上次西維爾賽後話就來得,我當時就話有機會係RK用言語迫使董事會好快d做野之嘛,而且RK賽後突然強調佢淨支出只使左7m,當時我都覺得怪怪地,點解突然咁講,明顯就係董事會對施古臣價錢唔滿意,RK藉此對董事會嫌貴表示不滿,強調球會淨支出不高。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-8-8 23:58
講真,佢成日咬住淨支出7M,真係好低智的表現。
點解淨支出係7M,咪多得WALSH管理層同埋前朝潛力股,將球 ...

完全同意,我諗老莫的打法重有 form 過佢,起碼球員知點做,依家d球員羅到波就係到傳,傳,傳,去到禁區頂就唔知點做
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

可惜巴克里和RK的矛盾,否則留巴克里係最理想的,或許董事會傾向爭取留巴克里,但RK明顯唔同意,係早前賽前向傳媒爆大鑊,強調係巴克里自己唔留,而且100%會走,明顯又係耍手段令事情無彎轉,造成既定事實,巴克里一直並無出聲可見有內情。我估呢件事和西維爾賽後強調施古臣就到的事情,用言語逼使董事會加快轉會進程可能已觸動董事會的神經,然後施古臣單deal 就立刻急轉直下,明顯係董事會對RK作出的一個警告。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

21-year-old finished up with the most touches and successful dribbles of any Sunderland player, alongside the most tackles to his name of any player on the pitch, highlighting the athleticism and defensive awareness

新特蘭領隊賽後盛讚 galloway
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

玩左幾個月個目的係因為球會要敷衍RK又講唔過去, 如果球會真係冇意思買施格臣咁球會都唔會3000 3500 4000咁報上去.  咁玩法死果個唔係RK, 係愛華頓自己, 因為敷衍或安撫RK而持續幾個月做咁大堆無聊野, 而又拖慢收購其他人?  我諗唔會掛.....又冇結果又浪費人力物力資源.

如果RK同SW係通力合作, 球會又不停出價BID, 我認為RK同SW係傾掂數施格臣岩用可以上報, 而我覺得球會係想買既.  問題係而家好似細路仔買玩具, 大人都要睇下價錢, 邊張信用卡有折頭掛.  我地覺得施格臣貴, 老細都可能係咁諗唔出奇喎.  我地有錢左姐, 但唔係打機咁無限金錢BUG喎, 都要講價啦下話.

而個故事去到而家, 我諗4000以上既報價應該係冇報過, 係傳媒吹出黎既, 球會一直都堅持4000成交, 史雲斯咬住5000唔放.  而RK咁樣放風應該唔係比我地個BOARD聽, 係比史雲斯同施格臣聽: 拿..4000立即DEAL DONE.  今日吹到4000唔得仲有傾, 說實話除非FINAL係4300左右否則真係DEAL COLLAPSE.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥青年軍

愛華寶寶 發表於 2017-8-9 02:40
糾纏五個星期的談判終於破裂,據《天空體育》報道,愛華頓只願出價約4,000萬鎊(約4億港元)收購史雲斯進攻 ...

我最期待畫面出現了
回復 支持 反對

拖肥青年軍

睇嚟朗奴高文冇baker兄所講咁硬頸
回復 支持 反對

拖肥隊長

Arashi 發表於 2017-8-9 10:30
我最期待畫面出現了

我也是沒有失望,反而更應集中買個正中頂級前鋒仲好
回復 支持 反對