香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-7 10:38
巴克里因為受傷肯定無咁快賣走,如果真係無位比麥卡菲的話,不如放生佢羅返25-30m,加上現時淨支出只有7m ...

但朗奴高文昨晚他自己都話他心內只有施古臣
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

對西維爾的賽事,echo 比朗尼和Pickford係有8分,表現十分出眾,今場朗尼的表現比上場真係好得多,上場真係羅波都跣腳。其實其他球員的得分都算中肯,DCL 最低分得5分,馬天拿表現上升有7分,威廉斯,卡拉臣,舒拉達連和gueye呢2場都表現一般所以只有6分,得分幾中肯。而米拉和lookman出來後羅返唔少攻勢,表現也是水準之上有7分。

Jordan Pickford 8,Leighton Baines 7,Michael Keane 7,Phil Jagielka 7,Mason Holgate 7,Morgan Schneiderlin 6,Davy Klaassen 6,Tom Davies 7,Wayne Rooney 8,Sandro Ramirez 7,Dominic Calvert-Lewin 5,Cuco Martina 7,Ashley Williams 6,Idrissa Gueye 6,Gareth Barry 6,Kevin Mirallas 7,Muhamed Besic 6,JonJoe Jenny 7,Ademola Lookman 7
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-7 10:43
但朗奴高文昨晚他自己都話他心內只有施古臣

挑, 咪由得史雲斯拖囉我冇所謂, 降班個隊又唔係我地......難聽講買唔到施格臣同BARKLEY走埋, 我出TD LOOKMAN立心打高效同迫搶都仲得.

而且以手上人腳我唔認為今季會低於第7位.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-8-7 10:43
史奈達過左去NICE lah...仲史奈達...

噢,so disappoint
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-7 10:49
對西維爾的賽事,echo 比朗尼和Pickford係有8分,表現十分出眾,今場朗尼的表現比上場真係好得多,上場真係 ...

肥仔只要操番FIT少少作用應該唔細, 當然你靠佢去爆咁蛇都死啦.  我諗佢做2傳同搶點, 遠射係有一定既場上作用.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-7 10:49
挑, 咪由得史雲斯拖囉我冇所謂, 降班個隊又唔係我地......難聽講買唔到施格臣同BARKLEY走埋, 我出TD LOOK ...

師兄,咁睇好?人腳變動太大,質素雖然唔係差,但默契真係要時間,幾場賽事都打成咁的樣,我唔敢講今季唔會低於第7名
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-7 10:52
師兄,咁睇好?人腳變動太大,質素雖然唔係差,但默契真係要時間,幾場賽事都打成咁的樣,我唔敢講今季唔 ...

而家你唔使想史奈達喇 , 等施古臣喇哈哈
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-7 10:52
師兄,咁睇好?人腳變動太大,質素雖然唔係差,但默契真係要時間,幾場賽事都打成咁的樣,我唔敢講今季唔 ...

YES, 係睇好既  主要係幾個主力PRESEASON真係唔FIT, 特別係一對防中, 成個攻守平衡係冇哂.  KLAASSEN明顯未融入隊波, SANDRO係進攻模式未明確前佢都係算不過不失仲未發揮到水平.

個WINDOW關之前要睇入到咩人先好猜測到底少左盧卡古既情形下係點樣擺個陣同打法, 到目前我認為隊波係未完全變態.  我暫時睇應該都係433(4321)/3421(3412), 我相信唔會打4231.

回復 支持 反對

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-7 10:51
肥仔只要操番FIT少少作用應該唔細, 當然你靠佢去爆咁蛇都死啦.  我諗佢做2傳同搶點, 遠射係有一定既場上 ...

睇咗成個pre-season,發現肥仔友誼賽都有正常發揮
但係一到正式比賽就有好多蝦碌鏡頭,唔知佢想點
我諗應該係心理壓力真係太大啦⋯⋯
回復 支持 反對

拖肥隊長

昨晚對西維爾留意到佢地有個中埸幾好波 Joaquín Correa  
回復 支持 反對