香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

拖肥球星

Jassoo 發表於 2017-8-4 12:17
如果佢地繼續好似尋晚咁,成日走埋一堆,又唔走位,施古臣在場都分唔到波,中前場最有經驗係肥仔而且以前 ...

應該咁諗, 到底係肥仔做波定KLAASSEN做波, 佢2個都唔知, 變左KLAASSEN壓上去肥仔退落黎2個都想幫手做波結果撞左車.  

施格臣(都係個句, 如果買到)就係佢地個橋樑, 正前既就唔好退番落黎, KLAASSEN你安心打BOX TO BOX, 你要後上既等施格臣發辦比你.

真正用盡條邊線闊度就交哂比閘架喇, BAINES應該冇咩問題, 係差COLEMAN未出到而頭痕緊.  SANDRO 米拉 BOLASIE應該都係INSIDE FORWARD為主, 唔會打傳統WINGER因為冇TARGET MAN冇意思.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Arteta 發表於 2017-8-4 11:44
我們要找一個身形速度兼備的正中中鋒,如dembele, 朗尼和卡拉臣位置重疊,兩個hold 波和腳法一般,兩個只能 ...

你話卡拉臣和朗尼重疊,咁施古臣打攻中都一樣重疊,唔知RK想點擺
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

可以試將卡拉臣擺右邊
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-4 14:43
你話卡拉臣和朗尼重疊,咁施古臣打攻中都一樣重疊,唔知RK想點擺

NONO, KLAASSEN唔需要打咁上, 可以話同KROOS企位一樣, 前面係OZIL, OZIL身邊係MULLER, 正前係KLOSE

你明我意思?

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Jassoo 發表於 2017-8-4 12:17
如果佢地繼續好似尋晚咁,成日走埋一堆,又唔走位,施古臣在場都分唔到波,中前場最有經驗係肥仔而且以前 ...

其實之前講過,RK 放成堆打開中間的人係場中,就算個刻位置係打邊,佢地打打下都會習慣去返中間,咁咪撞晒車羅
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

到時中前場以施古臣為核心 , 收起朗尼
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-4 14:47
NONO, KLAASSEN唔需要打咁上, 可以話同KROOS企位一樣, 前面係OZIL, OZIL身邊係MULLER, 正前係KLOSE

你明 ...

4-2-3-1,你意思係卡拉臣打其中2中場個位,咁頂替舒拉定gueye?施格臣打其中3的中間位,前鋒就放新前鋒或sandro或朗尼?
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-4 14:55
4-2-3-1,你意思係卡拉臣打其中2中場個位,咁頂替舒拉定gueye?施格臣打其中3的中間位,前鋒就放新前鋒或 ...

打433, 或者我咁打, 後防skip

-----------舒拉------------GUEYE-----------
               ----------------KLAASEN--------------------- (Number 8)
COLEMAN ---------SIGGY---------MIRALLAS--------- BAINES
               -----------------RONNEY---------------------

施格臣 米拉/SANDRO RONNEY佢地3個自由走位配合2閘, 以地波傳送為主.
而家就係差施格臣個位, 從未前操傳到而家, 大約都估到佢想點打.
而巴利個控制節奏個工作會比左KLAASSEN同舒拉去做.施格臣就負責撕破對手密集防線同致命傳送.
米拉 SANDRO做突破同第二射手角色
朗尼唔駛解釋

我理解係咁....

回復 支持 反對

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-8-4 15:15
打433, 或者我咁打, 後防skip

-----------舒拉------------GUEYE-----------

對面佈重兵鎮守中路,基本上我地就會老鼠拉龜,然後輸反擊⋯⋯
回復 支持 反對

拖肥球星

nsno 發表於 2017-8-4 15:55
對面佈重兵鎮守中路,基本上我地就會老鼠拉龜,然後輸反擊⋯⋯

咁我都想愛華頓出2.5億搶尼馬既...

回復 支持 反對