香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 22:18
巴塞收入7億歐羅,無幾多間球會有啦掛,但盈利只有18m歐羅,買個人都唔夠,收入多但亂使錢的球會一樣可以 ...

不如將反骨里去史雲斯加錢去換施古臣喇
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 21:34
Everton boss Ronald Koeman has told a news conference that he "100 percent" expects Ross Barkley to  ...

賣得出先算啦
100% ?
之前盧卡古簽約夠話99.99%啦

巴克利仲要傷咗,肯定過唔到medical
好有可能今季走唔到下季免費走
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 21:39
The Dutch boss wants to bring in another centre-back, a striker and an unnamed player to Everton bef ...

我覺得centre back and a striker係合理喎

centre back一旦Keane傷咗,旨意Jags+Williams對正啲高速前鋒真係係咁先,Holgate身型又未夠班踢雙中堅
(嚴格嚟講得返3個中堅可用,其中得Keane係信得過,Jags同Williams已經跌緊watt)
同埋呢個centre back如果識客串埋左閘就可以提供到Baines嘅替換

striker入面Sandro未知適唔適應到英超,Rooney仲未知係龍係蟲,DCL未夠班踢正選
入多個正前好合理,況且Sandro同Rooney可以打其他位

其實如果想爭前四就一定要買呢兩個位㗎喇
而且我覺得就算再買都唔代表青訓冇機會
例如右閘Kenny同Holgate我覺得仲有機撼贏Martina,喺Klaassen適應到英超之前我覺得Davies大把機會,而Lookman更加擁有愛隊現時好缺乏嘅速度同盤扭

幾同意RK講要買呢兩個位,至於另外嗰個unnamed player就唔講喇,講得太多喇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

我唯一覺得前鋒係要入多一個,巴克利走的話,攻中可以入一個。但中堅今季未需要,我們真係唔少中堅,積基卡,威廉斯輪換出都無問題啦,堅尼,Holgate,馬天拿,比錫全部打得,季中再根據情形決定係咪買都得啦,原本唸住browning和pennington可以搵個做下後備,RK又借晒d人出去,竟然入個第一場就助攻對手的馬天拿,重衰過我地的青訓球員,完全就係隔離飯香,越來越覺得RK唔適合愛隊
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

其實我地中前場好多人,買一個能打前鋒和攻中的球員都可以啦,唔使買2個
回復 支持 反對

拖肥青年軍

nsno 發表於 2017-7-26 22:32
我覺得centre back and a striker係合理喎

centre back一旦Keane傷咗,旨意Jags+Williams對正啲高速前鋒 ...

cant agree more
回復 支持 反對

拖肥正選

球迷係支持球隊 希望有好成績 有冠軍
定係做核數師 睇住球隊盤數 呢個唔好買 呢個唔好續約 呢個教練唔好請

我就支持洗錢買人
成績如何 係結果論 目前大家都唔會知
加上又唔係我地嘅錢
只要Moshiri, Kenwright, Walsh 同意買Koeman想買嘅人 又畀得起Why not?
季尾埋單 盤數多咗50m 大家球迷會慶祝?
定係睇成績黎慶祝?

當然洗錢唔等於有成績
但因為呢個原因叫球會咪高價買人其實真係幾好笑
唔買人而成績好咗有幾大機率會發生?
英超E+水漲船高 唔想溢價買人 根本就唔現實
加上E+想買嘅都係英超球員 貴係一定
值唔值 有冇貴賣價值 只係附帶條件
買人 我覺得只要啱用 平貴根本唔係問題 只係一堆數字
你50m 買一個啱用 同用50m 買3個niasse返黎 邊個先係貴?

如果係唔同意買某個球員 覺得買其他人比較合適 只係個人觀點 無意批評討論

話要慳錢 唔好買人 唔好洗錢 就真係不敢苟同

當然無成績 要Koeman走係無意見
但Moshiri肯定係全力支持Koeman
唔係都唔會畀錢撬佢過黎

同埋唔知點解一定要覺得買人係Koeman決定...
E+球會架構 明顯買人 出價 都係Walsh, Kenwright, Elstone做 Moshiri背後支援
Koeman 最多咪開名單 想買Sigurdsson如果球會願意出價買Sigurdsson
反對買人嘅 點解茅頭會係Koeman...
拍板出價果個唔係佢

都係果句 我唔信球會高層會亂黎 會搞砸球會
能力許可 點解唔洗錢?
球會財政只要營運到就足夠 點解要大賺錢?
只要負債健康 點解要攬住d錢唔用?
用得值唔值係後話 有人覺得要性價比高d 都還好
叫球會唔好買人 就真係非常唔同意

球迷究竟係睇財務報表 定係 聯賽榜
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 22:46
我唯一覺得前鋒係要入多一個,巴克利走的話,攻中可以入一個。但中堅今季未需要,我們真係唔少中堅,積基卡 ...

你夠胆閙埋 Moshiri 呀笨 , 我最睇唔過眼你對朗奴高文做乜事和決定你全部反對 , 我講過好多次朗奴高文今季要有他自己的班底 , 你要鬧的話等出年完季先再閙 , 而家係要全力支持他為愛隊新季攞到成績
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 22:03
量入為出,使幾多球隊最後都要找數的,無數球隊因買人舉債,但成績不如預期,最後球員星散並降班,我過去 ...

又禁講啦,你都識計條數,我地家下兩個轉會窗都係淨投入30M左右,又未到話好唔健康。
而且班主之前講個1億根本未用哂,用得其所,唔做水魚,我地理得佢換哂成隊啊。
同埋你睇我地上季都知我地班波的班底係真係同前列有距離,加埋我地隊波本身就已經進入交接期,全部事情集中係今季,咪要搞到換哂11人LO。
至於你話青訓,呢D真係冇辦法,高文佢自己一定係以成績行先。青訓如果有岩時間,佢唔俾機會先係佢問題。
So far除左pickford真係水到唔水之外,我就仲未去到唔接受的...
我覺得你罵佢唔用青訓真係講唔過去,我地first team家下已經好年青,本身俾青訓的空間都已經俾左davies、lookman、holgate、DCL同埋DOWELL。短時間你好難話要再升多幾個...特別係中堅,你唔可能亂用青訓,我地呢幾季都證明到中堅用青訓代價有幾大。
黎緊我地隊波都仲有幾個年長球員離隊,到其時你先再有空間諗升定買人。
至於BARKLEY,RK終於講係佢自己想離隊先搞到唔係1ST PRIORITY...如果佢唔改變主意,麻煩佢早D走。
中堅,我估買到就買,買唔到問題唔會太大,MORI出年唔走,後年都走。RK擺明都覺得佢唔穩陣,加埋佢又想打3中堅,所以球隊至少要有4個好用的中堅都好合理。前峰就深度唔夠,NIASSE似乎都係唔係幾岩RK心水。
施古臣家下呢個價,我估WALSH同董事會會另外搵一個RK接受的人俾佢就算。我地管理層都唔係傻得哂GE我諗。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

『K』 發表於 2017-7-26 23:10
球迷係支持球隊 希望有好成績 有冠軍
定係做核數師 睇住球隊盤數 呢個唔好買 呢個唔好續約 呢個教練唔好請 ...

我百分百同意 K 兄所講
回復 支持 反對