香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#4 主場對熱刺 (9/9/2017 10:00 pm

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-9-10 00:59
BAKER兄你幾時聯絡下班主? 我都想佢快手D搵定下手...

而家叫 Moshiri 做野 ?
回復 支持 反對

拖肥正選

阿Q精神D諗 而家對呢D強隊輸晒 都都有小小小小小小小小小小情有可願

都好過對中下游球隊比人數 如果對中下游都係咁既表現 咁既比數 rk你引刀自宮把啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

him0014028 發表於 2017-9-10 01:01
阿Q精神D諗 而家對呢D強隊輸晒 都都有小小小小小小小小小小情有可願

都好過對中下游球隊比人數 如果對中下 ...

話哂上季對中下游都係SM人地,個埋曼聯呢場點都好d ge。
不過,又睇下打般尼茅夫個場會唔會做羅賓漢~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Jassoo 發表於 2017-9-10 00:30
其實有D球員打得唔好都係高領隊唔識用人所致,例如D人塞晒喺中間走唔散,唔好話施格臣,施丹當fit都唔知點 ...

無人走位,d人等波到,無2翼,明明打4後衛重要靠閘跑上來前場出波,係咪傻架,個個中場羅波,中場塞車就只係回後,後面就回比龍,然後就大腳踢上前,咁的套路咪即係無套路,唔輸先奇啦頂
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

him0014028 發表於 2017-9-10 01:01

都好過對中下游球隊比人數 如果對中下 ...

如果兩場力戰而敗,還情有可原,但而家用左咁多錢都被技術性擊倒,就己經好明顯睇到我地領隊能力有幾高,本來我都好似barker兄咁唔讚成咁快換領隊,但今場過後都知真係唔換唔得
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-9-10 00:46
Everton manager Ronald Koeman has admitted that he is 'disappointed and frustrated' after seeing his ...

重有我地2邊輸晒,兩邊都比熱狂爆
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

依幾季馬仔零防守\高文一味入人中路,其實揾個正常少少既教練隊波發揮會好好多
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

echo player rating

Jordan Pickford 6,Cuco Martina 5,Michael Keane 7,Ashley Williams 5,Leighton Baines 6,Morgan Schneiderlin 6,Gana Gueye 7,Sandro Ramirez 5,Gylfi Sigurdsson 6,Davy Klaassen 5,Wayne Rooney 7,Tom Davies (for Klaassen, 45 minutes) 5,Dominic Calvert-Lewin (for Ramirez, 45 minutes) 6

中肯評分,除pickford 應該比7分合理d,威廉斯不穩,sandro 成日失波,打正前無身型,卡拉臣成日無影,馬天拿防守廢爆,davies 又係成日斷波。

今場打得最差的都係RK的世紀收購,下半的世紀換人後又即刻比人入波,重有世紀級排陣和球員陣容,呢d世界級領隊真係唔炒不足以平民憤丫
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

aeroplane602 發表於 2017-9-10 01:24
依幾季馬仔零防守\高文一味入人中路,其實揾個正常少少既教練隊波發揮會好好多 ...

其實馬仔個隻以攻代守,第一季個防守數字其實見得下人。
問題在於往後兩季都冇錢再進一步執後備同防線...當時甸甸又老,barry打多兩場週中又會跌watt。
跟手又到麥卡菲唔打得多幾場...你話球隊防守差左其實又唔可以完全入佢數。

但其實邊個領隊都好...最緊要係你要建立到隊波的風格。你有個風格係度,對買賣球員以至球員融入球隊都好有幫助。
你睇下我地隊波家下似乜就明點解非炒不可。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-9-10 01:26
echo player rating

Jordan Pickford 6,Cuco Martina 5,Michael Keane 7,Ashley Williams 5,Leighton  ...

英格蘭的愛迷似乎賽後無乜激烈反應 ?
回復 支持 反對