香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2018-2019球季

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-8-9 20:32
佢係巴塞打得唔算好,但佢知來愛華頓係最後一個番身的機會,尤其佢才25歲,肯定搏命去證明自己的實力。佢 ...

唔係人人岩打巴塞, 連巴塞自己個班牛奶仔都唔掂, 要足球IQ好高

FLOP唔緊要, 黎到打番起, 可惜冇OPTION TO BUY

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-8-10 00:09
好憎巴塞每次都加回購條款,每次都係幫人免費練兵,頂佢

要睇我地有冇本事日後令YERRY MINA續約

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-8-10 00:13
無講,遲d傳媒有機會報導,但巴塞出手一向低,最多咪加二三百萬歐,轉個手都唔止呢條數啦 ...

據報6000萬EURO

回復 支持 反對

拖肥隊長

暫時睇今次轉會市場我真係感覺較上年好!
係針對到愛華頓呢幾年缺乏O既野去收購球員。

巴西前鋒︰由於近幾年係盧卡古做前鋒核心,佢係一個近乎柱,但又唔太柱O既中鋒。後盧卡古時代就成個進攻模式非常散亂。NISSAE 勤力...但要人掩護;TOSUN 係機會主義者...走位停球搶點射術都不俗.......但需要隊友支援;宜家巴西前鋒係有速度同突破能力....我暫時睇佢除左頭搥普通D 外....平均技術都幾好。今季真係好期望佢同TOSUN 有D 化學作用比我地睇下。

班納特︰呢個球員我都有D 奇怪.....照睇技術水平真係高....如果適應到英超水準...我諗佢可以打出馬達/ 卡蘇拿....甚至乎大衛施華果種風格O既足球....能傳...能扭...能修正/ 控制皮球節奏.....我等左呢類球員好耐!上一個愛記球員做得到樣野應該己係阿迪達.....而且班納特應該係速度更快...加上佢罰球應該唔錯....(當然施格臣罰球都OK)....今季預期我地應該會有D 罰球直入入球

MINA︰肯定係好野黎....世界杯入3球....( 唔係哈利簡尼果D 水貨波),如非巴塞非歐盟球員太多....肯定唔會走。後生...有身材....佢令我諗起尤保 ( 仲要係高大版)....積基卡今屆真係要打後備。希望佢無傷無病打足38場.....同時希望KEANE 可以打返信心..... ( 當然如果蘇馬都借到....我希望出蘇馬TIM )

安祖高美斯︰ 剩係諗到唔使再忍受舒拉達連...我今己已經充滿期待!雖然如果同真禾達比....我會較偏向真禾達 ( 較適合愛記需求),安祖高美斯應該唔係太硬朗型....但更強於用波同帶生個波......活力亦唔錯......有佢....GANA 可以更專心去做搶截.....

回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-8-10 00:46
英冠俾唔到高薪都好正常,我希望留besic係隊,才25歲,無需咁急賣,佢係場上有一定功架 ...

BESIC差得過舒拉?  我真係唔明...我真係識條鐵

回復 支持 反對

拖肥球星

八十年代的愛迷 發表於 2018-8-10 00:51
今年big6覺得邊隊最有機會落馬?

阿仙奴, 熱刺

回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-8-10 08:37
17-18 年愛隊簽入11個球員:施古臣,碧福特,堅尼,朗尼,馬天拿,卡拉臣,拉美利斯,華拉錫,杜辛,禾確特 ...

7000萬其實差唔多, 仲要買咁多

回復 支持 反對

拖肥隊長

如果我係領隊,我主力會咁排陣︰(括號為後備)

李察利臣 (NIASSE)      杜辛 (LOOKMAN)
  賓特納(施格臣)                             禾確特 (保拿斯)
          安祖高美斯 (BESIC/ T.戴維斯)    GANA ( 麥卡菲)
DIGNE ( 拜恩斯)   MINA (積基卡)     KEANE ( HOLGATE)     高文( 馬天拿)
                                     碧福特

大後備︰舒拉達連/DCL/ 華錫/ 拉美利斯
回復 支持 反對

拖肥隊長

愛華戰士 發表於 2018-8-10 10:31
如果我係領隊,我主力會咁排陣︰(括號為後備)

李察利臣 (NIASSE)      杜辛 (LOOKMA ...

大致上同意,只是希望Zouma 取代Keane , 其他正選也完全是我心中人選
回復 支持 反對

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-8-10 10:22
暫時睇今次轉會市場我真係感覺較上年好!
係針對到愛華頓呢幾年缺乏O既野去收購球員。

前線就係要跑動, 你染你神肯跑, 禾仔肯跑, TOSUN肯跑, BERNARD肯跑.  另外重點係推波能力大幅提高

ANDRE GOMES防守力要觀察, 只要佢肯配合基爺做包封斷, 配合對強力中堅其實夠用.  條中場咁擺先叫跟番時代步伐

回復 支持 反對