香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-22 14:53
STK重有2年約,2年後先退役,2年後先唸都唔係唔得的,暫時2個門將都足夠,第3門將一般都係擺係度,升個牛 ...

HITC : EVERTON interested celtic winger Patrick Roberts ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton manager Ronald Koeman has revealed that he plans to sign 'one or two' quality players before the transfer window closes.

The Blues boss told Dutch media: " So far, I am very pleased with the way Everton has strengthened. Within our possibilities we have been able to get everything we needed.

"If we get one or two quality players, we can go for a place in the top six.”

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-22 18:36
Everton manager Ronald Koeman has revealed that he plans to sign 'one or two' quality players before ...

2 quality players is who ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

現時RK有3個位置都有可能買人,但前題係有無人離隊,第一係前鋒,如果肯用Niasse,基本上有朗尼和Sandro,3個前鋒夠了,但如果想賣走Niasse,咁就要買入一個前鋒,由於現時朗尼的年齡已經較大,我唔認為再入一個年紀大的前鋒係好意見。第二要買入的係攻中,如果朗尼做前鋒,攻中得卡拉臣就無左後備,但前題又係巴克里走唔走,如果唔走,呢個位置也是無需買人的。最後一個位置係左閘的後備,原本我是唸買入一個可打左右閘的球員,點知最後買入馬天拿,一個基本打右閘的球員,再買一個左閘其實有些浪費,原本一個人做到的野要2個人去做,我認為如有必要就讓kenny轉打左閘,佢應該都可以應付到,只要捱到coleman好返,彈性會高好多。
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-7-22 19:02
現時RK有3個位置都有可能買人,但前題係有無人離隊,第一係前鋒,如果肯用Niasse,基本上有朗尼和Sandro,3 ...

Connoly 打咗兩場左閘,
表現都唔錯,
其實都唔駛買
我覺得買多一個衝得撼得嘅當打前鋒就可以了
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

我當然想再有兩名具質素加盟一名中鋒射手一名右翼或攻中 (  施古臣 )
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2017-7-22 18:56
2 quality players is who ?

加多一攻中、一前鋒咁就完美
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

補充下,睇熱身賽,左閘後備有機會係Callum Connolly,熱身賽打得好好,我覺得係明日之星。另外我對前鋒Lewin無乜信心,3個前鋒我無預佢。
回復 支持 反對

拖肥隊長

Mori 傷左, 應該買個中堅
攻中都搞左好耐, 其實都大機會買人
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2017-7-22 19:08
加多一攻中、一前鋒咁就完美

攻中肯定要睇巴克里是否續約
回復 支持 反對