香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2015-2016球季

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2016-3-29 09:37
盧卡古想走無可口非
但一面倒咁賴哂落馬仔度又係咪公平先
當初佢肯過黎唔多唔少係因為馬仔第一季帶得出奇地 ...

我都覺係,我地雖然都係有少少錢買人,但如果帶來 60m,我覺得用得好,呢筆錢對球會發展更好,雙贏
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2016-3-29 09:41
以依家手頭上呢班波既人腳
加埋有少少資金增兵情況下
根本唔應該再走回頭路搵番DM番黎

所以我才將佢列做次選,始終有好多教頭都要以有歐洲賽作為前題,無歐洲賽踢,有好多名教頭有錢都唔會來,而有d有一兩年發光發熱的教頭,好多又只係曇花一現,其實有更好選擇的,我也會找個更好的

暫時屬意個教頭主要識打防反(唔想見到有前無後,又唔想見大巴陣),較著重青訓(球會一直以來的核心),懂戰術就更好,唔掂都要識搵個懂戰術的助教(自己唔掂就要識知衰,唔好夾硬無料扮4條),買人要有眼光(我地球會無錢比人敗家去買水魚貨),臨場調動呢樣野都要講少少經驗,所以年齡唔好太老大年輕,有英超經驗就更好。

咁的條件都好難搵
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2016-3-29 12:37
億五英榜夏天買人你居然話少

第1,億5分幾年比球會?

第2,全部羅來買人?

第3,會唔會用來強化訓練場或硬件?會唔會留來起新球場?

所以有億5買人會唔會係想當然呢?
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2016-3-29 17:09
new keeper + yarmolenko is enough

執下防線先,現時睇愛隊波,成日覺得好無安全感......
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

卡古早年在車路士與摩連奴合作不算成功,連番被外借後最終在2014年轉投愛華頓,不過這位比利時前鋒經過幾年磨鍊後,今季已射入25球的他現已成為英超其中一位可怕射手,故此他亦有信心當與摩帥再次合作時,能得到他的重用。

當被問到會否希望與摩連奴再合作時,盧卡古說︰「當然!人們會說我之前不受他的重視,但當年我只是20歲的確未乎合頂級球隊的要求,經過幾季後我快將23歲,情況已不同,今夏是我向外闖的時候了。」
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2016-3-29 22:42
個人睇法, 我覺得後防係唔需要再買人, 只係需要調整.  2個中堅同防中都以封射門封位為主, 封到位但又被人 ...

暫時覺得要個高的後防,我地今季輸唔少高波,以前迪斯天係度都幫頂唔少,佢離隊後,我唔知係現時後防企位差,定係真係後防唔夠高,次次角球都比人好似叫糊咁,想當年卡希爾在時,我地有角球就等於叫糊,現時就.......
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2016-3-30 00:14
YARMOLENKO暫時只可以講佢未必會去超級大會, 英超係首選, 但係佢都講到出口一定要場場出, 冇得出場佢會發 ...

估計薪金要求要10萬鎊週薪,這應該打破愛隊薪酬架構,都重未計轉會費,20m已經好保守估計.....
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2016-3-30 23:38
breaking news : lukaku go to juventus, he agrent arrive Turin to talk juventus 要員

季尾都預左走,去邊都無所謂,最緊要轉會費夠高
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

呢個價基本啦,多人爭的話希望重有得提高
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton release first look at Finch Farm plans

The "recuperation block", which will provide lodging for Academy and senior players alike will be constructed as an annex to the existing building complex while the new pitch will be located immediately to the left of the driveway next to planned groundsman's facilities.

有新投資人可以即刻帶來改變,起碼有心搞好球隊
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對