香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

明晚英超早場 vs 車路士 ( 主場 )

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2019-12-9 10:29
前季安斯禾夫都一度打出呢種鬥志足球。
但禁唔可以捱到成季,捱到護級應該唔難...
始終我哋隊波整體比起 ...

我個人希望1月前落實領隊人選,1月轉會窗才可以因應將來打法買人,夾半季,下季才可以一開始就上力。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

laukarwing 發表於 2019-12-9 10:04
係就好了。愛隊根本沒有一個中場指揮官及一個有份量防中,所以打番莫耶斯足球就對了。同埋愛隊很需要一個 ...

啱丫,鄧肯明顯打緊莫耶斯style的足球,始終佢係老莫麾下都頗長時間
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2019-12-9 12:37
老莫style係好, 不過今時今日呢種打法應該唔會令球隊踏足歐洲賽場.....442都可以好屈機, 不過唔係老莫咁
...

預左,要請老莫請左啦,使鬼等到今日,但老老實實Moshiri的眼光真心膠,如果又係甚麽河床或上港請個唔知乜領隊,年幾後我估計又炒人了事,然後又使左億億聲。但鄧肯又的確唔係長遠的option,如果夏季,吸引一些較有名的主帥還是可能的
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2019-12-9 12:58
講真而家唔係話踢得熱血踢得夠火就足夠...

老莫時期熱血同火可以排567都可以生存, 無他, 下面個12隊都仲 ...

我地需要一些有track record的領隊,就好似話河床個領隊,連歐洲球會都未帶過唔通又話係下一個肥普? 尼高高華除左教國家隊,球會成績都好差,俾人話帶隊的球隊無乜form,領隊經驗又唔多,咁樣難道又話可以帶領球會成功? 現時傳得最勁的人,個個履歷都唔吸引,唔覺得佢地教得掂,名牌領隊就無聲氣,連肥賓都完全無聲氣,睇怕都無機會,都唔知個board想點,想炒Silva都已經超過一個月先落實,咁成個月的時間都無B計劃的? 真係見招拆招,一d前瞻性都無,呢個董事會真心要改革
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

toffeeweb 發表於 2019-12-9 14:01
Big Dun的確未必係長遠適當人選 但係佢的確係短時間注入左好強大的energy 同passion俾球員 如果令班球員可 ...

咁鄧肯用老莫的打法,短時間捱到季尾係無問題,但到夏天一樣要唸長遠人選,現時良地的大牌領隊現時唔來,夏季都好可能唔會來,除非今個賽季杯賽拿到冠軍,下季可以打歐洲賽,領隊的選擇都有限,但我地今個中期轉會窗就可能浪費了
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2019-12-9 14:40
唔好喇....

傳親有機會的領隊都好唔吸引,慘.....
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2019-12-9 20:13
我覺得佢唔差,連續兩年帶西維爾拎歐霸盃冠軍,上年又帶阿仙奴入到決賽。 ...

但阿仙奴球迷覺得佢好唔掂
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2019-12-9 19:37
其實愛美麗好唔好?

邊個都好,現時好亂,連賠率都日日變,似乎球會由11月想炒到12月真炒,中間對新領隊好似無idea咁,熱刺有辦你睇應該點做才對,而唔係好似依家咁
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2019-12-9 20:52
其實如果BIG DUNC好地地帶落繼續有分落袋

不妨俾佢帶到季尾再算

如果佢沿用莫耶斯式打法,我覺得降班就唔會的,捱到季尾問題不大,但現時儘早落實領隊也有好處,最少轉會窗唔會浪費,新領隊也能儘早習慣球會,球員儘早習慣新領隊新打法新理念,下季就能一開始就上力。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2019-12-9 21:03
艾馬利係合適新主帥人選 ?

Emery’s broken English is not the only reason why Arsenal are struggling. In fact, in the list of factors for the poor performances under Emery, his grasp of the English language is a long way down. But it certainly is not helping. When other aspects of his coaching are also problematic, he cannot explain his way out.

英文都唔識講,球員唔理解佢的戰術排陣的話都好難係英超立足。
回復 支持 反對