香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2018-2019球季

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2018-8-7 17:16
barkley我接受, 某前鋒no way

唔覺巴克利肯借返來
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2018-8-7 12:15
最衰係耶利文利放飛機

寧願試下搵唔搵到史摩寧頂中堅位置啦,仲有2日就關轉會窗啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Middlesbrough are attempting an ambitious move for Everton winger Yannick Bolasie, according to Sky sources.

The 29-year-old is surplus to requirements at Goodison Park and is available for around £15m, despite joining the Toffees two years ago for £26m.

如果賣到,都叫收返多過一半的轉會費丫
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2018-8-7 18:38
一日未見官宣,都係唔信Bernard會黎

睇下今晚有無官宣啦,唔係傳今晚體測咩?我都希望Bernard來到做攻中,始終我覺得攻中除要有技術還要有速度,施古臣真係欠咁d速度和爆發力,反而打中場中可能更好,最重要係視野,傳球和節奏控制,慢一點也不要緊。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

英超球會投票通過縮短轉會窗,把轉會限期推前至英超開季前的星期四下午五時正。但這修例只限於收購球員,而變賣球員則不在此限,加上歐洲各大聯賽皆維持8月31日的死線時間,變相英超今次相等於在轉會市場「自行脫歐」,而其中造成的煩惱只會比之前更多。

首先是這造成了英超的獨有「放血期」。由於開季後只准賣人不准買人,加上歐洲各大聯賽仍可買人,變相令英超在開季後形成「放血期」,這個放血期期間只擔憂自家球員被歐洲球會出價收購,而球員被賣走亦不能購入替代品。

當然,你或許會說,當英超球會踏入「放血期」,因為不能買人便不會胡亂容許賣人了,故問題不會太大。但這不太成立,因為大部份球員的合約裡都有解約金條款,當歐洲球會出資啟動解約金條款的時候,就不再需要英超球隊的首肯才能放人,只要球員同意即可離隊,這情況下英超球會可謂任由宰割;而就算沒有解約條款,有歐洲球會出價斟介下,仍有可能令球員無心戀戰心繫轉會,與現在分別無幾。

另外,這次改例亦進一步推高英超球會買人價格。由於買人限期比其他人早,轉會窗比其他人短,所以英超球會的買人步伐必須比其他球會急速,從而缺乏時間去慢慢談判最佳條件;另外英超提早關閉轉會窗,亦令歐洲球會能在英超的死線後仍能賣給其他球會,但英超則大限已到,一方心急另一方從容之下,一定比之前8月31日雙方一起心急的情況更不利英超,故英超球會買人勢將被抬價抬得更嚴重。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Burnley appear to be leading Crystal Palace and Middlesbrough in the race to sign the Everton winger.

The Sun reports Burnley have opened talks with Everton about signing the winger, and are the only bidder close to the Toffees' £20 million valuation

如果係堅,我地才蝕5m,真係即賣
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

unite 發表於 2018-8-7 21:16
車仔準備搶人

Richarlison都係巴西人,可能Bernard會唸住想有人同聲同氣,就過來愛隊呢 ^.^
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

得返唔夠2日,明天香港時間凌晨12點就關轉會窗
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2018-8-8 07:31
最尾可能只簽一個中場一個中堅

係就好啦,其實我地不過呢兩個位係必要的,其他位置並唔急
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2018-8-8 19:18
update : 萊比錫出到 30M 英磅誓要簽 Lookman

也對,啱價就賣羅,個心如果唔係隊內就無謂勉強
回復 支持 反對