香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-7-12 16:59
巴西同英格蘭決賽跪低我覺得係自己攞黎O既。
巴西呢幾年國家隊基本上自從尼馬冒出頭後,所有進攻球員都只係 ...

英格蘭決賽失利真心覺得係12碼搵牛奶仔射係一大敗筆,12碼最重要係心理質素和經驗,反而只要唔係踢到抽筋的球員去射,應付壓力的心理素質和面對龍門處理射門的經驗更重要,真係無理由搵3個非常年輕的球員去射,更有未夠20歲的球員,真係覺得有些自己攞來的感覺。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-7-12 18:11
AMF位,我覺得佢會將施古臣同james輪流用…
更加大機會係主用施古臣,當佢謝拉特咁用 ...

施古臣其實唔係首選,速度太慢,無爆發力,占士就好睇佢係咪健健康康,同埋以佢體能應付唔到全場賽事,不睇下占士會唔會過返皇馬,至於施古臣我覺得做輪換更好,如果占士走搵一個當打的做主力,其實推李察利臣可能打AMF都唔錯
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2021-7-13 12:15
我想知我哋個體能教練有無轉到?呢幾年啲球員好似食咗豬油糕咁,跑唔郁,往往慢半拍 ...

肥賓個班底究竟上任未? 好似唔多覺,只有大鄧和前任的龍門教練,其他都未見
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2021-7-13 13:53
剛剛的閉門練習賽,肥賓好似試用伊禾比打中間做攻中.......

上一季安帥其實試過叫伊禾比打中間,但效果仍 ...

伊禾比其實能清就清,睇過好幾場波,好似無乜料到,傳波唔算好準,腳法又唔見得細膩
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-7-13 21:24
右翼俾 Gordon 仔上位喇

我都覺俾多d機會我地青訓啦,DCL就係好例子,講真到呢刻我都覺得唔應該賣Dowell,今季係英超賽場就相見了,幾快? 關鍵位置才買外援,青訓有好表現的不吝俾機會,造成良性循環,對球會財政也是好事
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-7-14 14:44
Moise kean 個心一直想返 PSG , 但傳祖記都想出手, 但賓帥講明佢唔會再 loan deal , 其他球會想要 kean  ...

The report names James Rodriguez, Andre Gomes, Bernard, Fabian Delph, Yerry Mina and Cenk Tosun as the six “high earners Everton would consider cashing in on if the right offers” are placed.

They add that Benitez “would be happy” to keep Moise Kean, even though he is eager to return to PSG.

睇報導想賣的呢6個球員都算非常合理,洛迪古斯雖然唔差,但離佢高峰都有一段距離。其餘的球員表現或體能都強差人意。堅恩上季外借後的表現非常亮麗,加上很年輕,可以留隊打多一季睇表現再定去留,橫掂前鋒唔可以單靠鴨仔一個單天保至尊。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-7-16 22:57
twitter 傳賓帥首簽係般茅正選門將比高域,  2 年合约 free transfer

免轉會費作為後備龍,非常值簽
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2021-7-16 22:55
The report names James Rodriguez, Andre Gomes, Bernard, Fabian Delph, Yerry Mina and Cenk Tosun as ...

我覺得今季花幾錢去簽入幾多人就睇清到幾多呢班瘀血
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-7-17 18:51
twitter update : Begnovic 過左體測, 將簽约兩年

未有官宣,不過佢都係做後備,所以免費簽一個夠經驗的,又一直現役打開的球員,我又覺得足夠
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-7-18 10:25
免簽Townsend, 會係個唔錯嘅後備選擇。但係可能IWOBI唔走嘅話,我哋冇錢買一個正選右翼。結果一定插爆Towns ...

傳聞而已,暫時唔覺得呢單deal係堅料
回復 支持 反對