香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-9-7 21:50
朗奴高文好失望肥尼攪個大頭佛出嚟

足球員私生活混亂唔係今日的事,以前來香港打表演賽的球星,晚晚落老蘭,然後攬住個女的返酒店都唔係乜野新鮮事,唔覺奇怪。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Vlasic will be in the squad for Saturday and is in contention to play

剛剛來的靚仔難道就有得出? 難怪米拉要走啦
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

“Niasse is back with the first team and gives us another option. His attitude has been perfect and he needs to fight like all of the other players.”

希望有得出,一出就入波,打朗奴高文臉
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

佢重夠膽排3後衛? 上次對車仔未被球迷和球評家鬧爆咩?
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2017-9-8 11:15
師兄你真係堅討厭高文呢。

因為由一開始選領隊時我就唔睇好佢,希拔奧士當年係我好鐘意的球員,自從知道佢地要由球會網頁先知道被放棄,而佢地話落實新領隊後已經即刻要求見朗奴高文傾談前途,但佢唔回應,到最後就係由人地口中先知道官網公布放棄佢地,我真係好反感,唔好話呢樣只係球會有責任,係咪棄用佢地和要求見面得不到回應,領隊肯定有責任,唔續唔緊要,但兩個青訓出身的one club man真係臨尾先被球會趕走然後迫住退役真係好無良,唔可以傾好然後幫佢地搞個儀式等佢地風風光光退役唔得的?起碼好來好去,現時球壇重有幾多one club man先得架

而佢一年來做的野更不負我所望,on9 無極限,換晒全隊之外,重排埋d只係識睇波的人都知唔合理的陣形和陣容,又唔識處理球員關係,佢重話收緊世界頂級領隊的人工,真係求其搵個球迷都識波過佢,所以我堅討厭佢。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2017-9-8 11:17
對熱刺,再打三後衛的話,真係辛苦了隊長和老威了…點夠對面班老鼠仔跑呢?

望高文打回4後防,前雙防中釘 ...

如果打3後衛,隨時輸456球,然後再被人口誅筆伐,佢咪先會死死氣放棄試陣羅
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2017-9-8 00:21
一定勁過我哋一班波,好在人地無云耶馬,叫做好小小

熱刺臨尾個日先買人,但佢地買人幾有針對性,賣左幾個球員都好,但對比上屆我覺得熱刺現時實力並無差到,甚至比上季深度好左少少,幸好佢有幾個主力傷到依家,只要我地出返正路陣容和球員,加上我地國腳較少抖得比熱刺球員多d,都有偷雞機會。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Joey Barton feels manager Ronald Koeman was expecting further reinforcements, and has revealed he understands Kenwright stopped any more spending.

Barton said: “I think Koeman was trying to get in another striker, and if it had been down to him he would have.

I think the issue was Kenwright, from what I gather. He’s still the custodian in terms of being chairman. Koeman and [Farhad] Moshiri thought they would have money to spend but Kenwright was wanting to watch the budget, and didn’t want to over-spend.”

Bill 叔叔睇你買完卡拉臣,唔合用就叫董事會買施古臣,RK買完朗尼和sandro,點知唔對辦,明明有DCL和Niasse,但又再叫董事會買前鋒,bill 叔叔睇下條數唔對路,加上睇你開季打到劈屎咁,moshiri 又傻下傻下信晒RK係咁買唔停手,標叔叔梗係截水唔比你地買啦,留返d錢比下任領隊好過。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-9-11 14:38
恐防 moshiri 死攬住朗奴高文

你都轉呔轉得好快喎

咁標叔叔都係股東和主席,睇住球會盤數,加上都重有1x%股權,球會亂駛錢也會直接影響標叔叔和球會的利益,moshiri 都只係免息貸款比愛隊還債,唔係唔使還架,標叔叔對愛隊有感情,肯定唔會比佢地亂來。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-9-11 15:30
唔好變左阿仙奴咁就得
一個要成績一個要錢
不過好似MOSHIRI係因為想要成績先走人? ...

正如我之前講,標叔叔應該容許每季淨支出駛3-40m,再多就要好謹慎,呢個數都好正常姐,我地使多過呢個數就只能舉債,但舉債都要還錢架,況且好多中游球會每季都無呢個淨支出丫。我地今季使左150m來買人,但標叔叔場場都入場睇波架,隊波係奮戰不敵定係成劈屎咁毫無還手之力佢都有眼見架,明明董事會放左咁多錢去買你想要的人,但最後隊波的表現每況愈下,而且戰術排陣往往有問題,我地都睇到的野,標叔叔點會睇唔到,截佢水都好合理。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對