香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

EPL 5 12.09.2015 7:45pm EVE vs CHE (home)

拖肥球星

BlueDynasty 發表於 2015-9-12 22:16
今場由開場到完場都好集中,除咗上半場30-40分鐘比較危險。絕對係成隊波都抵讚!
巴克里今場真係HOLD波做得 ...

慢慢睇到馬仔改造巴克利既成果, 上半季都係KEEP住進步, 恩莫蘭高筆錢都可以省下來....

盧卡古都打得唔錯, 運好少少佢應該都入一粒

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

但係下場AWAY SWANSEA點算, 頭5場傷兵水蛇春咁長......連極少傷既高文都要拉傷大脾底根.....

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

史雲斯爆冷輸波鋤左銳氣, 下場AWAY實行全取3分.

希望雙紅會和波WESTHAM輸波, 先坐住第5

回復 支持 反對

拖肥球星

肯定要SCAN, 等到週中先知

回復 支持 反對

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2015-9-13 15:56
巴克利今場入第三球, 又交左球靚助攻, 而唔係自已射左去
大家點睇佢今季表現, 5場 2入球 3助攻, 上季打左甘 ...

佢真係好努力去改變同有進步既心, 亦都慢慢睇到馬仔改造既功夫, 但係我覺得睇多半季先.  如果好似對曼城呢種困獸鬥都比佢交到助攻或者策劃到成功射門咁先叫成功改造

下個我想睇下盧卡古既改造, 其實對車仔個場佢打得幾好, 好多次停球都處理得唔錯.  都係差少少運仔盧卡古應該有一個入波.  或者一直以黎馬仔戰術縮窄左佢活動範圍令到佢入球數唔多都唔定.  以佢能力我每季都EXPECT佢有17以上入球數字

回復 支持 反對

拖肥球星

唔知大家有冇留意今季頭5場波, 除左對熱刺個場自己打得差之外成個GAME PLAY變得簡單直接左, HOLD波同帶波權得BARKLEY...少左米拉好似仲打得好左, 而家愛華頓改為以巴克利為核心圍住佢走, 前場做番2-3個停點同轉換點等巴利唔駛打得咁上保留佢體力亦唔會拖慢隊波, 對車仔巴利真係打得好好

覺得前4場揾到最基本個FORM點打, 然後再按對手去執.

另外淨係單睇隊長, 今季季初隊波狀態好過上季10倍, 技術都好似進步左.  盧卡古停波分波好左好多, 巴克利更加唔駛講, 跑動配合同OPEN射門機會都好過馬仔第一年

KEEP住咁進步愛記真係可以成為頭4黑馬
咁當然我都冇諗過車仔跌WATT得咁緊要....真係好誇張

回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2015-9-13 20:06
Yarmolenko is perfect choice

睇多半季馬仔今年想點打先, 佢係咁用干尼打右邊....或者想揾個可翼可鋒既擺2邊...1黎減輕盧卡古壓力2黎打多D變化....

恩莫蘭高等到12月先啦, 車仔搞到咁樣分分鐘基輔戴拿模出線咁就咩都冇得諗

回復 支持 反對

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2015-9-13 22:33
同埋今季唔再用死一個陣, 比人摸清捉路, 感覺上較針對對手轉換陣型, 你又幾何見3防中打正選
今季好似比較變 ...

對完熱刺我都幾擔心, 但係睇完車仔個場馬仔竟然打3防中前場3個停點, 喜出望外, 厲害

回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2015-9-14 07:52
巴克里總的來講ok,但有2-3球都係太獨,1對4都想過,美斯都唔掂啦,有球中間有人,但佢又太上腳,唔係第1 ...

佢2個仲要執, 每場進步少少又累積下經驗, 由一個盤扭型攻中轉PLAYMAKER真係唔容易.  不過我都挑剔下巴克利防守都真係

回復 支持 反對

拖肥球星

自由球都係我地殺著

回復 支持 反對