Fuko~ 發表於 2020-7-30 14:24:52

愛華頓轉會討論區 2020-2021球季

今年唔球季總結啦...BULL SHXT野唔講禁多,隨著再多一個WINDOWS,我地班冗球員又再清走D。
家下高文之亂留低GE產物,剩番幾個一定用唔著:施古臣、RAMIRES同BOLASIE。希望黎緊D轉會會正正常常

愛華戰士 發表於 2020-10-5 10:10:26

:) 其實今年睇隊波真係覺得過去幾年球隊走左太多冤枉路。
馬天尼斯都算啦......朗奴高文呢條冚家富......再一個平平凡凡O既施華....護級天王艾拿戴斯......搞到隊波攻不銳守不穩.....錢又洗左....養住班高薪低能..

領隊一定要用名帥....冠軍保証.....人地拎得冠軍....一定有原因........;球員.......當然隊隊波都想要球王級球員.....我都知有C 朗美斯....隊波一定唔同層次.....但大家有目共啫.....一個世界級球員.....占士......佢周薪一定唔低.....但我相信佢人工唔會高過禾確特, 拉美利斯, 賓納特, 仲有之前個垃圾舒拉達連好多........但我相信無人會覺得球會比占士呢份周薪會係蝕左底.......占士肯定幫球會拉攏左好多新球迷.....開左唔少新市場....賣多好多球衣產品。而且球場表現已經帶動到成隊波。----- 我唔敢話球隊今年一定可以成功....( 球隊呢廿年亦唔係無出現過一輪短時間好...一輪長時間衰O既起伏期).....。

作為長時間球迷.....講真我好多年無試過睇愛記波係有一種有期望同享受O既感覺。以前次次睇直播時都係攞氣黎激O既....比人攻到氣咳.....後防亂到慌失失....進攻單調....錯漏百出....莫講話踢D 漂亮水銀瀉地足球....就算面對面交波都做唔到....一個似樣ONE TWO 都無........戰果就更加係無期望,贏到好彩....唔輸夠運果D。但今季暫時4 場波.....對熱刺....穩守反攻....攻守有序;對西布朗....雖然大部份打多一人....但進攻得宜;對水晶宮同白禮頓....雖然唔係完全控制戰局....但感覺上仲係守得當穩 (唔好理碧福特派膠)...仲係可以LEAD 住黎踢....不落下風O既。

安察洛提真係接手...由15位開始....唔係心急想一步到位.....唔係想瘋狂買人.....半季先保住個英超席位....(雖然上季疫情影響點都會打亂買人同重組O既部署)....觀察球員.....先揀今季可以重用O既....用呢個基礎再去買人.....重點改善最弱O既中場中位置.....引入2個中場中...將中場組織同攻守能力大幅提升.....針對創造力不足弱點.....平價引入占士加強整個進攻深度....;領隊亦知道米高堅尼同MIRA 2個中堅係有質素....需要O既只係中場屏障.....只要中場組織力加強.....兩個中堅自然如魚得水。重點係我覺得2個中場中買入價都係合理範圍。暫時睇到....施格臣, 伊禾比, ....仲有賓納特呢3個暫時已經被激活左。其實只要球正選遠離傷病....今屆真係衝歐聯席位唔係夢。

barker 發表於 2020-8-29 12:16:40

J.洛在 Ig post 左新相 , 他話i'm ready :)

Fuko~ 發表於 2020-7-30 14:27:00

Richarlison: Everton forward open to offers despite Carlo Ancelotti's plea to stay

Everton rejected £85m bid from Barcelona for Brazilian in January

首先講左單走人GE先...李察利臣睇黎頂多留多季就會走...如果佢下季健康GE話,好可能入到20+...賣到超過1億機會好高。

barker 發表於 2020-7-30 18:15:28

Dowell 正式加盟諾域治

24cheung 發表於 2020-7-30 18:18:52

barker 發表於 2020-7-30 18:15

有質素唔用,都唔明咩玩法

barker 發表於 2020-7-30 18:30:27

24cheung 發表於 2020-7-30 18:18

安帥的玩法想將球隊下季變巴西加意甲化 :)

Fuko~ 發表於 2020-7-30 18:50:41

24cheung 發表於 2020-7-30 18:18

又禁講,除左最初借去韋根個季,近呢兩季係外借隊表現其實好一般。
而且一直都冇英超球會借佢用,你話潛力我都仲可以同意,但質素可能就未必真係高。

BTW,今次個BOARD做野夠爽手!做得好!

Forever_Fan 發表於 2020-7-30 19:28:54

barker 發表於 2020-7-30 18:15

試都唔試就賣真係.....我覺得佢潛力不錯,以前睇過佢踢幾場,傳射都唔錯喎,係身型輸蝕少少,原先唸住安帥會俾到機會佢,希望安帥用多d後生仔啦.....

barker 發表於 2020-7-30 19:35:43

Forever_Fan 發表於 2020-7-30 19:28
試都唔試就賣真係.....我覺得佢潛力不錯,以前睇過佢踢幾場,傳射都唔錯喎,係身型輸蝕少少,原先唸住安 ...
買 napoli 孖寶 Allan , Lozano , 要買中堅加左右閘 再加 CM , 另外 everton twitter 講愛隊會以 18M euro 斟介巴塞丹麥射手 Braithwaite

barker 發表於 2020-7-30 22:17:22

HITC : Iwobi 加錢換 zaha 有無得諗下 ?

Forever_Fan 發表於 2020-7-31 00:38:01

barker 發表於 2020-7-30 22:17
HITC : Iwobi 加錢換 zaha 有無得諗下 ?

沙夏已經過左最佳的時間去購買,當年我係呢度建議買沙夏,當時價格還非常優惠,點知當年高價死追爛追施古臣,就係跟住嗰屆沙夏大放異彩,身價幾級跳,而施古臣我則覺咁多年了還是未能融入球隊,可以講現時再追沙夏已經錯過最佳時間
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 愛華頓轉會討論區 2020-2021球季