香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: laukarwing
打印 上一主題 下一主題

2018-2019 英超# 3 作客對 AFC Bournemouth 25/08/2018 10:00pm ( HK time )

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-8-27 21:24
其實Silva係執教呢幾場俾我的感覺暫時只係不過不失,包括排陣方面。而臨場應變和防守方面更是水準之下。 ...

前兩場都唔覺有太大問題,係呢場真係唔對路...
上場嬴緊又勢都勁,你出鴨鴨,都冇話唔得。呢場係見到個勢,都唔掂,根本唔應該出鴨係前面...
NIASSE係前面周圍走,俾對面班後衛麻煩,分分鐘俾佢執多粒。
又見到俾人壓著打,你都唔早D換多個中堅入黎,留NIASSE同BERNARD係前面跑就夠。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

我估週三晚對洛達咸 line up : 史杜基輪堡 , Digne , JJ Kenny , Markelo , Browing , 中場 : Bernard , Dowell , Baningime , sandro , 前鋒 : Niassie , 卡特利雲
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2018-8-27 21:24
其實Silva係執教呢幾場俾我的感覺暫時只係不過不失,包括排陣方面。而臨場應變和防守方面更是水準之下。 ...

第一場MS算果斷喎
積仔紅牌即刻收起Siggy
係上場唔明點解唔換Niasse入去走下
回復 支持 反對

拖肥隊長

作客又失兩分。
講真,打少一人....居然可以入兩球領先2-0,果刻真係令我感到隊波充滿失氣。
可惜拜恩斯果下犯規我覺得有D 魯莽,事實果下佢無需要咁去犯佢規....(因為果個點對方個前鋒其實無乜空位可以第一時間射門....最多比佢頂個頭搥.....但要入波應該唔容易....結果輸左十二碼其實預測到個勢係會好差....最終真係守唔住和左。

李察利臣肯定要向球會道歉....一個完全無需要O既犯規咁樣食紅牌....起碼停三場
高文....真係踢得幾差下......特別係進攻端上完全幫唔到手.......我呢幾季都評論過高文.....無錯佢係有速度同射門膽識.....助攻力係高...之但係佢有一樣最弱O既就係每次攞波時都係停定個波O係自己雙腿中間 ( 俗D 講係攞死左個波)......變相好容易比對手睇通你下一步想點做。....當你狀態好時可以憑速度壓過對手....但當你狀態一般時....就會比人封死。

禾確特暫時係季初進攻最有威脅球員
TOSUN 今場停到唔少波.....我對佢今場表現非常滿意
KEANE 一吐烏氣.....入返個靚波....希望佢受傷唔太嚴重

HOLGATE 打唔返上屆水準.....希望蘇馬下場用得

果隻鴨仔真係唔知有乜作用.....
巴西仔OK 呀....雖然只係出黎踢左幾腳...但見到佢用個波幾好.....

其他無乜好評論了.....防守死球仍然係幾差.....根本甩晒人
回復 支持 反對

拖肥領隊

愛華戰士 發表於 2018-8-28 15:02
作客又失兩分。
講真,打少一人....居然可以入兩球領先2-0,果刻真係令我感到隊波充滿失氣。
可惜拜恩斯果 ...

Holgate + Zouma應該幾好
Holgate有佢作用 有球對面單刀全靠佢速度自己追返
右埋Zouma身位應該幾夾

Bernard真係睇幾腳已經知有料個隻
好期待下場佢表現
始終我地太耐冇一個咁好技術既球員

Baines個球真係魯莽
以佢經驗真係唔應該犯呢d錯
回復 支持 反對

拖肥球星

我認同嬴兩球之後可以早點調動,調入NIASSE換出TOSUN係前面騷擾對方後防,他速度快,對方後防自然有顧忌,唔敢亂攻;另外,COLEMAN既傳中球真係睇到人眼火爆
總括,打十人都有攻勢抵讚,但調動失誤致打和好可惜,不過好似其他師兄所講,比鴨仔落場,讓SILVA知道佢係前面做唔到野(希望SILVA真係咁諗),失呢2分都值得。
回復 支持 反對