香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

2018-2019 英超# 2 主場對 southampton 18/08/2018 10:00pm ( HK time )

拖肥球星

如果C9傷左出唔到,可以試下陣,將冰島臣推後一格打C9個位,班尼特打攻中
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2018-8-20 17:03
他同舒拉同位置 ?

同樣32歲, 我點解唔高薪簽經驗豐富既馬治斯奧, 而走去簽早熟早謝既維路素

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

witzz 發表於 2018-8-20 17:35
如果C9傷左出唔到,可以試下陣,將冰島臣推後一格打C9個位,班尼特打攻中

MS岩岩講左, 應該小事唔算大傷, 駛唔駛抖一週未知

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2018-8-20 17:41
同樣32歲, 我點解唔高薪簽經驗豐富既馬治斯奧, 而走去簽早熟早謝既維路素 ...

馬治斯奥愛隊一樣對他有興趣
回復 支持 反對

拖肥主席

頭2場正選裡面, 只有李察利臣一個新兵, 其他全部舊將

但進攻上既運作已經令人耳目一新

馬高施華係有料到

期待幾個新兵融入埋後, 隊波可更上一層樓
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥主席

愛華戰士 發表於 2018-8-20 14:30
總算係主場3分....

杜辛其實前邊做左唔少工作,雖然無入球,但真係要比多D 支持佢....佢本來係一名射手... ...

當然我都唔贊成一踢就跌....

但適當時跌係保護自己, 俾個信號球證, 你再唔俾牌我俾人踢死GA喇

尤其係李察仔頭幾場已經鋒芒畢露, 之後實俾人追住黎踢
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥領隊

都係個句
兩場波已經見到MS同RK/大SAM既功力同戰術運用差幾遠
李柒兩場波都好勤力又製造到攻勢要讚
同埋呢場波第一球入波同之後禾佬有球撞牆打入去都係好耐冇見過既幼細足球
好期待如果新兵好似Bernard同Zouma出到攻守會再提升起碼一個層次
回復 支持 反對

拖肥預備組

見到班球員有番火 有番拼勁 睇到第一球入波的戰術執行 証明教練有執過一D 細膩位 而球員執行到 球員同領隊都應記一功 最重要係 可以令球員對自己 對領隊有番信心 連施格臣都好似餓鬼咁不停係前場逼搶
回復 支持 反對

拖肥隊長

今季踢左兩場都好滿意,係中堅位比較弱,期待mina出黎可以改善到,米高堅尼就算啦,應該要承認入錯貨,用mina拍賀基治打正選好過。暫時打左場幾最擔心個位C9又踢得唔錯,唔知到時高美斯操返後邊個打正選呢
回復 支持 反對

拖肥球星

隊波係進攻上仲係好生疏, 特別係後上入攝個時機仍然做得差, 浪費左2翼地波橫傳.  做得最好個下都係禾仔個球不過吹左offside.

暫時睇到呢2場波無球走位係積極左只係未見真正有默契或者訓練過既配合.  反而TD出到黎條中場係生左既, 不過輸好多高波...舒拉好似比MS慢慢打番起比賽狀態同信心真係冒升緊, 相信舒拉小傷完後應該出番正選.  另外施格臣終於似番個樣, 慢慢PICK UP到PLAYMAKER呢個角色(當然只係僅僅合格), 如果後上入攝個下日後掌握得好D施生入球助攻有望回復應有既水準

除左入攝時機掌握同配合之外, 中場線或2閘將個波送上比3叉戟真係好慢好慢, 尤其係我地中場傳送能力問題呢點MS必需要加強訓練

防守, 睇多幾場先

基本上係POSITIVE既, 只係難聽D講班波打出黎同MS想要既仲有一大段距離, 真係需要比時間同耐性出黎.

回復 支持 反對