香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 13264|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

回望2017-18球季

拖肥隊長

樓主
失望嘅一季.....
球季開始,滿心期待,有水喉泵水增兵,又落實起新球場,一切似乎都向好,不過.....
買番黎都係D貴價二線兵,水貨嘅多; 賣走盧卡古,換黎"愛回家"嘅朗尼,不過係狀態回晒塘嘅月巴,結果.....
攻銳,守不穩,仲要護級,洗咁多$$搞成咁做咗球壇笑話,但係個笑話未完.....
炒咗領隊,原來球隊响揾人接手方面完全無plan,揾嚟揾去,要出兩次價先揾到個聲名狼藉嘅"大Sam",我不嬲都唔欣賞呢位所謂嘅護級專家,加上此君之前教國家隊,衰咗果檀嘢咁肉酸,完全無諗過條友會同愛隊拉上關係.....
入主拖肥,完全令隊波down grade晒,D波悶到抽筋,無論對上,中,下游球隊,都可以輕易地被人㩒住砌。 以往睇波,就算睇漏一陣都會睇playback,呢大半季睇漏咗都由得佢就算.....
愛隊十幾年嚟都係蔗渣價錢,燒鵝味道,有一定風格; 今季一有D錢就亂咁洗,但係就洗錯晒。 証明咗建立一支球隊要十年八年,要摧毀球會一季就得,今季愛隊做到了.....
個人認為,隊波有排執.....來季再見。
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
回復

1萬

拖肥球星

沙發
信Moshiri 喇 , 他今星期一定會有攪作 , 放心
回復 支持 反對

拖肥正選

板凳
希望可以快啲確認新領隊  雖然我想係Eddie Howe同賀芬咸既拿高斯文 但係我相信都應該係Marco Silva同方辛加二選一
回復 支持 反對

拖肥正選

地板
另外 今年經歷鳩文同大Sam之亂都排得係番第8都算係咁 唔係般尼異軍突起既話有歐霸踢tim...雖然成季黎講冇咩邊場好波場面極度肉酸
回復 支持 反對

拖肥隊長

點講都好....艾拿戴斯一定不能留低...至於換邊個黎...我個人認為只要唔好搵返D 在英超來來去去果D 就OK ...
當日費格遜雲加黎曼聯阿仙奴前...都唔係乜野世界級名帥....事實上我地咁O既表現....要搵世界級名帥亦係唔切實際的。

本屆歐霸分組賽我地打出小學雞表現....我真係視為球壇笑話....我未見過一隊代表歐洲頂級聯賽球隊O係歐洲呢D 分組賽踢到咁水魚O既....

球員執位相信係意料之內.......世界杯又緊接黎....相信今個暑假要搞轉會事都會幾頭痛....
回復 支持 反對

拖肥主席

買人多屬水貨, 做唔到新舊交替

零組織, 零進攻

後防老化問題仍未解

麥卡菲斷腳

今季只係一個笑話, 非常失敗

要夾硬搵今季一個亮點, 我會話係尼亞斯既大爆發

但下一個領隊會重用佢嗎?

“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥領隊

wahton 發表於 2018-5-14 12:59
買人多屬水貨, 做唔到新舊交替

零組織, 零進攻

咁你要望Marco Silva教
上年佢指定要借Niasse
回復 支持 反對

拖肥主席

James_Beatkit 發表於 2018-5-14 15:20
咁你要望Marco Silva教
上年佢指定要借Niasse

咁真係要拉BANNER要Marco Silva黎教
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2018-5-14 17:02
咁真係要拉BANNER要Marco Silva黎教

我驚Silva來教之後,下季季中時球迷要拉banner要球會炒佢喎
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-5-14 11:02
點講都好....艾拿戴斯一定不能留低...至於換邊個黎...我個人認為只要唔好搵返D 在英超來來去去 ...

呢個交俾新 DOF Marcel Brands 做喇
回復 支持 反對