請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~

愛華頓轉會討論區 2018-2019球季

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-5-16 11:06
作為球迷....球隊支持者,我地其實要求好簡單,就係見到隊波踢到D 令球迷喝彩O既比賽比我地睇,以宜家英超 ...

講起行行企企,中場個幾件野真係火都黎。
我唔係唔理解狀態有起伏,好難38場都禁fit...
之但係你拎著120k週薪,你好意思場場都hea踢...
你睇Niasse呢d有料都要坐後備,落到場仲要返後做攻勢同協防,場場都同你博!
仲有班外國球迷都係腦裝屎,你話Niasse未夠班打正選我同意,但講後備出反個作用肯定英超最top個幾個。
你走去話賣左佢?on9,難得人地唔介意打後備又有用,你去邊度買個肯打後備又有能力的前峰啊?
我唔見得TOSUN打後備好wo?
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2018-5-16 13:43
講起行行企企,中場個幾件野真係火都黎。
我唔係唔理解狀態有起伏,好難38場都禁fit...
之但係你拎著120k ...

睇數字仲嚇人
就算後備出黎多
但平均135分鐘就入一球
外國個班其實真係唔知諗乜
一係就諗野反應慢幾拍一係就真係裝屎
回復 支持 反對

拖肥領隊

前侯城球員Mason咁樣形容Marco Silva
"He was a workaholic, the day before a game he would have the team set out and you would walkthrough certain situations. Even oppositions throw ins. It was a level detail we were not used to. Those minor details can make such a massive difference."
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

official : 大 Sam 已 bye bye
回復 支持 反對

拖肥領隊

嗱 今之就似返D樣喇
咁快手炒完一個又一個
回復 支持 反對

拖肥隊長

今次又真係咁快手嘅
回復 支持 反對

拖肥球星

Marco Silva同Paulo Fonseca之間快少少啦.....爽手D好唔好

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton Football Club can confirm that Sam Allardyce has left his role as manager.  Professor Denise Barrett-Baxendale said: “On behalf of the Chairman, Board of Directors and Mr Moshiri, I’d like to thank Sam for the job he has done at Everton over the last seven months. Sam was brought in at a challenging time last season to provide us with some stability and we are grateful to him for doing that.  “However, we have made the decision that, as part of our longer-term plan, we will be appointing a new manager this summer and will be commencing this process immediately. Again, we’d like to place on record our sincere thanks to Sam for his work with us over the last few months and wish him well for the future.”

新CEO講野都正正常常,客套地多謝大sam的付出。跟著落黎就睇大SAM點講。
回復 支持 反對

拖肥領隊

evertonarteta10 發表於 2018-5-16 17:03
Marco Silva同Paulo Fonseca之間快少少啦.....爽手D好唔好

預呢個禮拜啦
咁快手肯定炒得暗地肯定做緊野
回復 支持 反對

拖肥青年軍

愛華戰士 發表於 2018-5-16 11:06
作為球迷....球隊支持者,我地其實要求好簡單,就係見到隊波踢到D 令球迷喝彩O既比賽比我地睇,以宜家英超 ...

師兄真是長期忠實愛華頓支持者, 我跟你差不多是80年代尾喜歡上愛華頓, 印象中88-89足總盃決賽2-3輸比利記 最深刻, 比當時愛華頓的拼勁所吸引而支持愛隊, 後90年代經歷了十多年的低潮都不離不棄, 跟著球隊每年護級,
但愛隊仍不失拼勁, 一直到二千年莫耶斯接受慢慢改變球隊, 把蔗楂價錢燒鵝脾味道發揚光大, 開始有歐洲賽打,
我身為愛象球迷亦覺得自豪, 但莫耶斯出走曼聯後, 打後幾任領隊不論打法主攻或主守, 但球隊一直引以為榮的拼勁卻慢慢消失, 但今年表現實在慘不忍目, 亦印証了有錢不一定能成功, 良好的管理才是正道, 以往沒錢買人, 以往有限的資源卻能以拼勁跟強隊對抗, 吸引我每場睇波都不累, 現有錢買了一大堆有名氣的球員, 加上大SAM的保守打法, 反而令我場場睇到想睡, 這正正就是大SAM的死因, 作為球迷, 可接受球隊沒冠, 但絕不接受球隊打悶旦足球, 沒錯, 今年大SAM季中接手以這打法令防守止血而護級成功, 但我認為最大原因還是兩閘COLEMAN及BANIES季中復出及後期重用隊長這套老班底的功勞, 有師兄說大SAM無功都有勞, 應比多季佢表現, 但這位師兄應深知只是浪費多一年時間, 要知英國方面球迷為什麼對大SAM這麼反感, 不是因為他帶隊的成績, 而是討厭他帶隊球隊打出來的風格,變了每場比賽對強隊只死守零進攻, 對同級及較弱對手都是跌跌撞撞靠運氣來勝對手, 每場都是死守拿一分作目標, 運氣好偷雞拿三分, 基本上今年就算勝出的比賽表現都是不合格, 或只是對手表現更差而已, 我相信換領隊是事在切行, 而買球員的政策更加要檢討,
應主力買些年青有潛力的球員, 而不是買些有名氣而走下坡的, 應把目標放眼將來, 而不是急功胡亂揮霍。

回復 支持 反對