請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~

愛華頓轉會討論區 2018-2019球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-5-15 23:16
激起球員血性係我對老莫最欣賞的地方

Marco Silva 都有可能令隊中球員提升士氣 , 唔好咁快睇死住
回復 支持 反對

拖肥正選

Forever_Fan 發表於 2018-5-15 23:16
激起球員血性係我對老莫最欣賞的地方

猁記咪一個好例子, 高普可以帶到佢對足球果份激情和熱誠感染佢班球員,班球員自然積極進取,唔會學我地班球員患得患失,經常將皮球傳後,毫無進取心,久而久之就會學今季踢得亳無自信,教練都俾唔到信心班球員,佢地點會有好表現。

椰子時代我地班球員個個都好有自信有passion,球隊上上下下好齊心個個目標一致好清晰求勝,每人都肯不怕蝕底好勤力多走一步為勝利而去付出, 唔會踢到患得患失成日將個皮球回後不思進取。

呢幾年球隊成績停滯不前就是因為我哋班球員缺乏咗比賽果份激情和血性,無咗比賽爭勝鬥心,唔夠熱誠唔夠投入,上下唔夠齊心。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton announce restructure of its Executive Leadership team and changes to its Board, effective from 1 June 2018.

Professor Denise Barrett-Baxendale promoted to Chief Executive
Dr Keith Harris to become Club’s Deputy Chairman
Alexander Ryazantsev to take up Chief Finance and Commercial Officer role
Current Chief Executive, Robert Elstone, to depart for Super League

改組第一炮
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2018-5-15 17:11
球圈有幾多肥普丫? 如果搏10次才搵到一個肥普,咁搏得過嗎?我地搏左3次,輸足3次,第4次還要去搏嗎? ...

拿高士文,杜曹全部都係好例子
甚至乎DM教我地前都係冇咩靚既CV係手
所以有懷疑係合理但不能否認我地需要去試
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2018-5-15 23:13
無人話唔可以炒大Sam,反而爭論應該搵一些可能過來的big name,定係又再搏所謂的潛力教頭,期望單車變摩 ...

唔反對個會去做樣又好真行動去搵大牌領隊去表示我地既雄心
但認真一諗有幾多個真係會想黎先
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2018-5-16 08:33
Everton announce restructure of its Executive Leadership team and changes to its Board, effective fr ...

一早應該要啦
遲做好過唔做
回復 支持 反對

拖肥領隊

Carlson 發表於 2018-5-15 22:04
馬仔第一季可以話絕對成功架 只係第二季選著樽頸位 第3季季直情係偏執tim 唔可以令到自己更成功 係馬仔既 ...

well said
回復 支持 反對

拖肥隊長

作為球迷....球隊支持者,我地其實要求好簡單,就係見到隊波踢到D 令球迷喝彩O既比賽比我地睇,以宜家英超生態....真係6-7 隊爭幾個杯.....爭冠真係談何容易?
當然我係好希望睇到球隊拎到冠軍....聯賽杯都好啊!....但知道.必需要天時地利人和都配合
但即使無杯攞.....如果踢到漂亮足球.....好似82/86 巴西咁.....至少球迷會含住笑去回憶,比球迷深刻印象

我由85年細路仔矇查查開始支持愛華頓.....到今日....可幸係未見過球隊降班.......中間見過不少薄有名氣名將加盟......亦睇過不少名不經傳球員加盟.....到最終打到老...或者打出身價就被賣走..........可惜O既係......球隊始終未能踢出乜野好成績出黎

新老闆有錢....除非真係狂燒銀紙買最好球員同領隊返黎去改變成隊波O既架構.....呢個係最短時間達致成功....但同一時間就一定會改變球隊傳統......無論薪酬架構....球迷感覺....

上季初呢一劫......班主落筆打三更.....信錯領隊......結果銀紙用左.........一大票水貨
呢刻班主一定了解到.....要改變隊波.....這一刻不是胡亂買球員.....而是要搵一個改變球隊踢法O既領導層
我地隊波有3X 個球員....但有十個八個基本上係無波踢O既.....先清除瘀血.....大家不能感情用事.....不論球員質素潛力如何被期待.....O係球隊無發揮機會....就應該要離開.......買錯左...唔緊要....不要一錯再錯就OK....大家睇曼城....之前巴禾係哥帥愛將....用用下唔合心水.....點呀....咪換囉........哥帥好明顯係令到班球員知道....你地拎緊呢個薪酬.....球隊係有競爭的....你表現唔好....就會有人換你......所以球員會肯搏....

愛華頓呢一刻球員最大問題係乜?就係個競技心完全不足。點解人地山齊士舊年暑假要去跑沙灘操?---- 因為佢對勝利有渴求
朗尼點解初初黎到有心交貨?因為佢想O係球會創返一D 功績;之後點解又無料到?----> 心態上仲係搞婚外情,體能又無加強....年紀一再大.....試問仲邊有野睇?
你老尾舒拉達連.....場場行行企企....球會好似真係無人用咁.....仲場場出佢.....你地要插佢由你地插.....大佬....好X洩氣架....你係GANA 都唔順啦條氣......(我就場場四圍撲....隊友就行行企企---- 最慘係後備好想出場果D ....你又唔比機會)
幾個中堅個個好似輪住籌咁....得閒就隔個星期踢一場.....試問個心態點會好?----- 好比你打完今場....心態上就休息一周至又輪到我.....到你下周再PICK UP.....D 對手已比你可走快一步啦!

呢三幾年愛華頓踢O既係盧卡古足球.....前邊用一把大刀開山.....事實上係不健康的....中場一搶到波就老蟹搵盧卡古交........中場組織已近乎放棄.....

不論下屆搵邊個領隊......最重要一環就係要理清楚球隊進攻的套路....中場必需要做到組織....否則任何戰術都只不過係數字 ( 442 / 451 /4231....)

回復 支持 1 反對 0

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-5-16 11:06
作為球迷....球隊支持者,我地其實要求好簡單,就係見到隊波踢到D 令球迷喝彩O既比賽比我地睇,以宜家英超 ...

屈福特告愛華頓
回復 支持 反對

拖肥領隊

barker 發表於 2018-5-16 11:52
屈福特告愛華頓

都係錢既問題啫
一隊一心要錢
一隊一心要人
你話最後會點拆?
回復 支持 反對