香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2018-2019球季

1萬

拖肥球星

Everton confident of finally unveiling Marco Silva as manager this week. Dispute with Watford has delayed announcement but agreement close over compensation, and should be concluded before end of the week. Silva and Brands have already created blueprint for Everton future #EFC
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2018-5-29 11:40
咩人教都好,希望真係快落實。人地利狗好快手又買左件勁中場,真係唔敢想象出年利狗條中場線勁到冇朋友 ...

人地賣完古天奴同黎緊好大機會走的沙拉,梗係多錢ga
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2018-5-29 17:20
人地多錢識買貨,我地有錢買水貨

禁講一日未上場都未知是龍定蟲。
再者,隔離街d買人,梗係望佢買錯做水魚啦係咪先?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2018-5-29 17:38
基達拍法賓奴條中埸線,我當然想佢地做水魚啦,但現實......

幾多事前吹到勁一勁的球員,轉左會之後做水貨。
唔好長他人志氣啦。再講,好多野話唔埋,傷一傷就踢唔起。
最重要係隔離街d野,WFC! 我知我地隊波勁就得啦!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

More to add to our early report that Marco Silva was extremely close to completing his move to Everton...

The Toffees are working towards an announcement before the end of the week.

Silva has spoken to director of football Marcel Brands and discussed how they are going to work together, with Brands officially taking up his role on Friday.

His next discussions with Silva will centre on transfer strategy/targets and budget.

一切都ON GOING。應該冇意外就會係施華。如果以佢之前的執教經驗黎睇,一D跑動少或者技術低的球員好可能會不重用。
所以威廉斯同舒拉唔重用的機會非常大...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-5-30 13:03
希望真係無揀錯人啦,希望我地下季唔駛又要係呢度吹邊個會係新領隊....... ...

除非你第二季個頭太難睇,即係好似RK禁。
正路都要俾一至兩季時間佢。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-5-30 20:17
如果我係候城球迷,silva 帶到候城咁要降班,我點都唔可能話佢係好領隊,用一句佢改變全隊,所以係好野來 ...

其實真係好睇你點睇。對於侯城同韋根呢D小型班黎講,並唔一定好似你講會將獎盃同護級擺埋一齊。
先講韋根,佢拎盃之前已經係不死小強左多年,呢隻FA CUP更加係佢幾十年黎第一隻盃。
亦都係近呢5屆,唯一一支唔係前列球隊。其實,我眼見係韋根球迷同主席多謝馬仔帶左佢地禁多年就真。
亦因為呢隻盃,我地BILL叔叔先搵佢番黎教。
如果你覺得馬仔教防守差,睇番轉頭,我覺得係我地俾唔夠資源佢多D。
點解佢第一季成功係因為甸甸積仔麥卡菲同埋巴利都當打,前場先至可以放心去攻。
往後佢地傷的傷,跌WATT的跌WATT,買番黎個D根本頂唔到,先搞到馬仔套戰術攻守失衡。
你諗下幾多係球員自己柒搞自爆先失波?剩係STONES都唔知自爆過幾多次...唔通又係馬仔戰術叫佢自爆?

至於侯城,就好似老莫帶新特蘭一樣之麻...你估施華又有好多資源?
新特蘭係老莫係帶領之下又有脫胎換骨到咩? 仲要係帶足一季WO?
雖則我覺得馬仔叻過施華,但SO FAR我唔會彈施華,一支更多資源的球隊,同佢個套戰術理念會唔會有更大的化學作用仲未知。

一日未落場,有D野你唔會知唔會估到。我會覺得呢刻大家應該觀望下先,有咩睇佢之後點處理隊波的冗員同買咩新球員,睇下條友對唔對路先再評價。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Marco Silva has revealed his pride at being appointed Everton manager and his resolve to build a winning side with a winning style and a deep connection between the team and Evertonians
http://www.evertonfc.com/news/2018/05/31/announcement
官宣了! WELCOME MACRO SILVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

威廉斯踢國家隊傷左,家下要做手術...睇黎快極都要冬天先送走佢
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

有興趣可以睇下佢點講。
有兩點指左出黎
1: "The door is open for Rooney and it is his decision."
2: New Everton boss Marco Silva laughed off suggestions he could be looking to sign Watford players and says he wants to bring in 'big names'.
回復 支持 反對