香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: laukarwing
打印 上一主題 下一主題

2017/2018 #37 英超 主場 Southampton 6/5/2018 00:30

拖肥預備組

樓主
睇梗琴晚埸波下半場既非球迷普通人, 唔撚知真係以為護級果隊伍是愛華頓囉
回復 支持 反對

拖肥預備組

沙發
vdm 發表於 2018-5-7 11:04
如果論戰績既話, 大SAM 係合格既, 但如果由佢帶隊開始睇佢D 波, 真係場場都嘔血, 對白禮頓, 紐卡素依D球隊 ...

剩係一樣分別你就可以睇得出, 老莫年代我地班由莫耶斯低價購入什至免費轉會, 或由預備組提升到1隊的球員,好多都在愛華頓打出名堂什至入選國家隊, 個個都"有價有市", 而且還好搶手叫價什高, 非常受落, 被其他列強追捧羅致對象, 列史葛洛維高出身價幾多倍被賣出, 幫球會賺咗幾多錢?我諗大家都印象深刻! 我地每個愛華頓的球迷都以我地的球員為榮, 你行出去話你捧拖肥都有一種自豪的感覺! 唔會失禮, 但是依家你會覺得"面目無光"因為球隊成日踢埋d垃圾波

相反現在, 我地班球員真是"無人問津", 點解? 因為表現差呀!
回復 支持 反對

拖肥預備組

板凳
Forever_Fan 發表於 2018-5-7 12:20
老莫年代係熱血足球,現時已經係hea踢足球,RK年代d球員係場上已經無晒血性,踢波就好似只為交功課一樣 ...

就舉果例子, 自從老莫走咗之後,繼任的領隊無論是馬天尼斯, 朗奴高文和大 Sam好 , 近呢幾年我地利市打比對利物浦從未贏過, 已經令拖肥球迷不是味兒! 近幾年好多big 6 以外的弱隊什至降班馬都可以打贏利記, 唯獨愛華頓唔可以, 自從老莫走咗之後情況更壞, 直情全場90分鐘俾利記"襟住嚟砌", 千辛萬苦先至可以 "求和", 呢點已經值得我地反思究竟問題出於邊度?
回復 支持 反對

拖肥預備組

地板
Forever_Fan 發表於 2018-5-7 12:20
老莫年代係熱血足球,現時已經係hea踢足球,RK年代d球員係場上已經無晒血性,踢波就好似只為交功課一樣 ...

就舉個例子, 自從老莫走咗之後,繼任的領隊無論是馬天尼斯, 朗奴高文和大 Sam好 , 近呢幾年我地利市打比對利物浦從未贏過, 已經令拖肥球迷不是味兒! 近幾年好多big 6 以外的弱隊什至降班馬都可以打贏利記, 唯獨愛華頓唔可以, 自從老莫走咗之後情況更壞, 直情全場90分鐘俾利記"襟住嚟砌", 千辛萬苦先至可以 "求和", 呢點已經值得我地反思究竟問題出於邊度?
回復 支持 反對