請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 15421|回復: 31

2017/2018 #36 英超 作客 Huddersfield Town 28/4/2018 22:00

拖肥球星

希望愛華頓能雙殺對手﹗
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復

拖肥隊長

球隊其實呢幾年踢O既足球係不論贏輸.....都係悶
球員無隊型....無組織...無鬥志.....無自信......無血性.......基本上係吸引唔到球迷眼球....

日前FB 見到有段新聞話艾拿戴斯自J 話教多年....我真係心諗死得啦....又要捱多年悶波;尋日180度轉變見到新聞話主席對今年表現不滿意........話要換人....我希望呢單野係堅料.....

大家要認清事實.....唔計1995年個足總杯....我地已經成30年以上脫離左爭標行列.......究竟我地仲要頹廢多幾多年?....年年咁樣浮浮沉沉.....有乜意思?
今年歐霸我認為我地係成為歐洲球壇笑柄....完全唔入流....

先搵一個有雄心, 有戰術邏輯O既知名教頭返黎........真真需要2-3年一班穩定班底球員去發展一個戰術體系出黎.....否則只會係頭痛醫頭腳痛醫腳。

朗尼是否要棄用....呢一刻去決定似乎難決定.....因為宜家朗尼不論最前或者中場較炮都不太合適....;朗尼呢一刻我認為必需要踢雙箭頭中的一個墮後輔鋒角色。但考慮到我地長期只用一個箭頭.....而且又唔係中鋒擅頂型前鋒.....所以朗尼踢法係非常局限....

其實球隊可以借鏡曼城......佢地中場核心係迪布尼同大衛施華....兩個都係控球能力強....節奏掌握好....而且擅傳.....迪布尼仲有埋遠射.....大衛施華則較多同隊友配合制造空位.....曼城用佢2人穿花蝴蝶...( 有時用古度根則較多墮後控制比賽節奏)
再配合辛尼左路速度.....加埋2號前鋒.....史端寧前邊不斷現身走位....;最前方放一個把握力超強O既阿古路....或控球力強O既加比爾捷西斯....
中場中一個費蘭甸奴主責防務

成個體系不會係只用一個人去控波...或者一個人去傳送...或者一個人去走位....
愛華頓的進攻體系.....球員分工好多時都係太淺白.....而且淺白得黎係比人洞悉晒....

施格臣負責組織(但事實上無隊友配合猜波)
朗尼多負責分波 (但事實又係無乜隊友走空位)
禾確特負責....速度走位進攻....
基耶負責搶波防務...
杜辛....負責(又搶又迫又射)

回復 支持 1 反對 0

拖肥主席

踩場喇喂

利物浦奧海城派對 睇波兼打氣

奧海城聯同「EZ Football」將於4月28日至5月1日舉辦「Liverpool FC!YNWA!派對」,除會於主題中庭直播now TV英超利物浦對戰史篤城(4月28日晚7時半開賽)的賽事,更設復刻展覽,展出利物浦歷代球衣及珍品。大家亦可到期間限定店購買紅軍球衣、外套及精品,亦可預訂紅軍新季度波衫。活動還加入互動遊戲元素,包括全港首個公開登場之「ICON Challenge」專業足球訓練挑戰,即場挑戰利物浦球員射球紀錄贏禮品。參與足球迷宮遊戲優先投入足球訓練,更可參加利物浦 ×PlayStation(r)4《PES 2018》挑戰賽
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

今晚華石有正選!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

其實都到季尾,希望大SAM可以試多D用MORI拍KEANE...唔得可以快D搵下個。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

轉守為攻同組織攻勢仲係禁差,但又俾佢入到波。好野!
回復 支持 反對

拖肥隊長

打得好亂,無隊型交波经常断!打到季尾又無壓力都仲係甘樣!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

0-2 Niasse score
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

係gueye黎。
屎忽撞棍又嬴一場...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星