香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

2017-18球季 英超#30 10/03/2018 11PM 主場對白禮頓

1萬

拖肥球星

樓主
今周英超除了雙紅會矚目外,其實兩支同分中游球隊的對碰亦刺激。愛華頓於主場迎戰近況相當不俗的白禮頓,兩球會在10月首循環的比賽中以1:1打成平手,當中拖肥只靠朗尼在補時的12碼逼和對手,令白禮頓痛失一分,現時兩隊同得34分,排於積分榜的第10及11位。

今季愛華頓主場成績不錯,取得八勝兩和四負,而近五場比賽中輸掉三場,取勝的兩場都在主場,即使近況一般,但主場賽事仍然值得信賴。加上雖然艾殊利威廉斯停賽,但幾位防守球員都趕及上陣,包括拉美路富尼斯摩利、巴尼斯、菲臘積基爾卡,防線在近期來說是較齊腳。然而,幾位主力進攻球員近況未見勇態,包括朗尼、基菲爾施古臣、禾確特,以及從土耳其新加盟的辛克杜辛仍未融入英超,攻擊力一般,近兩場對排名中游的球隊都只能攻入一球。
客隊白禮頓方面近期氣勢如虹,上星期更以2:1擊敗阿仙奴,近五場聯賽不敗,取得三勝二和,可惜作客成績仍不樂觀,那兩場和波都是作客下作賽,今季更在客場只曾兩勝。慶幸前鋒格連梅利近期腳風甚順,近五場入五球,帶領球隊有好成績,新加盟的前鋒荷西烏路亞只能坐冷板凳。筆者認為以兩隊近期表現,白禮頓作客拖肥將會為主隊製造大量煩惱,至少能搶得一分而回。
推介:星期六33白禮頓勝[+1](1.63)

POST下,睇黎有機嬴
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

沙發

雙翼!! 終於唔駛見到martina打左閘...但依然係後備...MORI居然都係後備唔到?因為GUEYE傷左...所以B仔同卡拉臣有後備? 舒拉都傷埋???
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
左邊唔駛搞到進攻黑洞,真係差好遠...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
因為對手弱,又禁多主力番黎,久違地睇左場禁著對手黎打20分鐘...仲要係有板有眼的進攻。
可惜,施古臣疑似傷左之後,就跌番哂落黎。同埋今場對手禁弱,用NIASSE啦...
TOSUN連波都停唔到...禁區混戰又唔多威脅。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2018-3-10 23:56
好耐未見過成個半場壓住人打

證明班友係有條件攻的

始終對手都弱,首循環個隊伯禮頓仲要係我見過最弱的英超隊...個場係我地唔爭氣。
但而家呢隊伯禮頓真係進步好多,就算作客都守到好穩。
明明我地都已經比首循環打好左好多...
所以我今日都欣賞大SAM禁進取! 雖然可能係GUEYE同舒拉傷左先迫佢禁出...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2018-3-12 17:32
其實睇到有條件打進攻
不過都要再睇下保拿斯狀態
始終唔覺佢有好高能力

保拿斯睇黎傷完之後未操得起...
D傳波勁唔到位...而且左邊都唔係佢食糊位
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2018-3-12 20:49
breaking : 施古臣要提早收咧

好野!!!!!! 之後有卡拉臣睇!!!!!
回復 支持 反對