請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton

今晚作客阿仙奴

拖肥隊長

其實我堅係驚訝.....球隊從馬天尼斯, 朗奴高文, 到宜家艾拿戴斯....居然都仲未建立到一套球隊戰術出黎.....戰術講O既無非係攻/ 守2個模式.....

防守.....究竟防線幾多人?由誰人指揮?中場如何開始配合協防?真係應該一步一步黎建立....我可以接受一場好差的敗仗...但之後果場就應該要從錯誤中汲取教訓.......去調整....去改善........如果係認為某球員犯錯或個人表現未合格......就應該換走....停用.....真係唔惦....就棄用....換新人.....
我地周而復始係.....第一....一時451, 一時4232, 一時361, 一時5221....究竟想點?
人地要用一套戰陣....操返十場八場至會出現到個模式......仲要主要係用一班穩固球員....

宜家D 球員正正係除左碧福特外.....( 或唯一一個可能客串到左閘的馬天拿外).....其他全部係非必然正選黎....

積基卡, 威廉士, 賀基治, 堅尼....無一個中堅可以連續出場多過3 星期!
中場中.....同樣係...星期美點....
甚或是前鋒.....杜辛, 禾確特, 尼亞斯....以至之前場場正選O既DCL....
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2018-2-5 22:12
我會禁: 施蒙尼>Favre>雲尼亞里>安察洛提>>馬高施華=HOWE>>>>>>>>>>莫耶斯>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...

如果傾到頭幾個都唔拘
起碼有心去搵
冇既就唔該早少少搵定施華同賀維
等人地都要時間準備季前功課
咪又搞到RK個季咁咁遲先開工
回復 支持 反對

拖肥領隊

nsno 發表於 2018-2-6 01:10
打死都唔信伊朗佬會想炒佢
除非連輸十場

做生意既你冇利益幫到佢就已經係一大個理由
吸引力唔高教隊波唔好真係唔出奇
況且淨返個12場對手又唔係特別強
你唔贏應該贏既波我覺得都會炒
賠錢好過再科水比你磨多一年
回復 支持 反對

拖肥領隊

愛華戰士 發表於 2018-2-6 10:09
其實最近我睇我地放走一批球員....真係幾唏噓

- 巴利︰人地O係西布朗仲場場有貨交.....連系中後場非常稱職 ...

講真呢兩個領隊我都真係就算輸波已經冇感覺咁
回復 支持 反對

拖肥領隊

愛華戰士 發表於 2018-2-6 10:35
其實我堅係驚訝.....球隊從馬天尼斯, 朗奴高文, 到宜家艾拿戴斯....居然都仲未建立到一套球隊戰術出黎..... ...

我會覺得馬仔個套係清晰D
咁你之後就應該搵返個接近佢個套而又注重防守性高D既去接手啦又唔係
RK之後你搵個又完全唔同風格既真係死得啦
所以下手都唔知應該搵個180度唔同定慢慢再微調返依家個套好
回復 支持 反對

拖肥隊長

James_Beatkit 發表於 2018-2-6 10:57
咁你之後就應該搵返個接近佢個套而又注重防守性高D既去接手啦又唔係
RK之後你搵 ...

其實真係要搵一個有清晰踢法思路O既領隊至得-----> 個思路唔可以只係防守,一定要有埋進攻
究竟係短傳控球上腳 (哥迪奧拿)?定係高速壓迫 (高普)?定係穩守反擊?(摩連奴)

你問我...我係幾欣賞馬體會果種齊上齊落....一環一扣果種....
當然馬體會有咁O既兵去實施呢種踢法.........前邊基士文.....中場加拉斯高...KOKE, BAGI 控制中場....後邊高甸...祖安法蘭......施蒙尼呢個踢法雖然贏唔到咩杯....但個踢法係好有套路....
不過施蒙尼就算唔教馬體會都大把頂級球會會要.....我地無乜機會

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

而家炒大 SAM 得唔得 ? 都係 Moshiri 話有最後決定權 ?
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2018-2-6 11:48
而家炒大 SAM 得唔得 ? 都係 Moshiri 話有最後決定權 ?

老闆今日請聽日要炒都可以,反正賠錢啫

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-2-6 13:20
老闆今日請聽日要炒都可以,反正賠錢啫

傳阿巴今日落 order 炒干地啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2018-2-6 10:57
RK之後你搵 ...

其實我地班外國球迷同球員比起進攻足球,更鍾意防守...
班人習慣左幾十年呢樣野,防守一差就信心崩盤。
Fine,我覺得風格呢家野冇話對錯。
RK到今期BIG SAM都好努力搞好防線,但都失敗...
防線要穩亦唔係一朝一夕,大Sam都搞唔掂,就知個問題幾複雜。
所以下手只有完季上到前十同有d野出到黎,我都算。
回復 支持 反對